hits

Redesign

One man's trash is another man's kleskolleksjon!

Jeg annonserte for noen uker siden at jeg skal designe min egen kleskolleksjon og vise frem på Jarga Art and Fashion Weekend i Oslo i september. Straks er det bare en måned igjen til. Hele kolleksjonen skal være redesignet, så det har gitt meg noen ekstra utfordringer men også muligheter.

Kolleksjonen min skal være laget av redesignede plagg fordi jeg ønsker å inspirere til gjenbruk og vise hvor mye kult man kan lage av gamle tekstiler. Det er nok av tekstiler der ute, og jeg ønsker å vise at man kan bruke allerede eksisterende plagg, endre dem litt eller mye og føle seg like fresh som i helt nye plagg. 

Utfordringen med å lage en kleskolleksjon av redesignede materialer er at det ikke er like lett å få tak i akkurat det man ser for seg i hodet. 
Så det har gjort at ting tar litt lenger tid enn jeg hadde sett for meg, for jeg vil jo at alt skal bli like fett som jeg ser det for meg. 

Jeg har brukt mye av sommeren på å jakte etter skatter til kolleksjonen min, og heldigvis har jeg kommet over veldig mye bra! Både på loppis og hos familie og venner. Bildet under er fra Campingturen jeg var på med mamma i Sverige i sommer, det var dårlig vær, så vi bestemte oss for å utforske litt og kom over hele fem second hand butikker og loppiser. 

Bildet under var et loppemarked en mann hadde satt opp i hagen sin. Jeg tror kona eller moren drev med søm en gang for å si det sånn. Eller kanskje det var han selv?  Uansett var det mye nice der, og det kostet ingenting sammenliknet med når man kjøper det nytt i butikker. 

Vi har en 2hand butikk i Sandefjord også - Slappen. Før tenkte jeg aldri på den som et sted man kan finne fete unike plagg, men det var ganske mye bra der. Klær i første etasje og en hel etasje under med tekstiler og møbler. 

De siste bildene er fra tante og onkel som inviterte meg hjem for å se gjennom moren til tante sine gamle klær. De har flyttet til en leilighet og ryddet ut av huset sitt, sykt mange skatter! Hun pleide å sy klær til hele familien. 

Så nå gjenstår det bare å få alt på plass, jeg gleder meg til å teste alle ideene mine.
Ønsk meg lykke til, og kom gjerne på Jarga Art and Fashion Weekend i september og se på moteshowet hvis du er i Oslo. Billettene ligger ute nå, og de ble veldig raskt utsolgt i fjor.

Link her

Ingrid B

Ny gardinskjorte!

Jeg elsker dette designet. Kombinasjonen av skjorte og heklet stoff er smashing!

Hele toppen er laget av 2hand materialer. Skjorten har jeg fått og blondene er en gardin jeg skaffet meg på loppis i Sverige i sommer. 

Utfordringen med å lage denne toppen er at man må være superforsiktig når man spretter opp sømmen langs knappestolpen og kragen. Ellers er den veldig grei å sy. 

 

 

Hvis du vil ha beskrivelse av hvordan jeg lagde toppen så du kan lage din egen finner du det her

Ingrid B 
 

Redesignet bluse og sminkefri helg.

Jeg har sydd en bluse av en heklet gardin og en herreskjorte. Her følger en liten beskrivelse av hvordan jeg lagde den hvis du vil lage lik.

Jeg har bestemt meg for å kjøre resten av uken (som vil si helgen siden det allerede er torsdag) uten sminke. Det kan jo ikke være sånn at man ikke kan gå på butikken uten, så nå får vi se om det endrer synet mitt eller om jeg bare blir fanget resten av livet.  

Det med sminken var en liten digresjon. Egentlig skal dette blogginnlegget handle om en bluse jeg har sydd, som jeg ble helt sinnsykt fornøyd med. 

