hits

Regnskapsfører eller ikke?

Jeg har tatt med meg JOCO koppen jeg fikk i posten av BE:ECO i går på café. Jeg tenkte jeg skulle prøve å komme meg litt ut av leiligheten de dagene jeg ikke har avtalte møter fremover. Det blir mye jobbing hjemmefra, og mye av det jeg driver med kan jo skje hvor som helst. Så nå sitter jeg på Espressohouse i Stavanger og svarer på mail, blogger og planlegger dagen. 

Dagens største oppdrag er å skaffe meg regnskapsfører. Jeg har lenge forsøkt å sette meg inn i regelverket for enkeltpersonforetak som IngridBergtunSyr er. Uten hell. Eller det vil si med en gang jeg tror jeg har oversikt dukker det opp en ny ting jeg ikke forstår, og formuleringene i regelverket er kronglete og det er vanskelig å forstå hva som gjelder mitt foretak. 

Jeg hadde egentlig ikke planer om å skaffe regnskapsfører, men heller føre regnskap selv. Jeg trodde det i utgangspunktet bare var inntekter og utgifter man trengte å føre opp på og sende inn. Men så kom MVA inn i bildet, og da ble det vanskelig. 

Økonomi er en mye større del av businessen min enn det jeg kanskje har gitt uttrykk for tidligere, så jeg tenker å dele litt fra tankene mine rundt det fremover også, kanskje noen av dere har planer om å starte business, så kan dere lese hva jeg driver med. Det er jo til slutt det det handler om hvis jeg skal leve av blogging, design og søm. 

Ingrid B

 

4 kommentarer

Victoria Larsen

21.03.2018 kl.11:49

Så kjekt! :-))

Ingrid Bergtun

22.03.2018 kl.09:30

Victoria Larsen: Ja! :D

Emma

21.03.2018 kl.12:39

Høres smart ut å ha regnskapsfører! Da kan du konsentrere seg om sying og det du er god til!:)

Og pass på å ikke bli svindlet. Enkeltmannsforetak blir ofte ringt ned og får masse mailer med skumle tilbud :O Og forbrukerloven gjelder enkeltpersoner og ikke firma

Ingrid Bergtun

22.03.2018 kl.09:30

Emma: Sant! Det var det jeg kom frem til. Det tar så mye tid å sette seg inn i det!

Shit det har jeg ikke tenkt på, jeg har fått sykt mange telefoner fra selgere etter at jeg opprettet foretaket. Skal være mer på vakt:) Takk <3

Skriv en ny kommentar

Ingrid Bergtun

Ingrid Bergtun

26, Stavanger

Denne bloggen håper jeg vil være til inspirasjon for deg som syr eller har lyst til å begynne å sy. Jeg sydde for første gang i påsken 2016. Etter mange timer bak symaskinen kan jeg nå sy hva som helst og har fått mulighet til å være en av deltakerne i Symesterskapet på NRK.

Kategorier

Arkiv