hits

mars 2018

Isangs ansigtsmaske

Reklame | BE:ECO (beecoshop.no)

I dag er siste hele dag på hytta. I morgen skal vi tilbake til Stavanger igjen. Mamma kom opp i går sammen med kjæresten sin og lillebroren min. Jeg har tatt en jobbedag nå mens de andre er ute på langrenn og slalåm. DIGG. 

I dag har jeg testet en fair trade, økologisk, vegansk og naturlig ansiktsmaske fra BE:ECO. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Masken er i pulverform, og man blander den ut med vann før den påføres ansiktet. Jeg brukte først lokket til å blande den, men så fikk jeg høre fra BE:ECO folkene at leiren som er hovedingrediens i masken tiltrekker seg positivt ladede ioner når den blir våt. Derfor anbefales det ikke å bruke metall når man blander den ut. Så jeg lagde meg en ny omgang før jeg påførte som var helt metallfri. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

BE:ECO selger tre varianter av masken. Denne er mykgjørende og virker beroligende på tørr hud. Jeg har sensitiv hud som blir lett irritert, så jeg var spent på om den etterlot huden rød som mange produkter jeg har testet tidligere har gjort eller ikke. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bland 1ts pulver med 2ts vann og rør godt til masken får en yoghurt-liknende konsistens. Så påføres den ansiktet, jeg brukte fingrene til å legge den på. Den skal kun virke i 1-5 minutter før den vaskes av med vann igjen. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Masken er laget av 50% økologiske produkter og 50% vilt høstede produkter. 16% av ingrediensene er fair trade og 32% er fremstil i EU.
Den er laget av

  • lyserød leire 
  • kolloid havre (det er havre som er finmalt og fremstil av hele havrekjerner. 
  • Lakrisrot 
  • Amalaki 
  • Amarantifrø-ekstrakt

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så til slutt, hva jeg syns om produktet;

Jeg elsker boksen, den er fresh og miljøvennlig (laget av 40-60% gjenbruksmaterialer) og jeg skal garantert bruke den til å oppbevare noe systasj når jeg har brukt opp masken. Masken var lett å blande ut, det ble litt søl med pulvere, men det var veldig lett å vaske bort igjen. Den var enkel å påføre, og det er digg at den kun skal være på i 1-5 minutter, det gjør det enkelt å bruke den i hverdagen når man ikke alltid har så mye tid til overs. 

Huden føles myk etterpå og jeg ble ikke rød slik jeg alltid blir av produkter jeg ikke tåler, så det betyr at den passet godt til min sensitive hud. Jeg kommer garantert til å bruke den flere ganger, og jeg elsker at den er produsert med tanke på miljøet og likevel gir gode resultater! 

Her er link til den i BE:ECO sitt netthandleri. 

Ingrid B

G I V E A W A Y

Jeg har teamet opp med Studio Alf frisører i påsken og gir bort en gratis behandling, produkter fra Oway og tre scrunchies fra meg!

Sjekk ut det siste bildet mitt på Instagram for å delta. Trykk Her her for direktelink.

Vinneren trekkes søndag 1. April ❤

Påskeprosjekter uten symaskin!

Reklame | Stationery Island

Jeg har dratt til Skeikampen på hytta til foreldrene til M. Nå har vi akkurat kommet hjem fra en 10 km lang skitur (!!) Jeg har ikke gått på langrenn siden jeg var 12 år, så det var hardt. Men digg nå. 

Jeg har tatt med meg tre prosjekter til hytta.

Det første prosjektet 
Er sponset med tusjer fra Stationery Island. Jeg sendte dem en melding på instagram og spurte om de var interessert i et samarbeid. Jeg kom nemlig over siden dems og syns de legger ut mye inspirerende tegninger. Jeg har alltid vært glad i å tegne, jeg har tatt en liten pause fra det nå som sying er det eneste som står i hodet mitt, men her på hytta er det perfect! 

De sendte meg en pakke med tekstiltusjer da, så jeg fortet meg å sy en tote bag dagen før vi reiste. 

Jeg er veldig imponsert over tusjene. Tekstiltusjer jeg har brukt tidligere har spredt jeg stygt utover stoffet, men med disse var det akkurat som å tegne på papir. Tusjene har to sider, og de var i litt ulike farger på hver side, det var sånn jeg fikk blomstene til å se lysere ut noen steder og mørkere andre steder. 