 
Den er sydd av en herreskjorte og en kort hekleduk. Ser du for deg typen? Jeg tror pappa hadde en på kjøkkenet da jeg var liten, sånn som hang tvers over vinduet i midten uten mål og mening. Utansett ga den mye mening i kombinasjon med denne skjorten her, og havnet raskt på topp 10 beste ting jeg har sydd lista. Jeg har ikke laget oppskrift steg for steg som jeg pleier, men jeg tenkte jeg kunne forklare litt om hvordan jeg lagde den hvis du vil lage lik. 

Det første jeg gjorde var å prøve skjorten på og markere foran hvor jeg ville at gardinstoffet skulle starte. Jeg klippet et hakk før jeg tok av skjorten og klippet ut den delen. Jeg klippet ut langs sømmene i skjorta. 
 
Så spratt jeg opp kragen og fjernet den før jeg spratt opp den delen forstykket og bakstykket er festet i. 
Jeg klippet ut den øverste delen av ryggen også. Da det var gjort så skjorten sånn ut: 
 


Så klippet jeg av ermene.

Nå hadde jeg fire løse mønsterdeler: 
- 2 x forstykker
- Bakstykke
- Ermer
 
Jeg la disse oppå gardinen og klippet ut (husk sømrom på ca 1,5cm) 

Før jeg begynte å sy skjorten sammen igjen klippet jeg skjorten fra hverandre i sidesømmen også. Skjorten jeg tok utgangspunkt i var for stor til meg, så for å få best mulig fit sydde jeg den litt inn. 

Så begynte jeg å pusle skjorta sammen igjen.
Først sydde jeg bakstykkene sammen for det var det enkleste. 
Deretter forstykket, litt tricky å få hjørnet mellom knappestolpen og bunnen pent, men her lot jeg litt stoff være igjen da jeg klippet, så jeg sydde først bunnen, før jeg klippet et hakk og sydde siden. Det hvite skjortestoffet som var til overs presset jeg bakover med strykejern. 
 
Så sydde jeg skuldersømmen. 
 
Deretter ermene og så sidesømmen. 

Til slutt festet jeg kragen med nåler og sydde den på plass. Her passet jeg på at alt lå som det skulle før jeg sydde. 
 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
 
Håper gardinblusen din bli smashing! 
Send meg en melding på insta hvis du lurer på noe da.
 
Ingrid B 
 

 


 

Redesignkonkurranse i Rogaland!

Reklame | Hjem 2018, Fretex

Okei, Rogaland! 
Dette må dere bare bli med på. 

For noen uker siden annonserte jeg at jeg i samarbeid med Hjem2018 og Fretex arrangerer redesignkonkurranse i Rogaland. Det kommer til å bli dødskult. Konkurransen går ut på å redesigne noe til hjemmet. Oppgaven er altså ganske åpen. Vi ønsker å få med oss kreative folk som har lyst på et redesignprosjekt i sommer/høstmånedene. Vi velger ut 20 personer som får bli med i konkurransen og mulighet til å stille ut sitt produkt på boligmessen Hjem 2018 i tillegg til å vinne masse kule premier. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

14. juni møtes de som blir valgt ut til en kick-off/ inspirasjonskveld hvor vi møtes og snakker om ideer og muligheter. Alt av materialer som trengs til å redesigne fås hos Fretex, til og med maling og sånn. 

Grunnen til at jeg skriver et ekstra blogginnlegg om dette nå er at det fortsatt er mulighet til å melde seg på. Helt frem til 1. juni! Egentlig var fristen 15. mai, men de siste dagene har det kommet inn noen forespørsler om å melde seg på senere, så da endret vi like gjerne fristen så det gjelder for alle! 

Mer info og link til påmelding finner du her

Ingrid B

 

 

 

 

 

Sosialt entreprenørskap!

