hits

Blogg

Fotoshoot & fiksecafé

Startet uken med en fotoshoot i samarbeid med Bate. De skal nemlig arrangere fiksecafé 11. november og de fire fikserne på bildet under stiller med hver sin ekspertise.

Jeg digger arrangementet. Det er så viktig og riktig og bra å ta vare på klærne sine, så jeg er bra stolt av å være en del av fiksegjengen! Jeg er også veldig spent på hva folk dukker opp med av ødelagte tekstiler og ting. Håper jeg kan redde noen favorittplagg fra å bli kastet!

5 items challenge

I dag har jeg min første rolige helg på lenge. Utrolig deilig å bare jobbe hjemme og forberede småting. En av tingene jeg holder på å planlegge i dag er instagramkonkurransen #5itemschallenge som jeg skal være med på neste uke.
På instagram ser man nye antrekksbilder HELE tiden. Presset om å skaffe seg det ene plagget etter det andre har aldri vært større, og det er sjeldent store instafolk poster det samme antrekket flere ganger. Det ønsker Jenny Skavlan, Det Nye og Tise å gjøre noe med. De har laget #5itemschallenge som er en instagramkonkurranse som går ut på å velge seg fem plagg og bruke dem en hel uke. Målet er å oppfordre til gjenbruk og få folk til å sette pris på det man allerede har fremfor å hele tiden jage etter nye plagg. 
 
 
På mandag ble jeg utfordret av Jenny til å bli med i konkurransen. Det ville jeg så klart! Jeg gleder meg litt! Det er ikke ofte jeg planlegger alle outfitene for en hel uke så lenge i forveien. 
 

Her er plaggene jeg har plukket ut. Det er jo litt kaldt, så jeg måtte ha med favorittgenseren. Ellers har jeg en bukse, et skjørt og den hvite blusen jeg har på. Skjorten er fra pappas gamle klesskap og planen er å redesigne den i løpet av uken så ender opp som noe annet. 

Håper du blir med i utfordringen.

Den starter på mandag :D 

Ingrid B 
 

Owners who look like their dogs

Nå reiser buster snart fra oss. Vi har passet han i fem uker og pappa kommer og henter han igjen neste uke. I går fant jeg ut at jeg ikke kunne la være å sy en liten ting til han før han drar.

Jeg spurte dere på insta om dere hadde noen forslag til hva jeg kunne lage, og det strømmet inn så utrolig mange gode forslag. Jeg har laget meg en liste med syprosjekter til han som jeg sparer til en annen anledning. Et av forslagene som kom inn var at jeg skulle sy noe som matchet, og det digga jeg! Jeg holdt på med en snekkerbukse etter mønster fra Mari Melilot sydd av et par gardiner fra Fretex. Det var igjen akkurat nok til at Buster fikk seg et nytt skjerf. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gardinene er litt tykke, men ikke så veldig, og jeg tror de er laget av lin. Perfekt snekkerbuksestoff, også elsket jeg mønsteret på stoffet. 

Mønsteret jeg brukte finner du her hvis du vil lage lik. 

Ingrid B 

 

 

Miljøvennlig sjampo og balsam!

Reklame | Morella.no

I de siste ukene har jeg testet sjampo- og balsambarer i stedet for flytende i emballasje. Dette er det perfekte tilskuddet til miljøuken min, men jeg har ventet med å fortelle om det til jeg hadde fått testet produktene skikkelig.

Sjampoen og balsamen som dere ser på bildet under består av såpestykker og man bruker dem akkurat som vanlig sjampo og balsam. Bare at de er miljøvennlige fordi de ikke er pakket i plastemballasje, de er veganske og inneholder kun naturlige ingredienser. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg var veldig spent første gang jeg skulle teste produktet, ville resultatet bli like bra som flytende sjampo og balsam? 

Etter første hårvask var jeg superimponert! Resultatet var akkurat like bra som vanlig, bare miljøvennlig og sykt digg lukt. Jeg har ganske tykt hår, og er litt kresen på hvilke produkter jeg bruker i håret. Uten en god balsam blir det helt umulig å gre gjennom håret mitt. Jeg var veldig spent på om såpestykkene ville gi samme resultat som jeg er vant til, men det var ikke noe å tenke på. Håret var lett å gre gjennom og følte superfresht. I tillegg har jeg enda bedre samvittighet når jeg vasker håret!! 

Jeg anbefaler deg virkelig å teste ut disse produktene. Hver bar holder til mellom 50 og 80 vask, så her er det noen penger å spare også. Sjampoen og balsamen finner du her. Jeg valgte Lime Coconut både på sjampoen og balsamen, men du kan velge mellom mange forskjellige lukter. 

 

Ha en nydelig tirsdag <3 

Miljøuke! Oppskrift på grønn smoothie

Jeg har bestemt meg for å starte oktober med en miljøuke. Jeg har lenge spist lite kjøtt og føler egentlig jeg lever ganske miljøvennlig fra før, men nå denne uken her skal jeg fokusere ekstra på det ved å kun spise vegansk, la bilen stå, ikke kjøpe noe nytt.

Hvis du har lyst på en grønn smoothie til frokost i morgen så er oppskriften her. Jeg brukte bare det jeg hadde av grønnsaker og frukt, så det syns jeg du skal gjøre også i stedet for å følge min 100%. Som du ser på bildet nærmer både avokadoen og eplene seg utløpsdato, og da er de perfekte for smoothie!!

Her er oppskriften:

2 epler.

1/2 avocado

Spinat (ganske mye)

Eplejuice

Blend det i en blender til det får smoothiekonsistens.

Nytt blogginnlegg hos Janome!

Reklame | Janome

I sommer fikk jeg lete gjennom mammas gamle klær på leting etter noe nice.

Jeg fant denne herlige kjolen. Men jeg måtte sy den om litt før den ble perfekt! 

Sjekk ut blogginnlegget for å se endringene jeg gjorde og tips til hvordan du enkelt kan endre en kjole selv! 

Ha en nydelig kveld<3 

Ingrid 

SkandinaviaSyr september 2018

I april lagde jeg og Ingrid Vik Lysne Skandinavias største sykonkurranse på Instagram. Vi hadde som mål å samle alle syinteresserte i hele Skandinavia med ulike utfordringer hver dag i en hel måned. Det gikk over all forventning og nå, 10. september kjører vi på med en ny runde!

Idéen bak konkurransen kom fordi jeg opplevde sying som en litt ensom hobby. Jeg kjente ingen som sydde, samtidig så oppdaget jeg at det var sykt mange med samme hobby på Instagram og facebook. Disse hadde det vært gøy å bli bedre kjent med og å finne enda flere flinke syfolk. Jeg ringte Ingrid en dag i januar og pitchet idéen og hun var HELT med! Vi fikk også med de andre i Symesterskapet, og en hel haug av sponsorer. Alt gikk veien, slag i slag og i underkant av en måned etter telefonsamtalen med Ingrid var konkurransen i gang.

Etter februar i fjor var vi heelt utslitt, det var sykt mye å holde styr på på samme tid og vi ville jo følge med og like alle bidragene i konkurransen. Så både jeg og Ingrid satt på Instagram 24/7, haha! Det ble delt over 11000 bilder totalt i konkurransen. Sjekk ut #skandinaviasyr på instagram for å se bidragene fra forrige gang.

Nå har vi ladet opp og er klare for en helt ny runde med SkandinaviaSyr. Vi har brukt litt lenger tid på planleggingen denne gangen. Konkurransen varer kun i 14 dager og vi skal avslutte med et foredrag og en egen konkurranse på Design by Me. Så hvis du er bittelitt interessert i søm eller har sydd hele livet er du hjertelig velkommen til å delta i konkurransen. Jeg lover deg et større nettverk og enda flere cyberspace syvenner.

I løpet av de neste dagene kommer det mer informasjon på våre instagramprofiler, vi kommer til å presentere sponsorene vi har med oss, og vi kommer til å kjøre en liten konkurranse, også vil temaene og reglene for denne runden bli presentert. Jeg kan nesten ikke vente til det starter!! Det kommer til å bli inspirasjonsfest på insta igjen med fokus på SØM!!

Ha en nydelig dag <3 

Business-mandag!

Nå føler jeg at jeg virkelig er i gang. Sykt å tenke på at jeg ikke skal tilbake på jobb etter sommeren, men at dette er jobb. Jeg elsker det og det er litt skummelt.

I dag har jeg vært i et møte med en start-up som jeg skal designe en genser sammen med. Det er veldig tidlig fase enda, men jeg tror det komme til å bli sykt bra! Jeg la kun ut en liten teaser på instagramstoryen min fra det i dag, men jeg gleder meg veldig til å vise frem mer etter hvert. 

Etter møtet ringte jeg Ingrid Lysne og pratet med henne resten av formiddagen. Vi har en del planer for september som snart skal annonseres. Så det jobbes hardt med det om dagen for å få alt på plass. Samtidig surrer tankene om kleskolleksjonen hele tiden i bakhodet. Jeg har så mange ideer som skal testes ut, og lite tid til feil. Akkurat nå venter jeg på målene til modellene, slik at jeg kan begynne å sy. Det er søren ikke mer enn en måned til de 10 antrekkene skal være ferdige! Håper jeg rekker å vise frem mens jeg jobber. 

Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er fordi jeg har lyst til å dele litt fra hverdagen med å drive business. Det er så mange ups & downs og feil og riktige ting som gjøres hele tiden. Akkurat nå er jeg supermotivert og føler at ting går min vei, men det har vært dager som har vært vanskelige også. 

Likevel er jeg veldig glad for at jeg har satset, selv om det er litt skummelt. 
Ha en nydelig mandag! 

Ingrid B 

Hvordan redde plantene i ferien?

Før jeg reiste på ferie spurte jeg instagramfølgerne mine om tips til å redde plantene mine i de tre ukene jeg er borte. Jeg fikk utrolig mange bra tips! Flere spurte om jeg kunne dele tipsene, så jeg la ut på storyen min. Siden det forsvinner straks deler jeg det her også. Dere er fantastiske.