De kan kjøpes her hvis du er keen på å teste dem ut selv. Jeg har tatt bilder av TOTE bagen underveis mens jeg lagde den også i tilfelle noen er interessert i oppskrift. Kommenter her eller send meg en melding på instagram så lager jeg det! :) 

Det andre prosjektet
Er et jeg har fortalt om tidligere. Jeg har bestemt meg for å brodere et verdenskart. 

Oppskriften kjøpte jeg her 

Ikke noe spons på dette prosjektet. Utstyret kjøpte jeg hos Stoff og Stil. Jeg måtte skjøte to biter for å få nok stoff. 

Det siste prosjektet 
Er å håndsy scrunchiene til BE:ECO. Jeg har preppet halvparten av de 86 strikkene de bestilte. Med prepping mener jeg sy, vrenge og stryke dem. Det som er igjen er å sette i strikk og håndsy dem. Jeg gleder meg til å vise frem den nye kolleksjonen, de er supernice! 

Har du noen påskeprosjekter på gang? 

Ingrid B

 

Regnskapsfører eller ikke?

Jeg har tatt med meg JOCO koppen jeg fikk i posten av BE:ECO i går på café. Jeg tenkte jeg skulle prøve å komme meg litt ut av leiligheten de dagene jeg ikke har avtalte møter fremover. Det blir mye jobbing hjemmefra, og mye av det jeg driver med kan jo skje hvor som helst. Så nå sitter jeg på Espressohouse i Stavanger og svarer på mail, blogger og planlegger dagen. 

Dagens største oppdrag er å skaffe meg regnskapsfører. Jeg har lenge forsøkt å sette meg inn i regelverket for enkeltpersonforetak som IngridBergtunSyr er. Uten hell. Eller det vil si med en gang jeg tror jeg har oversikt dukker det opp en ny ting jeg ikke forstår, og formuleringene i regelverket er kronglete og det er vanskelig å forstå hva som gjelder mitt foretak. 

Jeg hadde egentlig ikke planer om å skaffe regnskapsfører, men heller føre regnskap selv. Jeg trodde det i utgangspunktet bare var inntekter og utgifter man trengte å føre opp på og sende inn. Men så kom MVA inn i bildet, og da ble det vanskelig. 

Økonomi er en mye større del av businessen min enn det jeg kanskje har gitt uttrykk for tidligere, så jeg tenker å dele litt fra tankene mine rundt det fremover også, kanskje noen av dere har planer om å starte business, så kan dere lese hva jeg driver med. Det er jo til slutt det det handler om hvis jeg skal leve av blogging, design og søm. 

Ingrid B

 

Stylingbymalin og promoinnspilling.

For en dag det har vært. Når jeg får oppleve dager som denne tenker jeg at all den harde jobbingen som noen ganger kan føles litt kvelende er verdt det. 

Dagen startet kl. 07.10 hos Malin på Aprés frisørsalong i Stavanger. Det er lenge siden jeg har gått ut av leiligheten usminket og med sovesveis, men i dag skulle Malin ordne sminke og hår. Jeg hadde nemlig min første promoinnspilling på agendaen i dag. 

Jeg og Malin bytter hår/ sminke mot sykurs. Det er tidenes deal, og hun er helt fantastisk å henge med! 

Klokken 08.05 kjørte jeg fra frisøren på Storhaug til Madla for å levere bilen på hotellet til M. Han trengte den nemlig på jobb og jeg skulle videre til promoinnspilling rett i nærheten.

Mens jeg var der hadde jeg tid til å ta litt bilder av det nyeste produktet jeg har designet for BE:ECO. Jeg sparer et eget blogginnlegg til å fortelle om det. Men her er et bilde likevel. Jeg syr tøyservietter i 2hand materialer for dem. De kommer for salg i nettbutikken når jeg er ferdig med den siste bestillingen til dem. 

Ydalir hotell er perfekt location for bildene mine, så jeg kommer nok til å benytte meg av det mer! Hva tror dere om tøyserviettene? Kommer de til å slå an? 

Klokken 8.30 kjørte Martinus meg til Fretex Madla som var første Location for filminnspillingen. Jeg gleder meg sykt til å vise frem resultatet, og håper alle som leser bloggen min er gira på å bli med på det vi inviterer dere til. Jeg nevnte to stikkord i det forrige blogginnlegget; redesign og gratis ting fra Fretex!! 

Her er litt behind the scenes bilder fra dagen. 

Gøyeste jeg har gjort i år tror jeg. 

