hits

Håndsøm

Hekta på brodering!

Jeg har brodert i hele sommer. Mest i bilen på vei rundt i Norge. Jeg tenkte egentlig det bare skulle være en ferieting, men nå som jeg er hjemme igjen har jeg ikke klart å slutte. Det er dritgøy, og avslappende. 

Jeg har lagt ut en del bilder av broderiene på instastory og hver gang har jeg fått masse spørsmål! Så jeg tolker det som at dere er litt interessert i brodering dere også <3 

Det jeg har fått flest spørsmål om er om jeg broderer fritt eller etter mønster. Jeg broderer fritt, men har funnet masse blomsterinspirasjon på Pinterest og instagram som jeg prøver å kopiere. Jeg googlet også en del teknikker som jeg ikke forsto meg på. Fransk knute for eksempel fikk jeg ikke til uten en youtubefilm. Det er de knutene jeg bruker inni noen av blomstene. 

Andre spørsmål jeg har fått er hvor man får tak i ringene og hva slags stoff jeg bruker. 
Ringene kjøpte jeg litt forskjellige steder. Den første hos en lokal broderi- og strikkebutikk i Ulsteinvik. Jeg fikk også tak i noen på loppis i Sverige. Men hvis du ikke er i Ulsteinvik eller i nærheten av et loppis kan de også kjøpes på Panduro eller Stoff og Stil. 

Stoffet jeg brukte på bildet under var en duk fra en 2hand butikk i Fosnavåg. Det er en av de koseligste 2hand butikken jeg har vært i tror jeg, damene som jobbet der var så skjønne. Jeg valgte den duken på grunn av glitteret i stoffet. Syns det var nice. 

Det helt hvite stoffet på de andre broderiene er bomull fra Panduro. 

 

Mitt nyeste broderi er det under. Det er det jeg ikke klarer å legge fra meg om dagen. Det skal bli en kurv med blomster. 

Jeg skal ikke bruke broderiene til noe spesielt, bare henge dem på veggen. #slowart 
 

Ingrid B 

Brodering - resten av livet.

I påskeferien skal jeg på hytta med M og familien hans. I den anledning har jeg fundert litt på om det går an å ha noen prosjekter på gang der. Å ta med symaskinen er uaktuelt dessverre så jeg måtte finne noe annet. 

Jeg har landet på at jeg skal brodere. Et verdenskart faktisk, haha kunne ikke valgt noe mini som jeg faktisk kommer til å bli ferdig med på en uke.. Men det blir ganske gøy tror jeg, også kan jeg legge ut fremgangen her.

Jeg har en app på telefonene som heter Been. Den fungerer som et scratch-map bare digitalt hvor man markerer man land man har vært i. Jeg prøver å være i like mange land som jeg er år gammel, ganske teit, men jeg ligger bra an så langt. Kartet jeg broderer skal fungere på samme måte. Jeg skal farge de landene jeg har besøkt. 

I kveld har jeg sittet med det siden jeg kom hjem fra jobb, og så langt har jeg klart å outline halve Canada. 

Da jeg var liten pleide pappa å kjøpe med noe kreativt å holde på med på ferie. Det kunne være malesaker, tegnebøker og en gang fikk jeg et broderingskit for barn. Det skulle forestille en hund og det hadde farger man skulle følge med korssting. Det er min eneste erfaring med brodering så langt, så jeg har gjerne tatt meg litt vann over hodet her, men jeg gleder meg til å jobbe videre med det. 

Møsteret til kartet kjøpte jeg her. Ingen spons eller noe, bare en ide jeg fikk til et nice hytteturprosjekt.

Ingrid B