Veldig mange anbefalte meg å putte en flaske med vann opp ned i jorda, men det kom flere andre gode tips også. Sjekk dem ut nederst i innlegget. 


Det er altså den gjengen på bildet over jeg skal prøve å holde i live :P 

 1. Montér en flaske vann og blomstertut man får kjøpt i blomsterbutikken. Sett flasken opp ned og planten drikker litt hver dag. Du kan bruke store flasker så lenge flasken står støtt. 
 2. Hvis de står i potter med hull i bunnen kan du sette plantene i en balje med vann. Eller fylle vasken med vann og plassere dem oppi der. 
 3. Feriekoloni i dusjen på vått avispapir. 
 4. Vannperler fungerer utrolig bra.
 5. Klipp opp en bleie/ et bind og blande pulvere inni med masse vann. Ha den massen på toppen av jorda. Da trekker den sakte ned. 

Jeg gikk for vann i vasken, for jeg hadde ikke så god tid før jeg reiste. Men si fra hvis du har enda flere tips eller om du har testet noe av det som fungerer! 
Takk for tipsene <3 

Ingrid B 

Min siste arbeidsdag som lærer

Nå skjer det. Jeg skal teste ut livet som sy-influencer på heltid.

I morgen har jeg min siste arbeidsdag på skolen. Jeg går ut i et års permisjon for å leve av å sy. Nå skjer det. 
De siste ukene har vært merkelige. De har gått utrolig fort. Jeg har blogget lite og det har vært mye å gjøre både på skolen og med syingen. 

Jeg skal blogge oftere når jeg har landet litt etter avslutningen med elevene. Men jeg har hatt veldig behov for å ha dem i fokus de siste ukene. 
De har vært så viktige for meg de tre siste årene. Jeg har ikke delt noe særlig fra den siden av livet mitt, og skal ikke det heller, men de betyr virkelig mye for meg den gjengen der. 

Nå som det er sagt er det mye spennende som skjer på syfronten fremover. Jeg var jo veldig bekymret en periode for at det ikke skal gå, men nå har jeg landet noen avtaler som gjør at jeg kan senke skuldrene litt. Det som er aller størst skal snart annonseres og det gleder jeg meg skikkelig til å dele. Jeg trenger litt hjelp av dere også, og det har med redesign å gjøre. 

Tusen takk for at dere vil følge med på syreisen min! 
Jeg er veldig takknemlig for det.

Ingrid B

Bullet journal - dagbok

Ny måned ny bullet journal. Denne gangen skal jeg fortelle litt om hvordan jeg bruker bullet journalen min. Mange bruker den som kalender, siden jeg lager et nytt design for hver måned og ikke for hele året på en gang kan jeg ikke bruke min som kalender. Jeg er avhengig av å kunne planlegge fremover i tid. Jeg bruker den som dagbok i stedet. 

Jeg har begynt å skrive dagbok de siste ukene. Ikke hver dag, men som regel. Gründerlivet har sine ups & downs, og det hjelper å skrive ned ting. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

På litt over et år har det skjedd sinnsykt mye i livet mitt. Veldig mye av det har vært veldig gøy, men i vår har jeg vært ganske sliten. Ting som burde være dritgøy har vært vanskelig å sette pris på. Jeg tror litt av grunnen er at jeg har kjørt på et gir hele veien uten noen særlige pauser og plutselig sluttet ting å være gøy. Jeg har funnet igjen gnisten nå, men det tar litt kortere tid før jeg blir sliten og prøver å være flinkere til å gi meg selv pauser. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En av utfordringene mine er at jeg hele tiden føler jeg kunne gjort mer for businessen. Der er dagboken helt gull, jeg skriver ned hva jeg har gjort og kan se svart på hvitt at jeg gjør ganske mye. 

Designet er inspirert av kaktuser, det var gøy å tegne dem. Sjekk ut videoen hvis du vil lage lik. 

Ingrid B 

Sløyfe til Magnus Carlsen

Nå er det snart tid for Norway Chess igjen. 

Jeg er jo en liten sjakknerd, så jeg følger alltid med. I fjor bestemte jeg meg for å kombinere de to interessene mine, sying og sjakk. Så jeg sydde en sløyfe som jeg ville gi til Magnus Carlsen av en gammel gardin. Jeg var så sykt nervøs. 

Sjekk ut hvordan det gikk i videoen under. 

Norway Chess begynner igjen i morgen, det blir gøy ass. 

Frimandag, jobbmandag og Pokemon Go.

For en dag det har vært. Vanligvis jobber jeg på skolen på mandager, så det var deilig å få en ekstra sybusiness dag. Jeg har både jobbet med syingen og ikke jobbet i dag. Jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å koble litt av sosiale medier og syingen ved å ta ekte pauser. Det spiser meg litt opp at jeg hele tiden planlegger neste prosjekt eller må sjekke instagram hvert femte minutt. Det er liksom alltid mer man kan gjøre. Men i dag har jeg klart å ta litt pause. M og jeg har vært litt turister i egen by og på locationhunt sentrum. 

Apropos pause fra sosiale medier så virker det som om alle andre også har satt det litt på pause om dagen. Bildene mine på Instagram har aldri fått så dårlig respons som de siste dagene. Jeg prøver å ikke bry meg om det og kjører på videre med bilder jeg har lyst til å dele, men man stusser jo litt. Kanskje det er fordi alle njuter finværet og ikke henger på insta like mye som meg. Krysser fingrene for det. 

I dag har jeg og M gått litt rundt i byen, spist lunsj, is og kaffe. Jeg har lastet ned Pokemon Go igjen, haha yes, har det. Jeg ble påvirket at typen til Amalie i helgen. Og jeg blir så hekta på sånne ting, så det var kanskje litt dumt at jeg lastet det ned igjen. Men det er gøy da. 

Stavanger er forresten full av kule locations når man ser seg litt rundt. En rød vegg her og et cruiseship der.

Det meste av det jeg syr og legger ut om dagen hører til festivalkolleksjonen. Så si fra hvis du har noen gode ideer til hva jeg kan sy! Og ikke glem å sjekke ut Youtubefilmen hvis du vil lage lik t-skjorte som den jeg har på i dag <3 

Ingrid B

 

 

 

BERGEN!

Jeg har akkurat kommet hjem fra Bergen, nå ligger jeg og M i hver vår sofa og ser på den nye sesongen av 13 reasons why. Det har vært en fantastisk tur. Bestevenninnen min bor der, og jeg trengte så sykt litt Amalietid. Noen mennesker bare får man energi av å henge med, de jeg var med i helgen er sånne mennesker <3 

Vi pleide å bo sammen i Stavanger før, men nå har Amalie flyttet til Bergen, så vi ses ikke like ofte lenger. 

Vi bodde på Thon Hotell Rosenkrantz. Det er faktisk det samme hotellet som vi bodde på under innspillingen av Symesterskapet. Selve innspillingen var ikke på hotellet, men vi deltakerne bodde der. Det var gøy å bo der igjen, masse minner dukket opp. Alt var liksom spennende og gøy og alle var så positive. Det var mye jeg hadde glemt som dukket opp igjen denne helgen. For hver lille krik og krok av hotellet hadde jeg en historie jeg ville fortelle M. Stakkars. 

Frokosten der er forresten helt amazing. Så hvis du ser etter hotell i Bergen anbefaler jeg dette. Beliggenheten er også super, rett bak bryggen og bare et par minutters gange unna Fløibanen. 

Første kveld i Bergen dro vi ut og tok noen drinker. Vi var på det sykeste utestedet. Det hang masse greier ned fra taket, typ porselensdukker og paraplyer. Helt vilt. Eksotisk. På lørdagen gikk vi opp Fløien. Været var helt supert, og kusina mi og typen hennes ble med også, og en annen venn av oss. Så mange jeg har savnet.

Kusina mi som bor i Bergen mener jeg har fått helt feil inntrykk av byen. Det har uten å kødde vært fint vær hver gang jeg har vært der og denne gangen var det helt vilt. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Etter Fløien ville gutta se på fotballkamp, før vi dro ut og spiste bursdagsmiddag. Jeg og Amalie har bursdag på samme dag - 27.mai. Så vi feiret litt tidlig med en middag siden vi først var sammen. 

Kjærestene overrasket til og med med dessert! 

Det har vært en nydelig helg! Har du vært i Bergen før? 

Ingrid B

Sommerkjole

Reklame | Stoff og Stil

Jeg fikk dette fantastiske stoffet fra Stoff og Stil i posten i går. Da jeg så det i butikken deres sendte jeg Mail til dem med en gang og hørte om de ville at jeg skulle promotere det. Det passet perfekt til en sommerkjole jeg hadde tenkt til å sy.

Så da ble det sånn. Det er viskose og var ganske greit å sy i. Kjolen er sydd sånn jeg liker best å sy- etter en t-skjorte jeg hadde i skapet. På samme måte som IngridTEE hvor man klipper etter sømmene på et annet plagg. Også la jeg til en rynket kappe nederst og i ermene.

Dagen i dag har vært veldig innholdsrik. Jeg har fått gjort skikkelig masse.

Nå klokken 20.00 skal jeg på promoinnspilling med Mablis og noen av artistene som skal spille på festivalen. Siden det er 10 min til må jeg løpe, men jeg skal blogge mer i morgen om prosjektene.

 

Det kommer oppskrift på kjolen på YouTubekanalen min. Så subscrube til den hvis du vil få det med deg!

 

Ingrid B

Sandefjord <3

Jeg har vært hjemme i Sandefjord i helgen. Humøret mitt gikk fra 3/10 til 10/10 med en gang flyet landet. Det var så utrolig deilig å være hjemme. 

Grunnen til at jeg var hjemme var fordi broren min ble konfirmert. Det var kjempekoselig å få se hele familen når jeg først var hjemme en tur. Det er sykt at Adrian har blitt så stor, han har liksom alltid vært minst, og nå er vi like høye. Jeg føler ikke jeg har forandret meg så mye siden han var liten, men det har han. Så jeg har jo sikkert det jeg også. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg fikk meg en tur innom den syke mansionen til Ina Wroldsen også, for å snakke om vårt neste samarbeid. Så nå skal jeg jobbe som gal for å få ferdig tre outfiter til sommerens festivaler. Ina er helt fantastisk, så hyggelig og lett å prate med. 