Filmen skal kun vare i et minutt, for å passe Instagram sitt format, likevel brukte vi hele dagen på filming. Hver setning skal ha sin egen location rundt omkring i Fretexbutikkene. 

Denne scenen er fra Fretexsorteringen, de har en egen butikk der med masse møbler. Det er så mye KULT! 

Det ligger flere bilder på instagramstoryen min fra dagen. 

What a day! Nå skal jeg fortsette å jobbe litt. 

Ingrid B

 

Mandag - ny uke nye muligheter. Sånn er jeg.

Nå sitter jeg hjemme i sofaen og reflekterer litt igjen. Jeg har akkurat dusjet og funnet frem selvbruningsmoussen jeg brukte i fjor sommer. Jeg håper den er best før, ikke dårlig etter for å si det sånn.

Planen er å bli like tan som på bildet under til i morgen. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I morgen skal jeg nemlig spille inn en liten promofilm i samarbeid med Hjem2018 og Fretex. Vi skal snart invitere dere til å bli med på årets feteste konkurranse! Et stikkord er redesign og gratis ting fra Fretex, resten er hemmelig! Følg med på instagramkontoen hjem2018 fremover. Der kommer informasjonen først. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Uansett, det jeg sitter her og reflekterer litt rundt er alle de "monday go away" postene jeg ser på instagram hver mandag. Jeg kjenner meg så sykt lite igjen. Jeg gjorde det kanskje før, da traff de meg litt, men i dag har jeg innsett at ting har forandret seg der. 

Jeg trodde ikke jeg ville bli en sånn; ny uke nye muligheter person, men helt seriøst lever jeg for mandager om dagen. Det skjer alltid noe spennende. Det føles litt som om mandag er dagen folk kontakter folk for samarbeid. I hvert fall er det mandager jeg får flest nye spennende e-poster eller meldinger i inboksen på Instagram. Jeg gleder meg til å oppdatere dere på hva dagens to nye syke muligheter innebærer, men jeg må jo lande dem først..

Jeg har også fått en stor bestilling fra Be:Eco i dag, det blir blant annet syoppskrift og ny scrunchiekolleksjon i tillegg kommer det nye produktet jeg har prøvesydd for dem. De har sendt meg produktene jeg skal teste for dem også nå. DET gleder jeg meg til. Selvom M hadde en liten alvorsprat med meg i går. Han mener jeg må begynne med sånn-en-ting-inn-en-ting-ut system, jeg er jo en liten samler, og i går sa han at han snublet tre ganger på vei mot sengen før han skulle legge seg. Velkommen hjem, baby. 

Vi krysser fingrene for at jeg ikke er helt grønn i ansiktet i morgen!! 

Ingrid B

 

Stavangers neste store GRØNNE event!

Det går i ett om dagen! 
Det neste store kule eventet jeg skal være med på i Stavanger er DEN STORE KLESBYTTEFESTEN til Comfort Hotell Square. Lørdag 14. april er den nasjonale klesbyttedagen (Naturvernforbundet sitt insj) og i den anlesdning inviterer Square til klesbytting på hotellet sitt. De har ordnet DJ'er og jeg skal holde foredrag om redesign hvor jeg viser enkle tips og foreller hvordan man lett kan gjøre om klær som ikke brukes lenger til unike skatter. 

Mer praktisk info finner du her og du kan komme og levere klær fra og med 4. april. 

Jeg syns arrangementet er heelt genialt! Tenk hvor mange plagg folk har i skapet som er for fine til å kastes men som ikke brukes lenger. Nå kan du "shoppe" i andres skatter og samtidig spare miljøet. Det er Naturvernforbundet som har satt i gang den store klesbyttedagen, og de skriver at dersom alle i Norge byttet tre plagg i året i stedet for å kjøpe tre nye plagg, ville vi kuttet like mye CO2 som om alle bileiere i Norge lot bilen stå i fem dager. Det er sykt! Jeg visste at klesindustrien bidrar med mye forurensing, men tenkt at så lite kan gjøre så mye. 

Sjekk også ut denne artikkelen i Aftenposten og se om du kjenner deg igjen! Jeg gjør i hvert fall det, haha. 

Jeg skal redesigne en skjorte til klesbyttefesten også, som jeg skal bytte bort! Jeg håper jeg ser deg der.
Dette er et fantastisk initiativ av Naturvernombudet og Comfort Hotell Square. 