Mablisfestivalen som jeg samarbeider med har helt fantastiske folk som arrangører. I fjor så de hvordan de som jobbet frivillig på festivalen ble kjent med hverandre og hadde det kjekt, og forsto at de hadde en unik arena hvor man kan møte nye mennesker, lære ting og ha det gøy samtidig. Det bestemte de seg for å bygge videre på. 

I år har de startet opp sosialt entreprenørskap og en del av dette er kvelder hvor ungdommer møtes for å sy merch. I dag har jeg lært dem å sy handlenett og scrunchies. Flere hadde aldri sydd før, men de var kjempeflinke. 

Lokalene vi var i er verkstedet til Stavanger bibliotek. De har et verksted der som er åpent for alle hver torsdag. De har masse utstyr der og det er bare å komme og jobbe med egne prosjekter. I tillegg holder de kurs, ofte gratis. Jeg skal holde kurs der i august. Redesign for ungdom. Sjekk ut påmeldingen her hvis du er interessert! 

Stoffene er 2hand, mesteparten av det fra Fretex. Så det er kult at alle handlenettene blir helt unike. 

Gøy å få være en del av det her! 

Ingrid B 

Festvalbag mandag.

Jeg har akkurat kommet hjem etter en svipptur innom Stoff og Stil for å kjøpe strikktråd. Jeg skal tilbringe arbeidernes dag på Aprés i morgen for å fikse håret sammen med Malin. Det er det strikktråden skal brukes til. Jeg er superspent på hvordan det blir! 

I dag har jeg vært på jobb, på skolen. Etterpå dro jeg til denne nydelige locationen for å ta bilder av to av festivalbagene jeg har sydd til Mablisfestivalen. Det nærmer seg nå ass, da jeg snakket med de fra Mablis for første gang føltes det ut som en evighet til, og jeg var helt i hundre for at de tok kontakt og ville ha et samarbeid. Jeg er fortsatt i hundre egentlig, for det er et dødskult samarbeid, men det begynner å hope seg opp av prosjekter så jeg må jobbe på hvis alt skal gå i boks sånn jeg vil at det skal! 

Planen for disse bagene er å dele dem ut som giveaways. Mablis og jeg skal samarbeide om det fremover, vi må bare få trykket på logoen deres. Hvis du syr og er keen på å lage lik lagde jeg en oppskrift i fjor. Link her. 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Begge festivalbagene er sydd av gardiner fra Fretex. Kanskje ikke verdens fineste gardiner, men de gjør seg ganske godt som gymbager! 
 

Jeg gleder meg til å vise dere resten. 

Ingrid B

Redesigne noe til hjemmet.

Hjem2018Fretex og jeg arrangerer redesignkonkurranse! Dette har jeg gledet meg masse til å annonsere, og nå er vi i gang.

Filmen under oppsummerer hva konkurransen går ut på: 

Fretex har skrevet litt om den tidligere (Trykk på bildet for å lese innlegget) 

Endelig påmeldingen åpen og jeg håper mange melder seg på. Har du litt male, snekre, tegne, sy eller en annen kreativ skill. Da er denne konkurransen for deg. Vi velger ut 20 deltakere som får velge seg alt de trenger av materiale fra Fretex. Vi skal ha et inspirasjons kick-off der alle deltakerne møtes og jeg, hjem og Fretex forteller mer om konkurransen. I oktober får 5 av deltakerne lov til å stille ut produktet sitt på Hjem2018 og en jury velger en vinner som får gavekort og andre kule premier. Deltakerne beholder det de har redesignet selv, eller dere kan velge å selge det gjennom Fretex til den prisen dere måtte ønske og egen inntekt. 

Klikk deg inn på påmeldingsskjemaet her og bli med. Du kan melde deg på alene eller sammen med andre. 