Jeg skal oppdatere dere om outfiten underveis denne gangen. Forrige gang var hele prosjektet hemmelig frem til hun gikk med det. Har dere hørt den nye låten hennes forresten? Jeg er hekta! 

Vi har som tradisjon å spille minigolf med pappa og lillebroren min når vi er hos dem. Gutta kaller det VM - Vestfold Mesterskap. Alle har like mye konkurranseinstinkt, så det snakkes alltid om hvor digg det blir å knuse hverandre frem til det begynner. Så angrer vi og blir ydmyke når vi første er i gang. Vi rakk en halv runde før vi måtte reise til flyplassen, og alle bortsett fra M som ledet mente det ble uavgjort. 

Så utrolig deilig det var med en pause fra blogg og sying. Men nå er jeg back in business. Olajakka som jeg har på meg på nesten alle bildene har jeg bodd i siden jeg sydde den. Føler det må være lov! Oppskriften er her hvis du vil lage lik.

Nydelig helg, og jeg har fått masse energi til prosjektene fremover. 

Ingrid B

Når Izabell plutselig er i stua di. Goals.

I dag har jeg jobbet masse med en del påbegynte prosjekter. Digg å få ting ferdig. Jeg stresser litt om dagen, for jeg skal i konfirmasjon til lillebroren på lørdag, og jeg hadde lyst til å sy en outfit, lage film og sy en gave til han. I tillegg til alle de andre prosjektene jeg holder på med. Nå har jeg skjønt at en av de tre må vike, så det blir nok ikke noe nytt outfit til helgen. 

I tillegg til å bli ferdig med småting har jeg sydd inn en kjole for Izabell i dag, og det er ganske sykt. Hun sendte meg melding på mandag og spurte om jeg hadde mulighet til å hjelpe henne. Hun skal bruke kjolen i et bryllup, men så var den litt for stor. 

Hun skal opptre med hele Stavanger kartell på Mablisfestivalen. Det kommer til å bli sykt show.

Det var da jeg flyttet til Stavanger for fem år siden at jeg oppdaget musikken hennes og ble helt hekta. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle bli kjent med henne, hun var liksom så uoppnåelig, men dere, dreams come true når man bare jobber for det. Jeg har trua igjen nå etter den lille nedturen min. 

Ingrid B 

Tips til 17. mai hår!

Reklame | Après House og Kevin Murphy

I samarbeid med min nydelige frisør Malin på Aprés House har jeg laget en video med tre enkle frisyrer du kan lage til 17. mai. Vi kom på det sist jeg var hos henne og allerede 1. mai gikk vi i gang med filmingen. Alt har gått superfort og jeg er dritfornøyd med resultatet. Martinus har til og med lovet meg å teste ut oppskriften på meg på 17. mai. Så jeg gleder meg til å se om han er like flink til å fikse håret mitt som Malin. Vi får lage en oppfølger til denne filmen.

 

Håret mitt har aldri vært så fint som her, og Malin fortalte meg at alt handler om preppingen i forkant, og at det er produktene gir glansen og finishen. Jeg har fått en del produkter fra Kevin Murphy som jeg skal teste, blant annet de vi bruker i filmen. Så det gjenstår å se om jeg klarer meg like bra på egenhånd. To av produktene jeg har fått er lillasjampo og balsam. Den tar bort gultoner i håret og gjør det kaldt. Jeg har brukt den i noen uker nå og jeg digger den. Balsamen er pleiende for håret i tillegg, og ingenting er vel bedre enn det. 

Ingrid 

For noen folk dere er!

Etter innlegget mitt i går har jeg fått så mange nydelige meldinger og kommentarer. Tusen takk! Jeg er så glad jeg skrev om bekymringene, for nå føler jeg meg litt tryggere med så mange fantastiske folk i ryggen! Jeg skal jo satse, det er det ingen tvil om, men det var deilig å innrømme at det ikke bare går av seg selv, uten bekymringer eller motgang. I dag føler jeg at alt er litt lettere.

Jeg ble ferdig med det siste syprosjektet mitt i dag også. Jeg har jobbet med det over tre kvelder. Ting tar tid når det skal filmes samtidig. For jeg prøver å lage flest mulig av syprosjektene mine tilgjengelig for alle. Det nye prosjektet er VERDENS KULESTE OLAJAKKE! I mine øyne hvertfall, haha. 

Den er redesignet av fire olabukser. Tre av dem er fra Fretex. Jeg trodde egentlig at det skulle holde med tre, men så måtte jeg ringe svigermor og spørre om jeg fikk bruke litt av en bukse hun har bedt meg redesigne en gang for lenge siden. Det fikk jeg, så da hadde jeg nok til ermer også. 

Jeg og Martinus spiste lunsj i byen og gikk på en liten location jakt etterpå. Det er så mange fine steder rundt omkring hvis man ser ordentlig etter. Stavanger imponerer meg om dagen. 

Jeg legger ut oppskriften på YouTube kanalen min så fort den er klar. Så ikke glem å subscribe hvis du ble gira på å sy deg en lik jakke! <3 
Det er lettere enn det ser ut. 

 

Ingrid B

Litt noia for fremtiden.

Jeg må bare dele litt bekymring her med dere. For litt siden la jeg ut et innlegg og var supergira. Jeg har bestemt meg for å slutte som lærer for å satse på å leve av å sy. Nå følger jeg drømmen. Men det betyr også en greit usikker tid fremover! Og de siste dagene har gleden over at jeg får drive med det jeg digger mest blitt overskygget av noia for hvordan jeg skal klare det. 

Tenk hvis det ikke går.
Tenk hvis jeg ikke har spart opp nok til å dekke utgiftene mine.
Tenk hvis det ikke dukker opp flere muligheter. 
Tenk hvis alle bare avfølger meg på insta.
Tenk hvis. 

Det kommer jo ingenting positivt ut av de tankene, men likevel klarer jeg ikke å stoppe dem. 

Det beroliger meg litt å tenke på alle rådene jeg har fått fra de bra menneskene jeg har rundt meg. Det er de folkene og all følgerne mine på instagram og bloggen som har fått meg til å tørre å kjøre på. Ellers hadde det ikke gått. En av tingene som har brent meg fast i hjernen min er da jeg snakket med Christine Hope på førpremierefesten av Symesterskapet. Hun fortalte meg at når man lever av å jobbe frilans har man alltid en uro for om man klarer å booke det "neste store". Alle som jobber uten fast inntekt kjenner seg sikkert igjen i det.  

Det hjalp litt faktisk, å skrive ned tankene mine rundt dette. Jeg vet at jeg jobber hardt og jeg tror virkelig på at det er det som kommer til å få det her til å gå rundt. For dette er virkelig drømmen min, jeg har en plan, og jeg håper jeg klarer å nyte det litt mer enn jeg har gjort den siste uken. 

Fingers crossed for at denne sommeren blir like full av eventyr som fjordårets sommer var. 

Ingrid B

Planlegg mai med meg!

Jeg har sett massevis av bullet journal videoer på Youtube i det siste. Der folk lager sine egne planleggingsbøker fra scratch. Jeg blir så inspirert av det, så nå er det noe nytt jeg tenker å begynne med. Jeg skal prøve å lage en ny for hver måned. Kanskje blir jeg litt flinkere for hver gang. Jeg ble ikke superfornøyd med designet denne gangen, men jeg la det ut likevel, så ikke drep bullet journal selvtillitten min i kommentarfeltet, plis. 

 Heng deg heller på! Det er kjempedigg å sitte å tegne og det er en verden av inspirerende bilder og videoer der ute man kan se etter. 

Jeg brukte blyant, linjal og to ulike tusjer. That´s it. Den sorte tusjen er en helt vanlig tynn sort tusj. Den rosa heter promarker. Hvis man legger flere lag blir den mørkere i fargen og det får en skygge-effekt når man tegner. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I tillegg til en oversikt over planene de ulike dagene i mai har jeg laget en side for økonomi og syprosjekter. Jeg kommer sikkert til å gjennomføre flere enn 5 syprosjekter i mai, men jeg skal hvertfall planlegge 5 av dem. De fleste av syprosjektene mine er ganske spontane, men noen ganger planlegger jeg dem litt nøyere. 

Ingrid B

Ettervektsen er borte og jeg har fått ny sponsor!

Reklame | Aprés

Det er tredje gang jeg er hos Malin på Aprés nå, og hver gang kommer jeg hjem i helt supert humør. Noen mennesker har den påvirkningen på meg, og Malin er en av dem. I tillegg er hun dødsflink med håret mitt. 

Det startet med at Malin hadde sett på Symesterskapet og fulgte meg på Instagram, en dag tok hun kontakt og spurte om jeg ville komme til henne og fikse håret. Jeg bare JAA! Haha så kult! Men så ble jeg litt nervøs også, for jeg ante jo ingenting om frisørsalongen eller henne. Frisøren jeg har hatt tidligere i Stavanger har akkurat gått ut i permisjon, så timingen var perfekt. Jeg får så nært forhold til frisørene mine. 

Det viste seg å ikke være noen grunn til å være nervøs. Aprés og Malin imponerte meg fra første stund. Det er den fresheste frisørsalongen jeg har vært i, skikkelig kult lokale innredet akkurat etter min smak. Litt barokk blandet med skandinavisk stil. 

Det som topper det hele er at Malin også syr, så vi har sydd sammen et par ganger. Det er så gøy å møte folk med samme interesse, og vi har supermasse å prate om i de tre timene det tar å stripe etterveksten min. 

 

 

Hvis du er på leting etter frisør i Stavanger vet du hvor du skal gå -> Aprés 

Ingrid B

Hjemme igjen og på jakt etter kontor!

I går kveld kom vi hjem igjen fra Skeikampen. Bil - fly - buss, så var vi plutselig i Stavanger igjen. 