Ingrid B

 

 

Sykurs på KVADRAT (blogginnlegg med oppskrift)

Nå har jeg landet litt etter sykursene jeg hatt i dag. Kvadrat arrangerte Grønne Dager denne helgen, og i den anledning inviterte de Kvadrat Pluss kundene sine til å komme på redesignkurs med meg. 30 fantastiske damer har redesignet hver sin skjorte. Noen rakk å sy to plagg til og med, mens andre hadde litt igjen. Alle på kurset var så nydelige. Topp motiverte og fantastisk herlige å bli kjent med. 

Jeg blir alltid litt nervøs før kursene jeg skal holde. Tenk hvis det kommer noen som er kjempekritiske eller oppskriftene mine ikke virker? Igjen - som alltid - viser slike tanker seg å være helt unødvendige (!!) 

Deltakerne valgte mellom tre forskjellige oppskrifter jeg har designet. Alle tar utgangspunkt i skjorter til herre eller gutt. 

Jeg har fått veldig mange spørsmål om oppskriftene. Jeg deler en av dem her. De andre to kommer for salg etter hvert :) 

Her er litt bilder fra dagens happening. 

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Lever drømmen om dagen ass, men det er hardt arbeid! <3 

Ingrid B. 

Ambassadør for BE:ECO!

For noen måneder siden hadde jeg besøk fra Oslo. En av gründerne bak netthandleriet BE:ECO kom for å bli bedre kjent med meg som leverandør og for å diskutere muligheter fremover. 

Det var et kjempehyggelig møte og vi pratet i flere timer om nettbutikken deres og om syingen min. Jeg har frem til da kun hatt kontakt med dem per e-post, og det var hyggelig å møte henne i virkeligheten. 

Vi ble enige om et nytt produkt jeg skal designe for butikken. Det er foreløpig hemmelig, men jeg kan avsløre at det er noe kundene i nettbutikken har etterspurt og at det mest sannsynlig skal lages i gjenbrukstekstiler. Jeg holder på å testsy for dem om dagen. Jeg skal også lage oppskriftsbrosjyrer med enkle redesignprodukter. Hvis det blir gjenbrukstekstiler skal jeg bruke stoffene på bildet under i første bestilling. 

Nå henger de til tørk etter vask, snart klare for klipping. 

En annen ting vi ble enige om på møtet er at jeg skal bli ambassadør for nettbutikken. Jeg er kjempestolt av samarbeidet vi har så langt og dette kommer til å bli veldig gøy. De har utrolig mange flotte produkter og nå skal jeg velge noen som jeg skal teste og skrive ærlige vurderinger av. De har blant annet satset på DIY - hudpleie. Det gleder jeg meg til å teste ut. Jeg skal også dyrke noen grønnsaker på kjøkkenet hjemme. 

Jeg digger små ting man kan gjøre for å redde verden litt, og jeg håper samarbeidet med BE:ECO skal gjøre det lettere for meg å produsere mindre søppel i hverdagen, samtidig som jeg kan vise frem alle de fantastiske produktene de har! 

Ha en super helg u guys. 

Ingrid B

Brodering - resten av livet.

I påskeferien skal jeg på hytta med M og familien hans. I den anledning har jeg fundert litt på om det går an å ha noen prosjekter på gang der. Å ta med symaskinen er uaktuelt dessverre så jeg måtte finne noe annet. 

Jeg har landet på at jeg skal brodere. Et verdenskart faktisk, haha kunne ikke valgt noe mini som jeg faktisk kommer til å bli ferdig med på en uke.. Men det blir ganske gøy tror jeg, også kan jeg legge ut fremgangen her.

Jeg har en app på telefonene som heter Been. Den fungerer som et scratch-map bare digitalt hvor man markerer man land man har vært i. Jeg prøver å være i like mange land som jeg er år gammel, ganske teit, men jeg ligger bra an så langt. Kartet jeg broderer skal fungere på samme måte. Jeg skal farge de landene jeg har besøkt. 

I kveld har jeg sittet med det siden jeg kom hjem fra jobb, og så langt har jeg klart å outline halve Canada. 

Da jeg var liten pleide pappa å kjøpe med noe kreativt å holde på med på ferie. Det kunne være malesaker, tegnebøker og en gang fikk jeg et broderingskit for barn. Det skulle forestille en hund og det hadde farger man skulle følge med korssting. Det er min eneste erfaring med brodering så langt, så jeg har gjerne tatt meg litt vann over hodet her, men jeg gleder meg til å jobbe videre med det. 

Møsteret til kartet kjøpte jeg her. Ingen spons eller noe, bare en ide jeg fikk til et nice hytteturprosjekt.