Her er litt redesign-inspirasjon:  

Trykk på bildene for å komme til nettsidene jeg hentet dem fra (:

 

Ingrid B

 

 

 

Ny redesignet skjorte

Etter at jeg begynte med sybloggen er det ganske mange som har spurt om jeg vil ha klær de skal gi til Fretex. Det er sykt nice for nå har jeg et lite lager med redesignobjekter å velge fra når jeg skal i gang med et nytt prosjekt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dagens prosjekt er fra det lageret. Jeg har nemlig redesignet en skjorte til en bluse med rynket avslutning i ermene i dag. Men jeg skal ikke beholde blusen selv. Den er til byttefesten som Comfort Hotel Square arrangerer 14.april. 

Her er link til arrangementet!

Jeg syns det er et supert initiativ, og jeg tror det kommer til å være dødsmasse skatter der. Ta med deg noe fint som du ikke bruker lenger og bytt det i noe fint som du kommer til å bruke. Jeg gleder meg. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg skal holde et lite foredrag om redesign der også. Litt tips og triks til hva man kan gjøre for å redesigne plagg man ikke bruker lenger.  

Håper jeg ser deg der! 

 

Ingrid B

Denne dressjakken skal forvandles! #redesign


 

Jeg ser denne typen jakker over alt om dagen. Og det er ingen grunn til å kjøpe den ny for mellom 1200 og 12000 kr.

Denne jakken fant jeg på Fretex for 200kr!! Helt rått, den er flawless men jeg må justere den litt for at passformen skal bli perfekt. Hovedforandringen blir at jeg fjerner skulderputene inni. I tillegg tenkte jeg å legge til nye knapper og noen detaljer.

Jeg skal dokumentere hele prosessen, så følg med fremover hvis du vil lage lik!

Sløyfemandag!

I kveld har jeg redesignet sløyfer til herre!

De er sydd av en skjorte og blir sykt fine. Jeg tok litt bilder underveis, men har ikke laget en full oppskrift, for det har jeg jo på bloggen fra før:) (link i slutten av innlegget)

Jeg startet med å klippe to stoffbiter med målene 7* 36 cm.

Så sydde jeg de to bitene sammen med unntak av der nålene står (det var vrengehullet).

Deretter brettet jeg sløyfen i tre (som et trekkspill) i like store deler.

For så å feste en nål og sy en remse som holder sløyfen sammen i midten.

Jeg har testet en ny teknikk for å få crispe hjørner! Jeg festet en tråd i hjørnet og kunne bare dra det ut til et perfekt crispt hjørnet. Kanskje jeg viser en gang eller finner en YouTube-film til dere! Det tar litt ekstra tid når man syr, men er helt genialt og blir dødsfint! Se de fine hjørnene her:

Jeg ble ikke helt ferdig i kveld, men fulle oppskriften finner du her:

Sy Sløyfe Steg For Steg

Ingrid B

To billige julebordantrekk i velour!

Jeg er ikke så fan av å bruke masse penger på klær, men jeg er likevel ganske bevisst på hva jeg går med. Da jeg begynte å sy trodde jeg helt ærlig at man måtte lage en viss type klær (som jeg ikke syns er så fete) og ble utrolig positivt overrasket da jeg fant ut at jeg kunne produsere ting man like gjerne kunne kjøpt i en butikk. Det høres kanskje naivt ut, men jeg forbant hjemmesydd med noe litt negativt. Heldigvis har jeg lært at hjemmesydd er utrolig mye kulere enn fabrikksydd og man kan lage sine helt unike plagg, det er jo det beste med det! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det er ikke alltid det blir billigere når man syr i stedet for å kjøpe klær, men disse to antrekkene jeg viser frem i dette innlegget er garantert billigere enn hvis man hadde kjøpt dem i butikk. 

Til å sy gull-jumpsuiten brukte jeg stoff jeg fant hos Fretex. Jeg har aldri kommet over en så stor velourduk tidligere, så jeg forsto da jeg så den at dette var en skatt! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hvis man ikke er så heldig å komme over en velourduk hos Fretex er en annen mulighet å kjøpe det i butikk! 