Det var sykt digg med et avbrekk fra jobbing, og nå har jeg masse nye ideer til prosjekter som jeg nesten ikke kan vente med å begynne på. 

Men det jeg tenker mest på om dagen er at jeg har lyst på et sted jeg kan jobbe. Et kontor eller mini atelier eller noe liknende. Jeg har sjekket ut det som ligger på finn.no og tenker å ta et par telefoner på tirsdag. Det er en verden av kontorlokaler der ute som jeg ikke ante fantes! Mange av de er akkurat det jeg har sett etter, men det står ikke noe om pris da, så det blir spennende å høre. 

Det hadde vært kult å dele kontor med noen også, jeg får lete videre. Tusen takk for tipsene jeg har fått så langt. Send meg gjerne en melding hvis du vet om noe eller er keen på å dele atelier med meg :D 

Ingrid B

 

G I V E A W A Y

Jeg har teamet opp med Studio Alf frisører i påsken og gir bort en gratis behandling, produkter fra Oway og tre scrunchies fra meg!

Sjekk ut det siste bildet mitt på Instagram for å delta. Trykk Her her for direktelink.

Vinneren trekkes søndag 1. April ❤

Påskeprosjekter uten symaskin!

Reklame | Stationery Island

Jeg har dratt til Skeikampen på hytta til foreldrene til M. Nå har vi akkurat kommet hjem fra en 10 km lang skitur (!!) Jeg har ikke gått på langrenn siden jeg var 12 år, så det var hardt. Men digg nå. 

Jeg har tatt med meg tre prosjekter til hytta.

Det første prosjektet 
Er sponset med tusjer fra Stationery Island. Jeg sendte dem en melding på instagram og spurte om de var interessert i et samarbeid. Jeg kom nemlig over siden dems og syns de legger ut mye inspirerende tegninger. Jeg har alltid vært glad i å tegne, jeg har tatt en liten pause fra det nå som sying er det eneste som står i hodet mitt, men her på hytta er det perfect! 

De sendte meg en pakke med tekstiltusjer da, så jeg fortet meg å sy en tote bag dagen før vi reiste. 

Jeg er veldig imponsert over tusjene. Tekstiltusjer jeg har brukt tidligere har spredt jeg stygt utover stoffet, men med disse var det akkurat som å tegne på papir. Tusjene har to sider, og de var i litt ulike farger på hver side, det var sånn jeg fikk blomstene til å se lysere ut noen steder og mørkere andre steder. 

De kan kjøpes her hvis du er keen på å teste dem ut selv. Jeg har tatt bilder av TOTE bagen underveis mens jeg lagde den også i tilfelle noen er interessert i oppskrift. Kommenter her eller send meg en melding på instagram så lager jeg det! :) 

Det andre prosjektet
Er et jeg har fortalt om tidligere. Jeg har bestemt meg for å brodere et verdenskart. 

Oppskriften kjøpte jeg her 

Ikke noe spons på dette prosjektet. Utstyret kjøpte jeg hos Stoff og Stil. Jeg måtte skjøte to biter for å få nok stoff. 

Det siste prosjektet 
Er å håndsy scrunchiene til BE:ECO. Jeg har preppet halvparten av de 86 strikkene de bestilte. Med prepping mener jeg sy, vrenge og stryke dem. Det som er igjen er å sette i strikk og håndsy dem. Jeg gleder meg til å vise frem den nye kolleksjonen, de er supernice! 

Har du noen påskeprosjekter på gang? 

Ingrid B

 

Stylingbymalin og promoinnspilling.

For en dag det har vært. Når jeg får oppleve dager som denne tenker jeg at all den harde jobbingen som noen ganger kan føles litt kvelende er verdt det. 

Dagen startet kl. 07.10 hos Malin på Aprés frisørsalong i Stavanger. Det er lenge siden jeg har gått ut av leiligheten usminket og med sovesveis, men i dag skulle Malin ordne sminke og hår. Jeg hadde nemlig min første promoinnspilling på agendaen i dag. 

Jeg og Malin bytter hår/ sminke mot sykurs. Det er tidenes deal, og hun er helt fantastisk å henge med! 

Klokken 08.05 kjørte jeg fra frisøren på Storhaug til Madla for å levere bilen på hotellet til M. Han trengte den nemlig på jobb og jeg skulle videre til promoinnspilling rett i nærheten.

Mens jeg var der hadde jeg tid til å ta litt bilder av det nyeste produktet jeg har designet for BE:ECO. Jeg sparer et eget blogginnlegg til å fortelle om det. Men her er et bilde likevel. Jeg syr tøyservietter i 2hand materialer for dem. De kommer for salg i nettbutikken når jeg er ferdig med den siste bestillingen til dem. 

Ydalir hotell er perfekt location for bildene mine, så jeg kommer nok til å benytte meg av det mer! Hva tror dere om tøyserviettene? Kommer de til å slå an? 

Klokken 8.30 kjørte Martinus meg til Fretex Madla som var første Location for filminnspillingen. Jeg gleder meg sykt til å vise frem resultatet, og håper alle som leser bloggen min er gira på å bli med på det vi inviterer dere til. Jeg nevnte to stikkord i det forrige blogginnlegget; redesign og gratis ting fra Fretex!! 

Her er litt behind the scenes bilder fra dagen. 

Gøyeste jeg har gjort i år tror jeg. 

Filmen skal kun vare i et minutt, for å passe Instagram sitt format, likevel brukte vi hele dagen på filming. Hver setning skal ha sin egen location rundt omkring i Fretexbutikkene. 

Denne scenen er fra Fretexsorteringen, de har en egen butikk der med masse møbler. Det er så mye KULT! 

Det ligger flere bilder på instagramstoryen min fra dagen. 

What a day! Nå skal jeg fortsette å jobbe litt. 

Ingrid B

 

Mandag - ny uke nye muligheter. Sånn er jeg.

Nå sitter jeg hjemme i sofaen og reflekterer litt igjen. Jeg har akkurat dusjet og funnet frem selvbruningsmoussen jeg brukte i fjor sommer. Jeg håper den er best før, ikke dårlig etter for å si det sånn.

Planen er å bli like tan som på bildet under til i morgen. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I morgen skal jeg nemlig spille inn en liten promofilm i samarbeid med Hjem2018 og Fretex. Vi skal snart invitere dere til å bli med på årets feteste konkurranse! Et stikkord er redesign og gratis ting fra Fretex, resten er hemmelig! Følg med på instagramkontoen hjem2018 fremover. Der kommer informasjonen først. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Uansett, det jeg sitter her og reflekterer litt rundt er alle de "monday go away" postene jeg ser på instagram hver mandag. Jeg kjenner meg så sykt lite igjen. Jeg gjorde det kanskje før, da traff de meg litt, men i dag har jeg innsett at ting har forandret seg der. 

Jeg trodde ikke jeg ville bli en sånn; ny uke nye muligheter person, men helt seriøst lever jeg for mandager om dagen. Det skjer alltid noe spennende. Det føles litt som om mandag er dagen folk kontakter folk for samarbeid. I hvert fall er det mandager jeg får flest nye spennende e-poster eller meldinger i inboksen på Instagram. Jeg gleder meg til å oppdatere dere på hva dagens to nye syke muligheter innebærer, men jeg må jo lande dem først..

Jeg har også fått en stor bestilling fra Be:Eco i dag, det blir blant annet syoppskrift og ny scrunchiekolleksjon i tillegg kommer det nye produktet jeg har prøvesydd for dem. De har sendt meg produktene jeg skal teste for dem også nå. DET gleder jeg meg til. Selvom M hadde en liten alvorsprat med meg i går. Han mener jeg må begynne med sånn-en-ting-inn-en-ting-ut system, jeg er jo en liten samler, og i går sa han at han snublet tre ganger på vei mot sengen før han skulle legge seg. Velkommen hjem, baby. 

Vi krysser fingrene for at jeg ikke er helt grønn i ansiktet i morgen!! 

Ingrid B

 

Ambassadør for BE:ECO!

For noen måneder siden hadde jeg besøk fra Oslo. En av gründerne bak netthandleriet BE:ECO kom for å bli bedre kjent med meg som leverandør og for å diskutere muligheter fremover. 

Det var et kjempehyggelig møte og vi pratet i flere timer om nettbutikken deres og om syingen min. Jeg har frem til da kun hatt kontakt med dem per e-post, og det var hyggelig å møte henne i virkeligheten. 

Vi ble enige om et nytt produkt jeg skal designe for butikken. Det er foreløpig hemmelig, men jeg kan avsløre at det er noe kundene i nettbutikken har etterspurt og at det mest sannsynlig skal lages i gjenbrukstekstiler. Jeg holder på å testsy for dem om dagen. Jeg skal også lage oppskriftsbrosjyrer med enkle redesignprodukter. Hvis det blir gjenbrukstekstiler skal jeg bruke stoffene på bildet under i første bestilling. 

Nå henger de til tørk etter vask, snart klare for klipping. 

En annen ting vi ble enige om på møtet er at jeg skal bli ambassadør for nettbutikken. Jeg er kjempestolt av samarbeidet vi har så langt og dette kommer til å bli veldig gøy. De har utrolig mange flotte produkter og nå skal jeg velge noen som jeg skal teste og skrive ærlige vurderinger av. De har blant annet satset på DIY - hudpleie. Det gleder jeg meg til å teste ut. Jeg skal også dyrke noen grønnsaker på kjøkkenet hjemme. 

Jeg digger små ting man kan gjøre for å redde verden litt, og jeg håper samarbeidet med BE:ECO skal gjøre det lettere for meg å produsere mindre søppel i hverdagen, samtidig som jeg kan vise frem alle de fantastiske produktene de har! 

Ha en super helg u guys. 

Ingrid B

Hyggelig å hilse på deg, hva driver du med da?