Ingrid B 

Hyggelig å hilse på deg, hva driver du med da?

Nå har jeg kommet hjem fra åpningsseremonien av Ydalir. For et fantastisk hotell! Jeg er kjempestolt av Martinus som jobber hardt for drømmene sine. Han har alltid inspirert meg veldig der. Åpningen av hotellet var ganske fancy greier. Det var masse presse der. Hotellet er Norges første Universitetshotell, men det skal drives som et helt vanlig (superfresht) kommersielt hotell. Det er veldig mange som er involvert i driften. De har aksjonærer fra mange av de største hotellkjedene i Norge og overskuddet hotellet genererer skal gå til UiS, slik at hotellet blir en gave som gir avkastning over tid. Mer penger til utdanning i Stavanger med andre ord. Fantastisk! 

Men, nå er jeg hjemme igjen og det blogginnlegget skal handle om i kveld er et spørsmål jeg sliter litt med å svare på. Jeg har møtt en del nye folk i det siste, både privat, gjennom jobb og gjennom Martinus sin jobb. Rett etter hilsing kommer nesten alltid spørsmålet; hva driver du med da? Jeg syns noen ganger det er så vanskelig å svare på. Jeg har så mange roller og samtalene ender i helt forskjellig retning avhengig av hva jeg svarer. Men det er litt spennende å forske på egentlig. 

Her om dagen svarte jeg at jeg jobber med å bygge opp min egen business. Åja, så spennende svarte personen og neste spørsmål var innen hva da? - Sying. Samtalen stoppet litt opp etter det. Jeg skal jo ikke leve av bare sying. Det er sosiale medier, kurs, foredrag, blogging og samarbeid som egentlig er greia mi. Men det ble så mye å forklare, så jeg parerte med et spørsmål tilbake i stedet.

Jeg føler det man driver med definerer deg så veldig som person, og jeg klarer ikke å finne det perfekte svaret. For et halvt år siden ville jeg sagt at jeg jobber som lærer, men da blir man jo plassert i en helt annen kategori. Ingenting stemmer helt. 

Kanskje jeg legger litt mye i det. Uansett skal jeg forske videre og komme frem til et svar jeg føler plasserer meg akkurat i den båsen jeg ønsker å være i. 

Blogges i morgen da. 

Ingrid B 

 

I dag åpner Ydalir!

Martinus har bodd på hotellet en uke nå, det har vært så mye å ordne at det ikke var noe vits å bo hjemme. Så jeg gleder meg til å se han igjen. I dag er åpningsdagen til Ydalir! Han flytter ikke hjem helt enda selvom da, men jeg får i hvert fall se han igjen. 

 
Hotellet er innredet av T.Lund, de er råflinke på interiør og alle rommene ser ut sånn jeg egentlig vil ha det hjemme. Jeg visste det bare ikke.. haha.
Bildet under er fra et av rommene. Jeg gleder meg til å se det helt ferdig. 


Nå skal jeg hente moren til M på flyplassen og spise lunsj med henne før vi drar til hotellet på åpningsseremonien. 

Ingrid B 

 

 

Hva skal skje med IngridBergtunSyr?

I det siste har jeg tenkt mye på hvordan jeg skal drive den lille businessen min videre. Å leve av å sy kan jo være så mye. Jeg føler de valgene jeg tar nå avgjør om det kommer til å gå eller ikke, så jeg stresser litt med å velge riktig. 

Sånn det er nå jobber jeg tre dager i uken som lærer og to dager med enkeltpersonforetaket mitt og alt det innebærer av ulike prosjekter og samarbeid. Det gjør at jeg har en fast inntekt som dekker alle utgiftene mine og en variabel inntekt som jeg prøver å spare til den dagen jeg skal kjøre på for fullt, (merk deg at det står prøver..). Med alle prosjektene jeg har på gang nå holder det ikke med to dager i uken, derfor skal jeg utvide businessdagene til tre dager etter sommeren. 

Men hva skal disse dagene fylles med? Det er jo mange måter å leve av å sy. Etter den lille erfaringen jeg har fått så langt har jeg bestemt meg for en del ting jeg ikke har tenkt til å fortsette med og en del ting jeg kommer til å satse mer på. 

Masseproduksjon - no go! 