Til å sy denne kjolen brukte jeg velour fra Stoff og Stil. Vedlig enkelt å jobbe med. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Til begge outfitene bruke jeg mønster fra Stoff og Stil. Kjolen endret jeg en del da mønsteret i utgangspunktet var veldig enkelt. Jeg la til rynkene nederst og båndet i livet. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kjolen i stoff fra Stoff og Stil kostet rundt 300kr og jumpsuiten kostet ca 200. 

Hva syns dere om outfitene? 

Ingrid B

 

Redesign av ullteppe!

Jeg kjøpte et gammelt ullteppe hos Fretex i Stavanger i slutten av mai. Teppet brukte jeg til et vors jeg skulle ha på verandaen sammen med Martinus men i løpet av vorset ble teppet litt ødelagt. Siden da har det ligget i et skap og støvet ned. I dag bestemte jeg meg for å gjøre noe med det.


 

SAMSUNG CAMERA PICTURESEgentlig tenkte jeg å sy om ullteppet til en jakke, men jeg hadde ikke nok stoff. Men en ullgenser passer jo like bra som en jakke nå som det har blitt kaldt. 

Jeg har ikke laget en oppskrift denne gangen, men genseren er veldig enkel å lage hvis du vil prøve deg. Jeg klipper først ut forstykke og bakstykke. Så syr jeg skuldersømmene før jeg klipper ermer. Ermene sys på og så syr jeg sidesømmen til slutt. Jeg brukte ikke mønster, bare en gensker jeg hadde fra før som jeg klippet forstykket og bakstykket etter. 

 

Her er litt flere bilder av genseren: 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I morgen begynner Symesterskapet på NRK1. Jeg er syyykt spent på hva dere syns. Skru på TVen kl. 19.45 eller se det fra og med kl. 15.00 på NRK nett TV. 

<3 I 

Redesign!


 

Det gjorde nesten vondt å ha på og ta bilder med denne kjolen, så stygg følte jeg meg i den. Haha men jeg likte stoffet, og det er ingen tvil om at det er mye stoff å utnytte her.

Jeg vurderte flere utfall da jeg skulle i gang.

Et alternativ var å lage en omslagskjole med rynker, eller å sy den inn og legge til rynker i nedre del av skjørtet.

Men jeg landet på at jeg skulle lage et skjørt og en topp.

Så da var det bare å sette i gang med klippingen.

Først la jeg til rynker i ermene og brettet skjørtet ned og sydde løpegang og la til strikk.

Til slutt la jeg til rynker nederst på overdelen. Hvis jeg hadde hatt enda mer stoff hadde jeg lagt til rynker nederst på skjørtet også.

Nytt redesignprosjekt!

Denne buksa skal snart passe til meg. Mamma sa nemlig at cordfløyel er det nye hotte, og hun pleier som regel å ha rett. 
Akkuat nå er den aaalt for stor, så jeg må gjøre noen justeringer hvis den skal passe.
 
 
Man skulle nesten tro jeg var sponset av Tommy Hilfiger på dette bildet, det er jeg altså ikke. Selv om det er en Tommy Hilfiger bukse er den kjøpt hos Fretex for kun 59 kr. Den er størrelse 60 år ++ og luktet litt gammel mann før jeg vasket den, den hadde til og med et gammelt tørkepapir i lomma. Det var litt nasty. 
 


Planen er å sy den inn så den passer til meg, får jeg den litt high wasted blir jeg superfornøyd! Jeg legger ut bilder av hvordan jeg gjorde det når den er ferdig. 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :)

#syom #redesign #ingridbergtunsyr #cordfløyel #fashion #engangtil 

 

Klipp opp buksa! #redesign

Sommerens favorittshorts er en bukse jeg kjøpte på Fretex! Den kostet 75kr. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Egentlig syns jeg den var ganske søt før jeg redesignet den også, men jeg må gaine litt mer guts for å gå med en sånn bukse til hverdags. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Derfor klippet jeg den opp, faktisk uten å sy en eneste søm - brettet beina oppover og har gått med den slik siden. Planen er egentlig å sy den litt inn i livet, men inntil videre holder det med dette hårbåndet for å holde den på plass. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg har nærmest bodd i shortsen siden jeg klippet den om til shorts <3 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :) 

 

Redesign med Jenny Skavlan og Tise!