Nå har jeg kommet hjem fra åpningsseremonien av Ydalir. For et fantastisk hotell! Jeg er kjempestolt av Martinus som jobber hardt for drømmene sine. Han har alltid inspirert meg veldig der. Åpningen av hotellet var ganske fancy greier. Det var masse presse der. Hotellet er Norges første Universitetshotell, men det skal drives som et helt vanlig (superfresht) kommersielt hotell. Det er veldig mange som er involvert i driften. De har aksjonærer fra mange av de største hotellkjedene i Norge og overskuddet hotellet genererer skal gå til UiS, slik at hotellet blir en gave som gir avkastning over tid. Mer penger til utdanning i Stavanger med andre ord. Fantastisk! 

Men, nå er jeg hjemme igjen og det blogginnlegget skal handle om i kveld er et spørsmål jeg sliter litt med å svare på. Jeg har møtt en del nye folk i det siste, både privat, gjennom jobb og gjennom Martinus sin jobb. Rett etter hilsing kommer nesten alltid spørsmålet; hva driver du med da? Jeg syns noen ganger det er så vanskelig å svare på. Jeg har så mange roller og samtalene ender i helt forskjellig retning avhengig av hva jeg svarer. Men det er litt spennende å forske på egentlig. 

Her om dagen svarte jeg at jeg jobber med å bygge opp min egen business. Åja, så spennende svarte personen og neste spørsmål var innen hva da? - Sying. Samtalen stoppet litt opp etter det. Jeg skal jo ikke leve av bare sying. Det er sosiale medier, kurs, foredrag, blogging og samarbeid som egentlig er greia mi. Men det ble så mye å forklare, så jeg parerte med et spørsmål tilbake i stedet.

Jeg føler det man driver med definerer deg så veldig som person, og jeg klarer ikke å finne det perfekte svaret. For et halvt år siden ville jeg sagt at jeg jobber som lærer, men da blir man jo plassert i en helt annen kategori. Ingenting stemmer helt. 

Kanskje jeg legger litt mye i det. Uansett skal jeg forske videre og komme frem til et svar jeg føler plasserer meg akkurat i den båsen jeg ønsker å være i. 

Blogges i morgen da. 

Ingrid B 

 

I dag åpner Ydalir!

Martinus har bodd på hotellet en uke nå, det har vært så mye å ordne at det ikke var noe vits å bo hjemme. Så jeg gleder meg til å se han igjen. I dag er åpningsdagen til Ydalir! Han flytter ikke hjem helt enda selvom da, men jeg får i hvert fall se han igjen. 

 
Hotellet er innredet av T.Lund, de er råflinke på interiør og alle rommene ser ut sånn jeg egentlig vil ha det hjemme. Jeg visste det bare ikke.. haha.
Bildet under er fra et av rommene. Jeg gleder meg til å se det helt ferdig. 


Nå skal jeg hente moren til M på flyplassen og spise lunsj med henne før vi drar til hotellet på åpningsseremonien. 

Ingrid B 

 

 

Frisørtime mot sykurs.

For noen uker siden fikk jeg en melding i innboksen min på Instagram av stylingbymalin! Hun lurte på om jeg ville komme og klippe meg eller farge håret hos henne i bytte mot litt syhjelp.

 

Det var jo et helt fantastisk tilbud, så forrige uke dro jeg til frisørsalongen hun jobber. Aprés i Stavanger og farget etterveksten. I dag har jeg hatt besøk av Malin og jeg hjalp henne å sy en bukse.

Det er en av de fineste frisørsalongene jeg har vært i. For et sted. For en deal! <3

Sjekk forresten sykontoen hennes på instagram: syfrk__ 

Ingrid 

Litt om sytråder.

Jeg fikk en fantastisk pakke med sytråder fra Gütermann denne uken. Jeg har ofte hørt og etter hvert erfart at det er stor forskjell på sytrådene man bruker i symaskinen.

Min erfaring er at noen tråder loer veldig, og det skaper unødvendig mye støv i symaskinen som er vanskelig å fjerne.

Erfaringen jeg har med Gütermann sine tråder er kjempebra! Derfor ble jeg sykt glad da de sendte meg pakken på bildet over. Men jeg innså at jeg ikke vet noe om hvilke tråder som egner seg til hva! Haha så det måtte jeg lære meg.

Trådene jeg fikk hadde ulik farge på spolene. Jeg gikk ut i fra at det var av betydning og sorterte dem etter farge før jeg begynte å Google etter info. Her er det jeg fant ut:

Jeg har et par kategorier til som jeg skal lære meg og skrive om på bloggen etter hvert!

Ha en nydelig mandagskveld ❤

Ingrid B

Jeg skal holde redesignkurs på Kvadrat!!

Dette har jeg gledet meg til å annonsere!

I forbindelse med Grønne Dager 16. og 17. mars, skal jeg ha TO redesignkurs på Kvadrat! 
Begge kursene holdes lørdag 17. mars og det er plass til 30 deltakere til sammen. 

Grønne Dager er en kampanje som skal inspirere til fonyelse og vårens inntok av grønne blader, lysere dager og glade farger. Kvadrat setter også fokus på bærekraft, økologiske produkter og miljø! Grønne Dager er ment som et frisk pust i hverdagen og Kvadrat ønsker å inspirere kundene sine. Senteret har mange gode tilbud og tips denne helgen. De har hanket inn lokale, inspirerende aktører til å holde aktiviteter på senteret for barn og voksne. 

Ferdig program for helgen finner du etter hvert på senterets hjemmesider. Mange av butikkene har skreddersydde tilbud til både Pluss kunder og vanlige kunder. Det vil lønne seg å være Pluss kunde denne helgen. 

Jeg har designet og laget oppskrift på tre ulike plagg redesignet av herreskjorter som jeg skal lære bort. 

Den første skjorten er en off-shoulder bluse, redesignet av en stor herreskjorte:

Den andre er en bluse med rynket kappe nederst. 

Den tredje er en barnekjole, off-shoulder med rynker nederst:

Du velger selv hvilket av plaggene du vil sy på selve kurset og får med deg et oppskriftshefte med alle oppskriftene hjem. 

Sykurset er helt gratis, du tar med deg egen symaskin, saks og knappenåler og Kvadrat ordner skjorter og alt annet utstyr.

For å få plass på kurset må man være Kvadrat Pluss kunde
Som Kvadrat Pluss kunde får man man gode tilbud, adgang til aktiviteter, kundekvelder, bli ny dager og mye mer. Send Kvadrat til 2070 for å melde deg inn. 

For påmelding til sykurset:  
Send en e-post til informasjon.kvadrat@olavthon.no

Mer informasjon kommer på e-post til de som får plass på kurset. 

Jeg gleder meg til å sy med dere! 

Ingrid 

De første 10 dagene av SkandinaviaSyr!

For en konkurranse dette har vist seg å bli! 

Vi kunne virkelig ikke drømt om at det kunne bli så stort som det har blitt. Over 600 personer legger ut bilder i konkurransen HVER DAG! Og bildene er utrolig inspirerende. 

Temaene for hver dag:


 

Her er mine #SkandinaviaSyr bilder: 

Dag 1: Hvem jeg er.

Dag 1 av #SkandinaviaSyr Jeg heter Ingrid. Er 26 år og bor i Stavanger sammen med samboeren min, Martinus. Jeg begynte å sy i 2016, fant ut at jeg var litt god og i mai 2017 var jeg en av de 10 deltakerne i Symesterskapet 🤸🏼‍♀️ Jeg syr 24/7 og prøver å lære meg så mye som mulig hele tiden. Redesign er noe av det morsomste jeg gjør.
Jeg er utdannet lektor👩🏼‍🏫 og jobber 60% som det og 40% med syingen.
Målet mitt i fremtiden er å leve av syingen, så det jobber jeg hardt mot, selvom jeg enda ikke er helt sikker på hva et slikt liv innebærer✂️♻️
#ingridbergtunsyr


Dag 2: Hvor jeg syr.

(Bildet inneholder Spons)
Dag 2 i #skandinaviasyr 🙆🏼 I dag har jeg kost meg vilt med å scrolle gjennom alle de nydelige systedene deres! Her er mitt🏙 Det beste med det er utsikten over Stavanger🙌🏼 Jeg har ikke et eget syrom, men bruker stuebordet dyttet inntil veggen for max gulvplass. Dette var faktisk Martinus sitt forslag, han er ganske god som lar meg okkupere halve stua  #ingridbergtunsyr #skandinaviasyr

Dag 3: Mønster eller kreativ. 


Dag 3 #skandinaviasyr 🙌🏼 Mønster eller kreativ? I begynnelsen av sykarrieren min fulgte jeg alltid mønster. Det var trygt og jeg lærte sinnsykt masse til tross for at annethvert ord i oppskriftene måtte googles😅 etter hvert som jeg ble tryggere begynte jeg å eksperimentere litt mer med egne design. Når jeg redesigner bruker jeg sjeldent mønster♻️ @stofflykke #ingridbergtunsyr

Dag 4: Hvorfor jeg syr? 


[bildet inneholder spons]
Dag 4 #SkandinaviaSyr
Jeg syr fordi det gir meg enorm mestringsfølelse å se de ferdige plaggene! 🙆🏼 Jeg har drevet med masse kreativt hele livet men ikke sying før i 2016🗓
Men sysertifikatet fra barneskolen skal ikke undervurderes som syutdanning hvis man er motivert og suger til seg alt man kan av læring ⭐️ I tillegg setter jeg stor pris på at jeg nå har verktøy for å redesigne plagg. Skjorten jeg har på meg på dette bildet tilhørte bestefar da han levde. Han var kjent for t-skjorte-skjorter og det lå alltid en Petterøes rulletobakk i brystlommen. Hadde det ikke vært for min spirende syinteresse hadde skjortene hans, som er noen av mine største tekstilskatter, blitt gitt bort eller kastet. #ingridbergtunsyr @ellenhatteland

 

Dag 5: Knapp eller glidelås? 