Jeg skal ikke masseprodusere like mye som jeg har gjort før. I sommer sydde jeg over 500 scrunchies og solgte på ´tise og til nettbutikken Be:Eco I tillegg redesignet jeg skjorter i haugevis og solgt disse også. Jeg har bestemt meg for å fortsette samarbeidet med BE:ECO, fordi de er helt fantastiske og de turte å satse på meg da jeg ikke hadde bevist noe for noen enda. Men det blir ikke andre masseproduseringssamarbeid med mindre noe heelt sykt fett dukker opp. Men det går ikke an å leve av det og det er ikke så kult heller å sy de samme tingene 500 ganger.. 

Blogging - Mer av det! 

Det jeg derimot har bestemt meg for å gjøre mer av er blogging! Shit, det kommer til å bli skummelt, for jeg skal blogge mer om ting jeg bryr meg om. Ikke bare sying. Det var en ganske stor barriere å starte denne bloggen, mest på grunn av mine egne fordommer og tanker om hva folk ville si og tenke. Jeg bryr meg fortsatt om hva folk tenker, men jeg har funnet ut at verden er litt snillere enn jeg først antok, så jeg krysser fingrene for at den fortsetter å være det. Derfor skal bloggen ikke bare oppdateres med oppskrifter fremover, den skal bli så personlig som jeg tør å la den bli. 

Kurs og foredrag - ja og ja. 

Jeg digger å holde kurs. Shit det gir meg så mye å møte folk med samme interesse og å kunne lære bort det jeg har sugd til meg av kunnskap om søm de siste årene. I det siste har jeg fått noen forespørsler om foredrag også, så det gleder jeg meg til. 

Samarbeid med kommersielle aktører - jo og ja, men vel.  

For 5000 følgere på Instagram siden fikk jeg min første forespørsel fra en random kommersiell aktør som lurte på om jeg ville ha et gratis mobildeksel mot at jeg la ut bilder av det på kontoen min. Jeg tenkte da jeg begynte med bloggingen at det må være det feteste som kunne skje at noen ville gi meg gratis ting. Men da jeg fikk spørsmålet var jeg ikke i tvil om hva jeg skulle gjøre. Hvor random hadde det ikke vært om jeg med min spirende sykonto presterte å legge ut et bilde av et übernice mobildeksel, kanskje med noen fine blomster ved siden av? Jeg hadde avfulgt meg selv med en gang. Så jeg overså e-posten og bestemte meg for at hvis jeg skal inngå samarbeid skal det være noe jeg kan promotere på ekte og noe jeg ville delt på instagramkontoen min uavhengig av om det var gratis eller ei. I det siste har jeg inngått en del spennende samarbeid med kommersielle aktører som jeg er stolt av å presentere og som jeg ville presentert uansett. 

Syoppdrag - nope nope nope! 

Jeg har tatt på meg en del private syoppdrag og egentlig syns jeg at det har vært veldig hyggelig å ta disse oppdragene. Men jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal gjøre det lenger. Det tar for lang tid og jeg kan ikke leve av lønnen jeg får for det. I tillegg ønsker jeg heller at folk skal sy selv, det er en helt egen mestringsfølelse å lage noe eget som alle burde føle på! 

Samarbeid - Ja-ass

Jeg har kjempelyst på flere spennende samarbeid. Jeg har ganske mange på gang allerede som jeg gleder meg til å fortelle mer om. Nå som jeg skal blogge mer fremover kommer jeg også til å dele mer inside fra businessen. Syingen så langt har gitt meg utrolig mange nydelige nye folk i livet mitt som jeg blir inspirert av, lærer av og har blitt god venn med. Det er noe spesielt med å møte folk med samme interesse eller som jobber med å bygge opp noe eget! 

Youtube - Skjer!

Jeg tror Youtube er fremtiden. Heldigvis har jeg basic iMovie-skills, så de håper jeg holder. Akkurat nå jobber jeg med en festivalkolleksjon (shit, hadde tenkt å holde det hemmelig) og planen er å legge ut oppskrifter så alle kan stille på sommerens festivaler i hjemmesydde klær! 

Hva tenker du om planene mine fremover? Henger du fortsatt med hvis jeg begynner å blogge for realz? 
Hva vil du se mer av på bloggen min? 

Ingrid B 


 

 

Sy tøfler (steg for steg oppskrift)

Martinus hadde bursdag i går, og i den anledning tenkte jeg det hadde vært koselig å sy en gave til han. Jeg pleier som regel å sy prosjekter til meg selv. Jeg har sydd en skjorte til han en gang, men det er det eneste.

Han går ofte med tøfler hjemme, men for noen måneder siden ble de han hadde slitt ut, heelt ødelagte. Så da tenkte jeg at YES! Noe jeg kan sy! Og krysset fingrene for at han ikke kjøpte seg nye i mellomtiden. 

