hits

Jakke

For noen folk dere er!

Etter innlegget mitt i går har jeg fått så mange nydelige meldinger og kommentarer. Tusen takk! Jeg er så glad jeg skrev om bekymringene, for nå føler jeg meg litt tryggere med så mange fantastiske folk i ryggen! Jeg skal jo satse, det er det ingen tvil om, men det var deilig å innrømme at det ikke bare går av seg selv, uten bekymringer eller motgang. I dag føler jeg at alt er litt lettere.

Jeg ble ferdig med det siste syprosjektet mitt i dag også. Jeg har jobbet med det over tre kvelder. Ting tar tid når det skal filmes samtidig. For jeg prøver å lage flest mulig av syprosjektene mine tilgjengelig for alle. Det nye prosjektet er VERDENS KULESTE OLAJAKKE! I mine øyne hvertfall, haha. 

Den er redesignet av fire olabukser. Tre av dem er fra Fretex. Jeg trodde egentlig at det skulle holde med tre, men så måtte jeg ringe svigermor og spørre om jeg fikk bruke litt av en bukse hun har bedt meg redesigne en gang for lenge siden. Det fikk jeg, så da hadde jeg nok til ermer også. 

Jeg og Martinus spiste lunsj i byen og gikk på en liten location jakt etterpå. Det er så mange fine steder rundt omkring hvis man ser ordentlig etter. Stavanger imponerer meg om dagen. 

Jeg legger ut oppskriften på YouTube kanalen min så fort den er klar. Så ikke glem å subscribe hvis du ble gira på å sy deg en lik jakke! <3 
Det er lettere enn det ser ut. 

 

Ingrid B

Oransje kanvasjakke!

Uten tvil en ny favoritt.


Jeg sydde den forrige lørdag og nå kommer litt info om hvordan jeg gikk frem hvis du vil sy lik! 

Stoffet er et kupp fra Fretex. Det er ikke så ofte jeg finner metervarer der, men denne gangen var jeg heldig. En og en halv meter oransje kanvas lå og ropte navnet mitt en dag jeg var innom der. 

Mønsteret jeg tok utgangspunkt i er en herrejakke fra Stoff og Stil. Jeg liker hvordan jakken blir oversized når man bruker herremønstre. 

Jeg gjorde noen endringer: 

Byttet ut hetten med krage.
Brukte skråbånd som avslutning i kantene.
Jeg lagde skråbåndet av restestoffet som ble igjen etter å ha klippet ut jakken. 

Jeg startet med å sy lommene, de presses først, så sys de på de to forstykkene. 

Kragen består av to deler som er like. Jeg tok utgangspunkt i formen på hetten, men klippet den av i den høyden jeg ønsket at den skulle være. 

Dette er ikke en oppskriftspost, bare et innlegg der jeg viser mulighetene for endring i mønster. Jeg liker å gjøre små endringer som gjør plaggene helt unike. Jeg fulgte alle stegene i oppskriften med unntak av endringene jeg nevnte over. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ha en nydelig søndag <3 

 

Jakke tar form!

Endelig nærmer jakken seg ferdig! Jeg liker å ha 100 prosjekter på gang samtidig, og omsider ser jeg slutten på prosjekt oversized jakke (som jeg skrev om i et tidligere innlegg ) I dag har jeg sydd kragen og lagt til skråbånd, jeg måtte lage skråbåndet også, så det var i grunn alt jeg fikk gjort i dag. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nå gjenstår bare en avslutning på armene og trykknapper! 

Første gang jeg skulle lage skråbånd brukte jeg youtube for å finne ut av det. Her er en video hvis du også er interessert :) 

 

Her er noen bilder av hvordan jeg lagde skråbåndet til jakken: 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Og litt nærbilder av jakken:) 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :) 

OVERSIZED

Grønn er min favorittfarge om dagen, og nå skal det konstrueres jakke! Mønsteret er fra (hold your breath) Stoff og Stil. Det er en herrejakke i str. M, og stoffet er grønn twill. Egentlig har jeg en lik jakke fra før som jeg lagde for noen uker siden, så dette er en bestilling jeg har fått. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Under er det bilde av mønsteret og stoffet. Jeg endret jakken til å ha krage i stedet for hette, droppet glidelåsen og den skal ha skråbånd rundt hele i stedet for belegg. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Dette bittelille skredderkrittet bruker jeg til å markere hvor lommene skal sitte. Det er allerede markert i mønsteret. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nå gjenstår bare krage, belegg, skråbånd og armer! 

Her er et bilde av den første jakken jeg lagde: 


 

#sy #hobby #søm #jakke #grønn #vår #oversized