I dag har jeg lært noen redesign triks av Jenny Skavlan. Hun arrangerte skjorteverksted i samarbeid med Tise og Fretex Redesign.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Alle hadde med seg en hvit herreskjorte. Min var fra Fretex i Stavanger, en av favorittbutikkene om dagen! Jeg hadde også med meg en i reserve som jeg stjal fra Martinus sitt skap. Jeg lærte også litt mer om alt det fantastiske arbeidet Fretex gjør. Det skal jeg lage et innlegg om senere. 

Her er bildet av meg og Ingrid i skjortene før de er redesignet. 

  


SAMSUNG CAMERA PICTURES


SAMSUNG CAMERA PICTURES


Jenta med skjorten på bildet under er Jenny på 12, hun var supersøt og veldig flink til å sy! 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Se og hør var også en tur innom. De skulle lage en sak om Tise og Jenny, jeg kleina helt ut på det bildet her :P 


SAMSUNG CAMERA PICTURES
Sånn ble toppen min til slutt :)

SAMSUNG CAMERA PICTURESHer gjør vi et tapert forsøk på å skrive TISE :)  


 

Sjekk ut bloggen til Jenny hvis du vil lære noen triks du også! 

 
Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :) 


 

Fra herreskjorte til sommerbluse #redesign

Denne toppen er superenkel å lage! 

Skjorten er inspirert av Jenny Skavlan sin Tipp topp topp på 1-2-3. 
Hun er helt rå! 

Martinus hadde tenkt seg en tur til Fretex for å kvitte seg med noen klær, han glemte visst at han har en redesigner i huset, så skjortene nådde aldri frem dit, men byttet bare side av klesskapet. 
Her er to av skjortene, jeg så potensiale i dem med en gang! 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Så her kommer en oppskrift, steg for steg på hvordan du kan lage din egen sommerbluse av en gammel skjorte. Mulighetene for hva skjorten kan bli til er uendelige, og det er noe av det jeg digger med redesign. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Først klippet jeg av toppen av skjorta (ca der den røde streken er). Jeg ble så fornøyd med den forrige skulderløse toppen jeg lagde, så jeg bestemte meg for at denne også skulle bli en sånn variant. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Jeg valgte å overlocke rundt kanten for å sikre at den ikke rakner, det må man ikke, du kan enten sikksakke med vanlig maskin eller bare la kanten være sånn den er. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her er resultatet av overlockingen:
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Deretter brettet jeg kanten bakover, presset med strykejern og sydde en søm langs hele. Her målte jeg opp bredden av strikken jeg skulle bruke og passet på at det var plass til å tre den igjennom. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Så tres strikken gjennom. Vanligvis bruker jeg en sikkerhetsnål, det gjør jobben mye enklere, men jeg fant bare en binders, den gjorde jobben den også. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her har jeg dratt strikken hele veien gjennom skjorten. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Endene legges over hverandre og det sys en søm over for å feste dem. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Jeg gjemte hele strikken inni løpegangen og kneppet knappen øverst før jeg sydde over. 

Man kan enten ha skjorten slik, det er kult hvis den er veldig lang og kan brukes som en kort kjole. Jeg ville lage en kort sommerbluse så jeg fant ut ca hvor lang jeg ville ha den og laget et merke.   


SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Så la jeg skjorten på gulvet og klippet ut rundt hele. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Igjen overlocket jeg kanten, brettet en gang opp, presset og sydde en stikning (rett synlig søm). 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Ferdig! 
SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURESSuperenkelt og helt gratis! 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :) 

#redesign #sommer #outfit #topp #bluse #design #søndag #sy #diy

 

More is more! #Fretexredesign

Nå er vi snart klare for 17. mai!