Heldigvis gjorde han ikke det. Så da ble det tøfler i bursdagsgave. 

Alt stoffet jeg brukte var rester fra andre prosjekter, alt fra Stoff og Stil. 

Det grønne stoffet er kordfløyel (jeg fant ikke akkurat fargen jeg brukte, men sjekk her for andre farger). 

Det hvite stoffet jeg brukte som fôr er supermyk imitert pels (trykk her for å komme til det).

Det grå stoffet er egentlig møbeltekstil, ganske tykt for stabilitet i tøflene. (trykk her for å komme til det).

Sånn ser alle delene du trenger til tøflene ut når de er ferdig klippet. 

De fire øverste delene er foran på foten. De avlange delene er bak rundt helen og de fire delene som er formet som en fot er sålen. Ta utgangspunkt i en tøffel som passer når du klipper sålen og klipp ut de andre delene etter målene på den. Delene som ser like ut er like. 

Et lite NB før du begynner å klippe er at det hvite fôrstoffet røyter VELDIG. Jeg måtte støvsuge flere ganger mens jeg klippet og sydde tøflene. I tillegg hadde jeg en klesrulle parat så jeg kunne fjerne hår fra de andre stoffene underveis i syingen. 

Jeg brukte denne slappe Sheraton-tøffelen som utgangspunkt. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når alle delene er klippet ut begynner du å sy fremsiden og helen sammen. Legg dem rett mot rett som på bildet og sy langs den nederste kanten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så sys den sammen som en sirkel. Rett mot rett på andre siden også. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Press sømrommet fra hverandre med styrkejern. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sy fôrdelene sammen på samme måte. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så skal fôret og ytterstoffet sys sammen. Legg dem med rettsiden mot hverandre som på bildet og nål langs den øverste sirkelen. Det er her det skal sys. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når det er sydd sammen klippes sømrommet ned til 1 cm og så klipper man hakk langs hele. Pass på å ikke klippe over sømmen. Grunnen til disse hakkene er for at det skal bli pent når tøflene vrenges. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Press med strykejern og vreng tøflene. Press en gang til når de er vrengt. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nå sydde jeg på logoen min bakerst på helen. Dette kan også gjøres før fôret og ytterstoffet er sydd sammen. 

Fest med nåler for at alt skal ligge på riktig plass. Spesielt foran kan stoffene skli fra hverandre. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

For at tøflene skal få form foran lagde jeg to legg. Det gjorde jeg ved å brette foret og ytterstoffet over hverandre på hver side av fronten. Fest med nåler og sy en søm for å holde dem på plass. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så legges tøffelen rett på innersålen (den i fôrstoff) og sys på langs hele. Det syns ikke så godt i det grønne stoffet, men hvis du ser langs helen nederst syns sømmen. Den går hele veien rundt tøffelen. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

På bildet under syns det bedre at innersålen er sydd fast i tøffelen. Nå skal yttersålen sys på. Det gjøres ved at den legges oppå tøffelen. Da må alt ligge inni, derfor klemte jeg tøffelen flat som på bildet under. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Legg yttersålen oppå tøffelen. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sy langs den oransje streken. Hullet er vrengehull som tøffelen skal vrenges gjennom etterpå. Dette må sys igjen med håndsøm. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sånn ser den ut på den ene siden når den er sydd sammen. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sånn ser den andre siden ut. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så vrenges den gjennom vrengehullet. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Press tøflene med strykejern og sy igjen hulle med usynlige sting. 

Press en siste gang og tøflene er ferdige! 

De kan brukes begge veier! 

Lykke til med tøflene <3 

Ingrid B (@ingridbergtunsyr på insta) 

 

Frisørtime mot sykurs.

For noen uker siden fikk jeg en melding i innboksen min på Instagram av stylingbymalin! Hun lurte på om jeg ville komme og klippe meg eller farge håret hos henne i bytte mot litt syhjelp.

 

Det var jo et helt fantastisk tilbud, så forrige uke dro jeg til frisørsalongen hun jobber. Aprés i Stavanger og farget etterveksten. I dag har jeg hatt besøk av Malin og jeg hjalp henne å sy en bukse.

Det er en av de fineste frisørsalongene jeg har vært i. For et sted. For en deal! <3

Sjekk forresten sykontoen hennes på instagram: syfrk__ 

Ingrid 

Litt om sytråder.

