hits

Skjørt

Skjørt av ruskinn

Dette skjørtet sydde jeg på tirsdag. Jeg har hatt stoffet liggende en stund og ENDELIG fikk jeg sydd det. 
 


Jeg har brukt dette mønsteret og det var superenkelt å sy. Dette er i størrelse 38, men jeg måtte ta inn ganske mye før jeg sydde på glidelåsen. 

Jeg har jo ikke noe syrom, så her klippes det stoff på kjøkkengulvet mens middagen står i ovnen.

Etter at glidelåsen var satt på syns jeg fremdeles skjørtet var litt stort, så her brettet jeg inn sidene før jeg sydde det enda mer inn. 

Nå passer det perfekt og jeg elsker det! 

<3 Ingrid 

Tyllsøstre

Jeg fikk henge med hun her i dag. Herlige Sara! Hun ønsket seg et likt tyllskjørt som jeg har og det måtte vi jo ordne. SAMSUNG CAMERA PICTURES


Skjørtet er sydd etter samme oppskrift som mitt eget, men etter hennes mål. 

Jeg sydde hårstrikk av restene fra underskjørtet. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Jeg har alltid ønsket meg en lillesøster, og i dag fikk jeg låne ei <3 


SAMSUNG CAMERA PICTURES
 

Her er et blogginnlegg som viser hvordan jeg sydde skjørtet, hvis du vil prøve deg på et du også! 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! :) 

Oppskrift på tyllskjørt!

Nå skal jeg vise deg hvordan du kan sy tyllskjørt! Stoffene jeg har brukt er fra Qatar, men det kan kjøpes liknende stoffer hos for eksempel Stoff & Stil. Tipper prisen på stoff og glidelås kommer på ca 200. Greit mye rimeligere enn andre tyllskjørt jeg vet om. 
Her er stoffene jeg brukte. Jeg bruktet dette stoffet både som fôr (atlså underskjørt) og i linningen (stoffet i livet). 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her ligger tyllet oppå det andre stoffet.

Jeg kjøpte nesten bare stoffer i fargen nude da jeg var i Qatar. 

Her bruker jeg et skjørt jeg har fra før til å måle opp ca størrelse på underskjørtet. Jeg legger til en del stoff både som sømrom men også fordi malen har mer stretch enn stoffet jeg bruker. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Klipper ut to like store biter. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Fester med nåler i den ene siden og syr en søm over. Den andre lar jeg være åpen frem til glidelåsen skal festes. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Tyllet skal rynkes sammen, så jeg trenger minst tre ganger lengden til underskjørtet. Her ser dere tyllet. Jeg klippet ut tre lag med tyll for å få et skjørt med litt volum. Man kan bruke mer eller mindre tyll hvis man vil for enten en mindre puffy effekt eller mer.  
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her syr jeg to rynketråder med lang stinglengde og løs trådspenning. Det gjør at man kan dra i undertrådene og stoffet rynker seg. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Jeg fester overtrådene rundt en knappenål før jeg drar i undertrådene. Viktig å feste i begge ender. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her har jeg dratt i undertråden. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Rynkene må fordeles jevnt utover og tilpasses underskjørtets strørrelse før det sys på underskjørtet. Jeg syr en søm mellom de to rynketrådene. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her er linningen (stoffet i midjen) ferdig strøket. Det er like langt som midjen min, pluss ekstra sømrom. ca 12 cm høyt pluss sømrom. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Linningen festes til skjørtets bakside. med knappenåler. Jeg startet med å nåle fast midten av linningen til midten av underskjørtet og jobbet meg ut til begge sider. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Når det er festet rundt hele med knappenåler sys det fast. Her er det viktig å prøve å treffe sømmen man allerede har festet tyllet med, ikke under for da kan man feste tyllet. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Så brettes linningen over og nåles fast. Her sydde jeg glidelås i siden av skjørtet før jeg brettet over så den skulle legges seg fint mellom bretten i enden av linningen. Jeg har ikke bilder av glidelåsfestingen, men her er en youtubevideo av hvordan det kan gjøres: 


Etter at glidelåsen var festet brettet jeg linningen over og festet den med nåler før jeg sydde en stikning (en synlig søm) på fremsiden av linningen for å feste den. 


SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her er det ferdige skjørtet! 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Og noen flere bilder der jeg har det på meg: 


SAMSUNG CAMERA PICTURES


 

Nå gleder jeg meg bare til det blir skikkelig sommer og jeg kan bruke skjørtet! :D 

#sy #tyll #sommer #outfit #dagens #helg #skjørt #fashion #lørdag 

---------------INSTAGRAM ---------------- FACEBOOK --------------------

OOTD eller ikke?

Jeg digger skjørtene av tyll fra OOTD, men hadde ikke lyst til å betale 1199,- for det. Så da var det bare å sy seg ett.  

Utstyret du trenger:

  • En symaskin
  • Tyll (ca 5 meter)
  • Sytråd
  • Glidelås
  • Stoff til linning
  • Stoff til underskjørt

Fremgangsmåte:

Bruk et skjørt du har fra før som mønster til underskjørtet og klipp det ut med ca 1,5 cm sømrom. Sy de to delene sammen. La deg være åpning midt bak til glidelås. Tyllet som skal rynkes bør være tre ganger så langt som de to skjørtdelene, jo mer tyll jo mer volum. Jeg brukte tre lag med tyll, rynket dem hver for seg til å matche underskjørtets lengde og sydde dem på underskjørtet.

Klipp linning, den bør være like lang som midjen din (der du vil at skjørtet skal sitte) pluss sømrom til glidelåssømmen. Jeg valgte å ikke ha vliselin i linningen da stoffet var såpass stødig, dersom du bruker et tynnere eller mindre fast stoff enn meg bør du stryke på vliselin. Press linningen dobbelt vrang mot vrang og sy den på, først baksiden, så presser du sømmen mot linningen og deretter sys den på fra rettsiden. 

Tyllet til mitt skjørt kjøpte jeg i Qatar, til 15kr meteren, men det kan for eksempel kjøpes på Stoff & Stil til 39,90,- pr meter. Jeg anbefaler det bløte tyllet da det faller finere enn det stive tyllet som er billigst (16,90). 

Jeg brukte tre lag med tyll og rynket det sammen. i livet har jeg sydd på en linning av imitert skinn og det er glidelås bak. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Don't mind kassen med sørlandschips i bakgrunnen, den kan jeg fortelle om en annen gang ;) 


#OOTD #skjørt #tyll #outfit #sy #syselv