hits

Oppskrift på badedrakt uten mønster!

Jeg har hatt lyst til å sy badedrakt hele sommeren, men det var ikke før jeg kom hjem til Stavanger igjen at jeg fikk mulighet. Det er syke 34 grader i regnbyen i dag. Helt vilt!

Jeg brukte jersey, men hvis jeg var deg ville jeg sett etter et stoff som er mer egnet for bading. Det går greit med jersey, men den jeg har sydd får litt mørkere farge når den blir våt. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Okei, her kommer oppskriften.

Jeg tok utgangspunkt i en body jeg hadde liggende i skapet, og klippet ut et forstykke og bakstykke. Du kan også bruke en topp og klippe omtrent den formen en badedrakt har for så å måle til mellom beina og prøve den på for å få den til å passe. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Her ligger delene ferdig klippet ut. Bakstykket til venstre, forstykket til høyre.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Overlock eller sy delene sammen med elastisk søm i skuldrene, sidesømmen og skrittet. 

Når du syr uten mønster bør du prøve ofte for å se at alt sitter som det skal. Det er lettere å gjøre endringer tidlig. Jeg fant for eksempel ut at den måtte sys inn i skrittet for å passe. Bodyen jeg brukte som utgangspunkt hadde en lukkemekanisme som gjorde at det var litt mye stoff på bakstykket. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

De to åpningene til beina overlocket jeg og brettet en gang inn før jeg sydde elastisk søm med vanlig symaskin for å holde den på plass. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I halsåpningen og ermeåpningene sydde jeg skråbånd. Skråbåndet lagde jeg med denne lille dingsen på bildet under.
Jeg klippet en remse med bredde på ca 4 cm og lengde som var litt lenger enn lengden der båndet skal festes. Så trakk jeg stoffremsen gjennom dingsen og strøk med strykejern etter hvert som jeg trakk ut stoff. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg pleier å samle båndet i en rull mens jeg lager det slik at brettene holder seg slik det skal. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Denne gangen overlocket jeg skråbåndet til kanten. Vanligvis når jeg syr i fast stoff syr jeg det på med rett søm. Hvis du ikke vil overlocke kan du sy med elastisk søm langs bretten du ser ved siden av overlocksømmen på bildet. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så brettet jeg skråbåndet over og sydde det på plass fra rettsiden med elastisk søm. For å få det pent i begynnelsen og slutten bør skråbåndet overlappe hverandre og brettes inn når du syr det på helt i begynnelsen. Jeg så et par filmer på youtube om skråbånd første gang jeg prøvde det. Det anbefales hvis du er usikker på hvordan du skal feste det. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når skråbåndene er på plass er badedrakten ferdig! 


Nå håper jeg bare sommeren varer evig så vi kan bruke badedraktene våre lenge! <3 

Ingrid B

12 kommentarer
Sølvi Birgitte Wærness

Sølvi Birgitte Wærness

Genialt! 😃😃

Sølvi Birgitte Wærness: Takk, Sølvi! <3

Wow 😍

Denne må testes! Så utrolig fin 😀 du er så flink - jeg ser virkelig opp til deg!

Margrethe: Tusen takk, Margrethe! Så utrolig hyggelig å høre! Gleder meg til å se badedrakten din!

Wow, så imponerende! Den ble skikkelig fin!

Silje: tusen takk, Silje! <3

Jeg har også prøvd meg på badetøy i år. Fant et suupert elastisk stoff på S&S som jeg brukte til å sy min første bikini. Restene ble til noen vanlige truser som er superbehagelige å gå med :)

ingrid: så kult!! Det var ei annen som anbefalte det samme faktisk, så det må jeg sjekke ut:)

Hei! Utrolig inspirerende blogg du har. Er det mulig å skrive et innlegg basert på symaskin (overlock). Hvordan stiller man den riktig inn i forhold til stoff, og hvordan du generelt kan sy med den:) Hadde vært utrolig nyttig for oss som akkurat har gått til innkjøp av en slik maskin, og er litt blank😊

Elise: hei! Tusen takk! Så hyggelig å høre! For en fantastisk idé! Jeg skal notere meg det og gjøre det når jeg får tid! :)

Hei! Hva heter den dingsen du trer skråbåndet gjennom?

Fride: Jeg tror den heter skråbåndbretter, men er ikke heelt sikker:)

Skriv en ny kommentar