Dag 5 #SkandinaviaSyr ✂️ Knapp eller glidelås? Før Symesterskapet øvde jeg som en gærning på alt jeg trodde kom til å dukke opp. Skjult glidelås var en av tingene jeg var opphengt i. I begynnelsen strevde jeg en del med å få den helt skjult, men da jeg sydde min TJUESYVENDE skjulte glidelås på TV satt den som et skudd🙌🏼 jeg har satt sammen en liten #iMovie filmsnutt som oppsummerer dagen skjult glidelås ble en av mine favorittsyskills💁🏼‍♀️ (husk lyd) @janomescandinavia @skandinaviasyr #ingridbergtunsyr #nrksymesterskapet

Dag 6: Nåværende prosjekt


Dag 6 #skandinaviasyr ✂️ nåværende prosjekt ⭐️ Jeg har så mange prosjekter på gang om dagen at jeg ikke visste hva jeg skulle velge💁🏼‍♀️ Men endte til slutt på denne #ingridTEE inspirerte blusen som nærmer seg ferdig. Den er laget av sandvasket silke & blonder fra @stoffstil 🙌🏼 Stoffene skulle egentlig bli en luksuriøs morgenkåpe sydd på Symesterskapet, men endte i stedet opp som en luksus-IngridTEE 😅✂️ #samesame @stoffstil #ingridbergtunsyr

Dag 7: Min favoritt


Dag 7 #SkandinaviaSyr ✂️ Min favoritt! I dag måtte jeg tenke litt 🤔 før det plutselig slo meg at jeg uten tvil har et favoritt go-to mønster 🙌🏼 Denne jumpsuiten har jeg sydd i fem varianter‼️ Jeg har vært like fornøyd hver gang uansett hvilket stoff jeg har valgt (Swipe for å se de andre) 🙆🏼 Jeg vurderer å sy en i sort viskose nestegang? Eller kanskje en med striper? Hva syns du? ♥️ #ingridbergtunsyr

 

Dag 8: Planlegger å sy.

Dag 8 #SkandinaviaSyr ✂️ Planlegger å sy♻️ Jeg har skuffene fulle av tekstiler fra Fretex som skal bli til festivalbagger jeg skal redesigne til @mablis -festivalen😍 Tekstilene er alt fra duker, tepper, gardiner eller bare metervarer fra @fretexbreigata og drømmen er at alle festivalfolkene kler seg som hun på tegningen 👉🏼 braidz & festivalbag. #ingridbergtunsyr #mablis

 

Dag 9: Stretch eller faste stoffer? 


#SkandinaviaSyr dag 9⭐️ Dagens dilemma er stretch eller faste stoffer 🤔 Jeg bader i gamle tekstiler om dagen som alle er faste stoffer fra @fretexbreigata 👉🏼 så jeg må gå for faste stoffer som min favoritt♻️ #ingridbergtunsyr

 

Dag 10: Hvem lærte meg å sy? 


#skandinaviasyr dag 10 ⭐️ Jeg lærte meg å sy ved hjelp av øving, prøving, feiling, googling og enda mer øving! For hvert nye prosjekt lærte jeg litt mer og jeg ble litt bedre teknisk for hvert nye mønster jeg kastet meg uti. Jeg bestemte meg for å starte en blogg med oppskrifter for å inspirere andre til å teste ut sying, i håp om å dele den sykt digge følelsen det er å eie et produkt man har laget selv🙆🏼 REKLAME: Den siste oppskriften jeg lagde var på dette putetrekket 👆🏼et gjesteinnlegg på bloggen til @bateboligbygg ✂️ det er redesignet av et putetrekk og et superenkelt førstegangsprosjekt TYKK HER for å komme til oppskriften ♻️

Kast deg inn i konkurransen hvis du ble keen på å være med, eller sjekk ut hashtaggen #SkandinaviaSyr på Instagram for å se andres bidrag. 

 

Ingrid B 

#SkandinaviaSyr - Skandinavias største sykonkurranse på Instagram!

Vi deltakerne i Symesterskapet med meg og Ingrid Vik Lysne i spissen er stolte arrangører av Skandinavias største sykonkurranse på Instagram!

Den foregår i hele februar og målet er å bygge nettverk, spre syglede, inspirere andre og selv bli inspirert.

Vi ser utrolig mye syglede rundt oss, og bestemte oss for å samle syfolk i Skandinavia til en konkurranse. Vi har fått med oss fantastiske sponsorer som deler ut premier for mange mange tusen kroner og responsen nå som vi er inne i dag 3 av konkurransen er enorm og stadig økende (!!)

På bildet under ser du temaene for hver dag. Om morgenen den akutelle dagen beskrives de grundigere, men alle temaene er veldig åpne for tolkning og tilpasning. Vi ønsker å bli kjent med alle typer syere og at syinteresserte skal bli kjent med hverandre.

Sjekk ut hashtaggen #skandinaviaSyr for å se alle sine bidrag i konkurransen. På instagramkontoen @skandinaviasyr deler vi bilder fra konkurransen hver dag og annonserer vinnere.

Det har i skrivende stund blitt delt over 1800 bilder på hashtaggen. Jeg har ikke ord.

Tusen takk til alle som er med, og hvis du syns det hørtes litt gøy ut er det lov å kaste seg inn i konkurransen når som helst. Man trenger kun å være med de dagene man har lyst, for å vinne premiene må man følge retningslinjene for den aktuelle dagen du vil delta!

IngridTEE kurs med 7.trinn

På mandag og i dag hadde jeg kurs med elevene mine. De ville lære å lage IngridTEE og det kunne jeg jo ikke si nei til!

Tekstilrommet har aldri sett mer bomba ut, men jeg digger kreativt kaos.

Her er noen av t-skjortene de lagde.

Neste kurs blir på lørdag. Jeg og Ingrid L skal nemlig lære bort IngridTEE’s på Tastasenteret i Stavanger!

<3 Ingrid B

SYKONKURRANSE på Instagram!

Jeg, Ingrid L og de andre i Symesterskapet arrangerer sykonkurranse!

Den skal bli Skandinavias største og vil foregår på Instagram i hele februar!

Vi ønsker å bli bedre kjent med alle som deler den samme lidenskapen for søm. Med ulike utfordringer hver dag og gjennom hashtaggen #SkandinaviaSyr ønsker vi å forene syere i Norge, Sverige og Danmark. Slik at vi kan bli kjent, lære av og inspirere hverandre 😀

Vi har fått sykt mange sponsorer med på laget!

Hver uke velger vi ut inspirerende bilder som blir premiert.

Stay tuned denne uken for mer info!

Vi gleder oss!

1. Februar starter det! I dagene fremover vil det komme mer informasjon på instagramkontoen min og her på bloggen.

Følg Ingridbergtunsyr på Instagram og bli med i utfordringen!

Tegning av Emilie Becker!

Sjekk den kule illustrasjonen Emilie Becker har laget av meg. Hun er så kul!

 

Du burde sjekke ut de to instagramprofilene hennes for masse kule illustrasjoner og girlpower.

 


Emilie er blant annet kjent for vagina t-skjortene sine og hun er opptatt av at man skal være glad i kroppen sin som den er.

 

Kul dame! 

 

Ingrid B 

#girlpow 

 

Vinn festivalbilletter!!

Jeg samarbeider med Mablisfestivalen i år, jeg skal blant annet sy festivalbager til dem av tekstiler fra Fretex. Nå har jeg fått lov til å dele ut TO gratisbilletter til festivalen. Hvis du vil vinne billettene må du sjekke instagramposten under. Vinneren trekkes på tirsdag! 


 

 

Ingrid B 

Nye logoer(!!)

Jeg bestilte logoer fra etsy.com for en stund tilbake. De har jeg brukt i alle plaggene jeg har sydd til nå, men de har vært for store til scrunchiene. Derfor bestilte jeg nye som passer perfekt! 

SAMSUNG CAMERA PICTURESLogoene er helt like som de store bortsett fra at det ikke står design/ redesign inni dem. 

Her har jeg prøvesydd en scrunchie med logo. Jeg har ikke helt bestemt meg for plasseringen enda. Si fra hvis du har noen innspill!:)
 

JUMPSUIT #3

Nå har jeg sydd min tredje i det samme mønsteret. Mønsteret er fra Stoff og Stil og det samme er stoffet denne gangen. 

Denne jumpsuiten hadde jeg på meg på Design By Me messen i Lillestrøm i helgen. Her er et bilde av det: 

Jeg bruker omtrent en kveld på å lage den og sånne prosjekter elsker jeg, der jeg kan starte og fullføre samme dag. 

Jeg tok noen bilder underveis i arbeidet, men jeg dokumenterte ikke alle stegene derfor vil ikke denne posten fungere som en oppskrift. Men du kan i hvert fall se hvordan overdelen er sydd. Mønsteret er ment for stoff i stretch, men det stoffet jeg bruker her er det ikke stretch i, derfor måtte jeg legge til ekstra stoff så den skulle passe. 
 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fremstykket klippes i en del mens bakstykket klippes i to deler på grunn av glidelåsen. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Her er det strykeinnlegg på belegningen i halsutringningen. Ingen av disse tingene visste jeg hva var før et år siden, det er rart hvor mye man kan lære seg hvis man bare er motivert og har lyst. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Overdelen tar form: SAMSUNG CAMERA PICTURES

Overdelen tar lengst tid å sy av delene på jumpsuiten, det er litt på grunn av glidelåsen. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Her er jumpsuiten i bruk forrige helg: Innlegget jeg skrev om messen kan du lese her

Nå skal jeg sy litt mer. Jeg tenkte snart jeg skulle lage et innlegg om hvorfor jeg begynte å sy og litt om tankene mine rundt Symesterskapet. Si fra hvis du har noen ønsker om hva jeg skal blogge om. 

Ha en nydelig tirsdagskveld! 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

#tirsdag #hverdag #jumpsuit #helg #outfit #antrekk

Design By Me

På lørdag var jeg på Design by Me. Norges største kreative messe. 

Under er bildet Ingrid la ut på Instagram fra messen. 
Dette er Tanja sitt bilde; SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg var på messen sammen med fire av de andre deltakerne i Symesterskapet. Her ser du Tanja, Jan og Ingrid. 