I den anledning fant vi ut i går at vi måtte shine opp verandaen. Den har vi nemlig ikke brukt siden i fjor, så der så det ikke ut for å si det sånn. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Slik så det ut før tekstilene var på plass. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Jeg raidet Fretex etter stoffer i dag og fant utrolig masse bra. Spesielt i gardinavdelingen. Fretex har blitt min nye favorittbutikk! 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Jeg endte opp med hele 5 stappfulle poser. Mye av det var ferdigsydde puter som var så kule at jeg ikke trengte å gjøre noe med dem, men også gardinhøyder som jeg har sydd om til putetrekk. Jeg har også sydd trekk til madrasser og fylt med dyner så det blir digg å sitte i den lille hula vi har laget på verandaen. 

Det beste med hele turen til Fretex var at det bare kom på 400kr til sammen! 

Favorittfunnet var denne grønne gardinen som ble til to store sitteputer. Jeg er litt usikker på hva slags stoff det er. Brokade kanskje. Uansett smashing farge! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her er et par bilder av resultatet. Nå gjenstår bare et par ting før vi er klare for grilling i morgen! 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg har laget en facebookside som jeg oppdaterer hver gang jeg legger ut nye innlegg! Lik den hvis du vil få med deg det som skjer på bloggen! :) 

Ha en super 17. mai i morgen! 

#redesign #interiør #veranda #fretex #sy #syom #puter #tekstil #vår #sommer #fashion #mote

 

Off the shoulders!

Jeg hadde masse igjen av dynetrekket fra Fretex, så jeg bestemte meg for å lage en topp som matchet skjørtet. SAMSUNG CAMERA PICTURES
Toppen er ganske enkel å sy. Jeg brukte et mønster fra Burda. Nesten halve syjobben er faktisk å klippe ut mønster og deretter klippe stoff. Spesielt når stoffet har striper som skal matche som på denne toppen. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES


Toppen har skråbånd i armene, det er min favorittavslutning på plagg, jeg syns det blir så proft. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her er de to rullene med skråbånd. Man kan kjøpe ferdiglaget skråbånd, men jeg syns det er greit å lage det for da blir det i akkurat samme stoff som selve plagget. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her er et bilde av toppen, skråbåndene er sydd på plass i armene. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Slik ble resultatet, den kan brukes sammen med skjørtet så det ser ut som en kjole, eller for seg selv. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Toppen og skjørtet sammen blir litt for Alice in Wondeland for min smak, men toppen funker! :) 

#sommer #topp #fashion #mote #sy #hobby #blogg

Mitt 17. mai antrekk koster 29,- #redesign

Og det er et dynetrekk fra Fretex.  

Først måtte jeg sjekke favorittbladet mitt etter et antrekk jeg kunne tenke meg. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Burda ass! Genialt blad. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Jeg landet på dette skjørtet, men ville ikke ha glidelås så jeg endret til strikk i livet i stedet for. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Så var det bare å klippe ut mønsteret 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her er et bilde av dynetrekket. Redesign er noe av det beste jeg vet. Det går så mange tanker i hodet mitt om hvem som har brukt stoffet før når jeg syr i gamle stoffer. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Dynetrekket lå allerede dobbelt, så det gjorde klippejobben enklere. Jeg trengte totalt fire av disse bitene pluss linningen og strikk i livet. Linningen målte jeg opp etter målene mine på det breieste rundt rumpa og strikken målte jeg etter det smaleste rundt livet. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Sånn ble resultatet. Det var viktig for meg å få bort dynetrekkpreget fra skjørtet, jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg syns det ser ut som sengetøy fremdeles eller om jeg har klart å få det til å se ut som et skjørt. 


Hva syns du? :) 

#17mai #vår #redesign #stoff #sy #synorge #syom