Jeg fikk en fantastisk pakke med sytråder fra Gütermann denne uken. Jeg har ofte hørt og etter hvert erfart at det er stor forskjell på sytrådene man bruker i symaskinen.

Min erfaring er at noen tråder loer veldig, og det skaper unødvendig mye støv i symaskinen som er vanskelig å fjerne.

Erfaringen jeg har med Gütermann sine tråder er kjempebra! Derfor ble jeg sykt glad da de sendte meg pakken på bildet over. Men jeg innså at jeg ikke vet noe om hvilke tråder som egner seg til hva! Haha så det måtte jeg lære meg.

Trådene jeg fikk hadde ulik farge på spolene. Jeg gikk ut i fra at det var av betydning og sorterte dem etter farge før jeg begynte å Google etter info. Her er det jeg fant ut:

Jeg har et par kategorier til som jeg skal lære meg og skrive om på bloggen etter hvert!

Ha en nydelig mandagskveld ❤

Ingrid B

Oransje kanvasjakke!

Uten tvil en ny favoritt.


Jeg sydde den forrige lørdag og nå kommer litt info om hvordan jeg gikk frem hvis du vil sy lik! 

Stoffet er et kupp fra Fretex. Det er ikke så ofte jeg finner metervarer der, men denne gangen var jeg heldig. En og en halv meter oransje kanvas lå og ropte navnet mitt en dag jeg var innom der. 

Mønsteret jeg tok utgangspunkt i er en herrejakke fra Stoff og Stil. Jeg liker hvordan jakken blir oversized når man bruker herremønstre. 

Jeg gjorde noen endringer: 

Byttet ut hetten med krage.
Brukte skråbånd som avslutning i kantene.
Jeg lagde skråbåndet av restestoffet som ble igjen etter å ha klippet ut jakken. 

Jeg startet med å sy lommene, de presses først, så sys de på de to forstykkene. 

Kragen består av to deler som er like. Jeg tok utgangspunkt i formen på hetten, men klippet den av i den høyden jeg ønsket at den skulle være. 

Dette er ikke en oppskriftspost, bare et innlegg der jeg viser mulighetene for endring i mønster. Jeg liker å gjøre små endringer som gjør plaggene helt unike. Jeg fulgte alle stegene i oppskriften med unntak av endringene jeg nevnte over. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ha en nydelig søndag <3 

 

Jeg skal holde redesignkurs på Kvadrat!!

Dette har jeg gledet meg til å annonsere!

I forbindelse med Grønne Dager 16. og 17. mars, skal jeg ha TO redesignkurs på Kvadrat! 
Begge kursene holdes lørdag 17. mars og det er plass til 30 deltakere til sammen. 

Grønne Dager er en kampanje som skal inspirere til fonyelse og vårens inntok av grønne blader, lysere dager og glade farger. Kvadrat setter også fokus på bærekraft, økologiske produkter og miljø! Grønne Dager er ment som et frisk pust i hverdagen og Kvadrat ønsker å inspirere kundene sine. Senteret har mange gode tilbud og tips denne helgen. De har hanket inn lokale, inspirerende aktører til å holde aktiviteter på senteret for barn og voksne. 

Ferdig program for helgen finner du etter hvert på senterets hjemmesider. Mange av butikkene har skreddersydde tilbud til både Pluss kunder og vanlige kunder. Det vil lønne seg å være Pluss kunde denne helgen. 

Jeg har designet og laget oppskrift på tre ulike plagg redesignet av herreskjorter som jeg skal lære bort. 

Den første skjorten er en off-shoulder bluse, redesignet av en stor herreskjorte:

Den andre er en bluse med rynket kappe nederst. 

Den tredje er en barnekjole, off-shoulder med rynker nederst:

Du velger selv hvilket av plaggene du vil sy på selve kurset og får med deg et oppskriftshefte med alle oppskriftene hjem. 

Sykurset er helt gratis, du tar med deg egen symaskin, saks og knappenåler og Kvadrat ordner skjorter og alt annet utstyr.

For å få plass på kurset må man være Kvadrat Pluss kunde
Som Kvadrat Pluss kunde får man man gode tilbud, adgang til aktiviteter, kundekvelder, bli ny dager og mye mer. Send Kvadrat til 2070 for å melde deg inn. 

For påmelding til sykurset:  
Send en e-post til informasjon.kvadrat@olavthon.no

Mer informasjon kommer på e-post til de som får plass på kurset. 

Jeg gleder meg til å sy med dere! 

Ingrid