Vi er jo to Ingrider med i programmet, så vi ble Ingrid L og Ingrid B. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Først hang vi bare rundt på messen og kikket. Det var så gøy å se og prate med de andre igjen at jeg nesten ikke enset det rundt meg i begynnelsen. Men en av utstillerne jeg virkelig ville innom var Fuck Cancer Workshoppen. Der kunne man perle seg Fuck Cancer armbånd. Jeg bruker mitt armbånd hver eneste dag. Jeg fikk det av samboeren min etter at han mistet onkelen sin og jeg bestefaren min på grunn av kreft. For noen uker siden ble hans armbånd ødelagt, så jeg fikk perlet et nytt et til han. SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Armbåndet kan kjøpes her og inntektene går til kreftforeningen. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Etter at vi hadde gått rundt og kikket i en times tid var det tid for Jenny Skavlan sitt foredrag om redesign. Hun er bare helt fantastisk og jeg fikk masse nye ideer til hvordan jeg skal redesigne klær fremover. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ingrid og Ingrid i hjemmesydde klær. Jumpsuiten min skal jeg lage et innlegg om senere. Ingrid har på seg en skjorte hun har sydd av en brodert duk. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Her står Ingrid, Yasser og meg etter foredraget til Tine Solheim. Hun snakket om Symesterskapet, tok oss med opp på scenen og introduserte oss. Vi har ikke blitt så godt kjent med Tine da NRK var veldig strenge med å holde oss unna dommerne for å sikre at dømmingen var helt rettferdig. Derfor var det virkelig hyggelig å får pratet litt med Tine før og etter foredraget. 

Jeg gleder meg til å fortelle historien bak bildet over, det er hemmelig enda, men jeg kan si at jeg ikke smiler fordi jeg er sykt glad, det er litt mer panikksmiling. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Takk for en super dag, Design by Me! 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

#ingridbergtunsyr

Scrunchies er ikke bare for jenter dere.

For litt siden møtte jeg Lasse Løkken Matberg og ga han en av de redesignede strikkene mine. Dette stuntet gjorde jeg for å spre de zero-waste/ redesignede strikkene til så mange som mulig OG for å vise at strikkene ikke bare funker til jenter. 

Lasse digga strikken, så nå er det bare å vente å se om det dukker opp et #scrunchiewithaview bilde på instagram profilen hans! 

Her er bildene vi tok sammen. 


 

Happy tirsdag fra windy Stavanger <3 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

#lasselom #strikk #stavanger #tirsdag #hverdag #sy #mote #design

Rosa Jumpsuit til innflytningsvors

Nå er det søndag og det er ganske digg. Vi hadde vors for første gang i den nye leiligheten i går, og den anledning sydde jeg meg denne jumpsuiten. 


 

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Det var sent fredag kveld da jeg bestemte meg for å sy antrekket, jeg hadde tenkt på det tidligere og kjøpt inn stoff og sånn, men plutselig var helgen her! Til tross for litt stress rakk jeg å bli ferdig og resultatet ble jeg superfornøyd med! 

Jeg tok dette bildet fredag kveld kl. 21.30 ca. Her ser man hva dårlig lys kan gjøre med fargen på et stoff! 

Nummeret på mønsteret er: 20035-38 og det er kjøpt hos Stoff og Stil. Jeg sydde en jumpsuit av sammen mønster tidligere i sommer, her er et bilde av den: 

Det er ganske sykt hvor forskjellig et plagg sydd med samme mønster kan bli kun fordi stoffet er forskjellig. Det står på mønsteret at man bør bruke jersey, så jeg la til en del ekstra stoff i jumpsuiten på bildet over. SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Ha en fin søndag! 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

#jumpsuit #søndag #helg #fest #antrekk #outfit

I samarbeid med nettbutikken Be:Eco!

Nettbutikken Be:Eco tok kontakt med meg for noen uker siden og lurte på om jeg ville inngå et samarbeid med dem. De hadde kjøpt et par hårstirkker av meg på 'tise (brukernavnet der er Ingridfortenk) og syns det jeg driver med stemmer bra med deres verdier. 

Be:Eco har et moderne fokus på grønn livsstil og på nettsiden deres tilbyr de zero-waste, økologiske og veganske produkter! Jeg er superstolt av å si at mine strikker nå er en del av dette sortimentet 


 


Samtidig som strikkene ble lansert gjorde de et mini-intervju med meg. Der forteller jeg blant annet litt om hva som gjorde at jeg begynte å sy og andre ting som jeg fremdeles ikke har delt på bloggen! :) 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

 

 

Bilder fra Tise pop-up marked!

Forrige helg fikk jeg være med å selge tingene jeg lager i Oslo på Tise sitt pop-up marked. 

 
BYTdS8XDdOh
 
Her var jeg superspent på dagen og utrolig takknemlig for å få være med. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Alt jeg hadde med var sydd eller redesignet. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ingrid Vik Lysne var naboen min, hun er helt rå! Dere burde sjekke hun ut på instagram: ingridviklysne SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg har ikke solgt på denne måten før og det var utrolig gøy å møte folkene man selger ting til. Alle jeg snakket med var sykt positive! 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

IngridBergtunSyr siden 2017 eller 2016?

I dag fikk jeg visittkort og tagger til å sy i klærne jeg lager.

MEN, så har jeg klart å skrive feil årstall i klestaggene.

Jeg begynte å sy i 2016, men jeg må ha vært litt forvirret eller prøvd å være rask når jeg designet taggene, for der klarte jeg å skrive 2017..

Visittkortene ble bra da! Så nå sender jeg dem med alt jeg selger på 'tise hvis du vil ha ett😊

Lyst til å begynne å sy? Redd for å faile? Jeg har failet syykt mange ganger og viser det frem i denne videoen.

I denne videoen viser jeg frem noen av plaggene jeg har sydd som har gått galt. Grunnen til at jeg lagde denne videoen er for å ikke alltid bare vise frem plagg når jeg blir fornøyd! Alle som har blitt flink i noe har øvd og failet utrolig mange ganger, det er viktig å huske på. Så her er noen av de gangene jeg har failet. 

I stedet for å gi opp valgte jeg å legge vekk plagget og begynne på noe annet, jeg syns fremdeles det er like gøy å sy og noen av plaggene i videoen var jeg faktisk litt fornøyd med en liten stund før jeg måtte innse at de var useless. 

Håper det kan motivere noen til å prøve, det er en fantastisk hobby som gir utrolig mye mestringsfølelse for meg hvertfall :) 

Følg meg på INSTAGRAM eller  FACEBOOK eller YOUTUBE for å få med deg neste innlegg! :)

Redesign på Fjordfesten 2017

BXbLmn5DK-5

Fjordfesten var superhyggelig! Antrekkene mine de to dagene var hjemmesydd. Den første dagen gikk jeg med denne røde toppen. Den var pappas Giovanni-skjorte en gang, før jeg klippet og sydde litt i den. Jeg kommer til å legge ut oppskrift på sånn topp snart, det er et par som har spurt og jeg ELSKER tilbakemeldinger, så kom gjerne med flere ønsker. Jeg har en liten liste med innlegg og oppskrifter som jeg skal legge ut etter at jeg har fått forespørsler. 

Shortsen er også redesignet fra en bukse jeg kjøpte på Fretex tidligere i sommer og sokkene er av merket DICKIES fra Urban. Jeg kjøpte dem en gang for lenge siden da jeg jobbet der :) 


 

Den andre dagen gikk jeg med denne rutete toppen.

Vi møtte Vincent fra Nico& Vince, han er superhyggelig! På lørdagen var det de to som imponerte mest på scenen.

Nå ligger toppen fra dag 1 ute på 'tise. Jeg kommer til å legge ut den andre toppen etter hvert også:)

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

Redesign av hjemmesydd plagg..

I mars forelsket jeg meg i dette stripete stoffet fra Stoff & Stil. Jeg så for meg en kul sommergenser, stoffet er litt tykt og stivt så jeg så for meg at den kom til å bli en robust genser. Jeg sydde den helt uten mønster bare etter en genser jeg har fra før. Men jeg tok ikke hensyn til at stoffet var annerledes enn genseren jeg brukte som mal. Det var nemlig ganske mye stretch i den gamle genseren, og dette stoffet har ikke stretch i det hele tatt. Så da jeg prøvde den på greide jeg såvidt å få den på meg, den strammet over alt og jeg kunne ikke bevege armene.. haha. Så da klippet jeg den opp midt foran og siden har den vært sånn. Først sto den på bysten i noen måneder, så pakket jeg den ned i en pose. 

Men, nå når vi har flyttet har jeg sett gjennom alle stoffene mine, og fant ut at jeg enten måtte kaste den eller lage noe annet av den, så det ble #scrunchies 

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Hvis du vil ha en kan de kjøpes på ´tise 

Hvis du vil ha oppskrift på hårstrikkene jeg lager finner du det her. 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

#oppskrift #strikk #sommer #mote #sy #hobby #redesign #ingridbergtunsyr

 

 

Tomine Harket var keen på en redesignet hårstrikk!

Altså jeg digger Tomine Harket! Jeg ble nesten litt forelsket da hun sang på Stavernfestivalen i år! Så dere den fete outfiten? 

 
Uansett, har hun ofte på seg den scrunchien hun har i håret på bildet over, så jeg tenkte kanskje hun ville ha en redesignet en. Derfor la jeg ut dette bildet på instagram i går kveld: 
 


Teksten jeg skrev var: 
Kjære @tomineharket ✨ Dette innlegget og hårstrikken på bildet er dedikert til deg! Jeg har nemlig lagt merke til den rosa hårstrikken du ofte går med. Jeg driver og syr hårstrikker av tekstiler folk ikke vil ha lenger. Denne du ser her var en gardin fra @fretexbreigata i sitt tidligere liv, nå håper jeg den kan bli din nye hårstrikk! (Som du ser er den litt rosa). Jeg digger musikken din og det du står for, Tomine. Og for å komme til poenget lurte jeg på om du kunne tenke deg en redesignet hårstrikk? #redesign #syom #hårstrikk

Så gikk jeg i dusjen og vurderte typ 30 ganger om jeg skulle slette det men såå! SVARTE TOMINE! 

Altså hun er så sykt søt! Glad jeg ikke slettet den for å si det sånn! :D Strikken jeg sender henne er redesignet av en gardin fra Fretex i Stavanger. Jeg syns den er supersøt. Jeg selger dem på 'tise også. Jeg lagde 7 og nå har jeg solgt 4 stk. Så hvis du vil sikre deg en kan du følge #redesign #syom #hårstrikk">denne linken. 

Ellers vil jeg bare takke dere for at dere kikker innom bloggen min! I dag er en merkedag faktisk, jeg er på 55 plass over mest leste blogger! DET ER SYKT! Plutselig var det søren meg nesten 1200 folk innom her i går. Tuusen takk :) Send meg gjerne tilbakemeldinger om hva jeg burde blogge om. Dere er gode <3 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

#oppskrift #hårbånd #sommer #mote #sy #hobby #redesign

Scrunchie with a view..

..eller hårstrikk med utsikt! <3 

Jeg har vært uten symaskin i litt under en uke, og da måtte jeg jo ha med meg litt sysnacks. Så jeg gjorde masse hårstrikker klare så det bare gjensto håndsøm og pakket dem med meg på tur. Det var så utrolig vakkert der jeg var (Sandsøya utenfor Ålesund), derfor ble alle bildene utrolig fine. Utsikten fra familiehuset til samboeren er noe av det fineste jeg har sett.

Jeg klarte til og med å få ferdig et par hårstrikk på flyet mellom Ålesund og Oslo!:) 

Alle strikkene mine har sin egen historie. Stoffet fra denne hårstrikken har jeg tatt med meg fra Qatar da jeg var der på ferie i påsken. De hadde utrolig mange supre stoffbutikker der, jeg gikk meg nesten vill. 

De tre strikkene jeg har på hånda her er også helt unike. Den nederste er Qatar- strikken, den øverste har jeg kun en av, den pleide å være en gardin i sitt tidligere liv. Den i midten er restestoff fra en omslagskjole jeg sydde i gave til mamma da hun hadde bursdag 7. juli. 

Bildet under er et forsøk på en kreativ måte å vise frem alle strikkene samtidig.. Fungerte sånn middels! 


Norge er vakkert dere! 

Takk for at dere er så interessert i hobbyen min! Er så gøy å selge på ´tise og å legge ut bilder på insta! Dere gir meg suupermasse motivasjon! Jeg ble spurt om jeg kunne lage oppskrift på toppen jeg hadde på i innlegget redesign til barn. Det skal jeg prøve å få gjort i helgen! #Staytuned! 

 

Oppskrift på strikkene finner du her! 

 

#sommer #norge #view #hårstrikk #scrunchie

 

En av Jennys favoritter på 'tise!

Altså det her var hyggelig, Jenny Skavlan! Jeg selger en del av tingene jeg redesigner i appen til Jenny og nå har hun satt meg som en av favorittene:) utrolig hyggelig og kult!

Søk opp Ingridfortenk på 'tise hvis du vil følge meg! I det siste har jeg lagt ut en del hårstrikk, jeg legger ved et bilde av dem.

Tusen takk for at dere følger Instagram kontoen (ingridbergtunsyr) og bloggen:):)

Blomster i håret! #sommer

Jeg fikk låne Gucci på St. Hansaften <3 

Han er en herlig Chihuahua med en instagramfanklubb på 18,1k. Hvis du trykker på navnet hans øverst kommer du rett til instagramprofilen:) 

Å lage blomsterkransen kastet meg rett tilbake til barndommen! Det hadde jeg ikke gjort siden løvetannkransene jeg lagde på SFO da jeg var liten. Etter litt tenking gikk det seg til :) Jeg måtte lage en til Gucci også. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Toppen jeg har på er den jeg redesignet på skjorteverkstedet med Jenny Skavlan, men det syns ikke så godt, det er flere bilder av den her. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

#blomsterkrans #sommer #ferie #sol #hyttetur #chihuahua #hund #diy

Ny symaskin!

Denne maskinen er helt fantastisk! Den er veldig enkel å bruke og har alle funksjonene jeg trenger. Jeg syr mest klær, men jeg syr jo en del annet også, da er det greit å ha en allsidig maskin slik som denne. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Symaskinen er fra Lillestrøm Sysenter, og det er kampanje på den om dagen, så man kan få den til 26% nedsatt pris! Klikk på linken for mer info. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det var denne jeg bruke da jeg sydde sløyfen til lillebror sin konfirmasjon, og jeg er supernøyd! Det kribler etter å fortsette å bruke den, så stay tuned for det kommer snart flere syinnlegg herfra! 

#symaskin #sy #design #redesign #brother #ad #lillestrømsysenter 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

Sy sløyfe til konfirmanten!

Det er koselig å gi en gave og ikke bare penger til konfirmanten, og jeg tenkte lenge på hva jeg skulle kjøpe til lillebroren min sin konfirmasjon. Men så gikk det opp for meg at jeg selvfølgelig skulle sy en sløyfe til han. 


Sløyfestoffet er brokade fra Sysenteret i Lillestrøm. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg legger ut oppskrift på hvordan man kan sy sløyfe i et senere innlegg hvis det er stemning for det (det er superenkelt!). 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

#konfirmant #konfirmasjon #gave #sløyfe #sy #bror #lillebror

Tyllsøstre

Jeg fikk henge med hun her i dag. Herlige Sara! Hun ønsket seg et likt tyllskjørt som jeg har og det måtte vi jo ordne. SAMSUNG CAMERA PICTURES


Skjørtet er sydd etter samme oppskrift som mitt eget, men etter hennes mål. 

Jeg sydde hårstrikk av restene fra underskjørtet. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Jeg har alltid ønsket meg en lillesøster, og i dag fikk jeg låne ei <3 


SAMSUNG CAMERA PICTURES
 

Her er et blogginnlegg som viser hvordan jeg sydde skjørtet, hvis du vil prøve deg på et du også! 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :) 

Giveaway!

Jeg feirer 990 følgere på instagram med en liten giveaway! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Du kan vinne fem av disse hårstrikkene i forskjellige farger:) 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES 

Alt du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å følge bloggen min (og skrive i kommentarfeltet at du er med). Eller tagge en venn i konkurransebildet på insta. Hvis du gjør begge deler er det større sjanse for å vinne. 


 

Hvis du ikke vil være med i konkurransen, men har sykt lyst på en sånn strikk kan du sy en selv ved å følge denne oppskriften! :D 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :) 

#giveaway #konkurranse #gratis #strikk #mote #søndag #vinn #hårstrikk #fashion #sy #stoffrester

 

 

Omslagskjole - wrap dress

Dette må være den ultimate sommerkjolen. Det er en bestilling jeg har fått, og jeg trodde den skulle bli fin, men jeg visste ikke at jeg kom til å like den såå godt! Den er ikke helt ferdig enda, men jeg vil vise dere hvordan den ser ut så langt. 
Må nok lage en til når jeg er ferdig med denne! :) 


SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det som gjenstår er å sy overdelen sammen med skjørtet og å sy belegg langs åpningen foran.  I tillegg må jeg legge den opp :) 

Ha en super dag i solen! :) 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! 

Syklubb i sola!

Det er ikke hver dag solen skinner i Stavanger, og når det først skjer kan det være litt kjipt å ha en innehobby! Men ikke når man har en så kreativ venn som hun her. Åshild foreslo nemlig at vi skulle sy i sola!! Hun har en superfin uteplass med stort bord som passer perfekt til symaskinene våre. SAMSUNG CAMERA PICTURES


Så da fortet jeg meg å klippe ferdig stoffet jeg skulle bruke. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Og stappet bilen full av symaskiner og alt annet utstyr, før jeg kjørte avgårde. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Åshild kjørte på med redesign i dag, hun sydde om denne tunikaen til shortsen på bildet under :) 
SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESJeg holder på med en bestilling jeg har fått. En fresh omslagskjole i dette herlige stoffet. Det værste med å sy bestillinger er at man blir keen på klærne selv, så denne må jeg nok sy to av :) SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så tok jeg scootern hjem igjen. Neida, joda :)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURESHåper dere har hatt en nice dag i solen i dag :* 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :) 

OOTD eller ikke?

Jeg digger skjørtene av tyll fra OOTD, men hadde ikke lyst til å betale 1199,- for det. Så da var det bare å sy seg ett.  

Utstyret du trenger:

 • En symaskin
 • Tyll (ca 5 meter)
 • Sytråd
 • Glidelås
 • Stoff til linning
 • Stoff til underskjørt

Fremgangsmåte:

Bruk et skjørt du har fra før som mønster til underskjørtet og klipp det ut med ca 1,5 cm sømrom. Sy de to delene sammen. La deg være åpning midt bak til glidelås. Tyllet som skal rynkes bør være tre ganger så langt som de to skjørtdelene, jo mer tyll jo mer volum. Jeg brukte tre lag med tyll, rynket dem hver for seg til å matche underskjørtets lengde og sydde dem på underskjørtet.

Klipp linning, den bør være like lang som midjen din (der du vil at skjørtet skal sitte) pluss sømrom til glidelåssømmen. Jeg valgte å ikke ha vliselin i linningen da stoffet var såpass stødig, dersom du bruker et tynnere eller mindre fast stoff enn meg bør du stryke på vliselin. Press linningen dobbelt vrang mot vrang og sy den på, først baksiden, så presser du sømmen mot linningen og deretter sys den på fra rettsiden. 

Tyllet til mitt skjørt kjøpte jeg i Qatar, til 15kr meteren, men det kan for eksempel kjøpes på Stoff & Stil til 39,90,- pr meter. Jeg anbefaler det bløte tyllet da det faller finere enn det stive tyllet som er billigst (16,90). 

Jeg brukte tre lag med tyll og rynket det sammen. i livet har jeg sydd på en linning av imitert skinn og det er glidelås bak. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Don't mind kassen med sørlandschips i bakgrunnen, den kan jeg fortelle om en annen gang ;) 


#OOTD #skjørt #tyll #outfit #sy #syselv