hits

Tilbakeblikk

Hva skal skje med IngridBergtunSyr?

I det siste har jeg tenkt mye på hvordan jeg skal drive den lille businessen min videre. Å leve av å sy kan jo være så mye. Jeg føler de valgene jeg tar nå avgjør om det kommer til å gå eller ikke, så jeg stresser litt med å velge riktig. 

Sånn det er nå jobber jeg tre dager i uken som lærer og to dager med enkeltpersonforetaket mitt og alt det innebærer av ulike prosjekter og samarbeid. Det gjør at jeg har en fast inntekt som dekker alle utgiftene mine og en variabel inntekt som jeg prøver å spare til den dagen jeg skal kjøre på for fullt, (merk deg at det står prøver..). Med alle prosjektene jeg har på gang nå holder det ikke med to dager i uken, derfor skal jeg utvide businessdagene til tre dager etter sommeren. 

Men hva skal disse dagene fylles med? Det er jo mange måter å leve av å sy. Etter den lille erfaringen jeg har fått så langt har jeg bestemt meg for en del ting jeg ikke har tenkt til å fortsette med og en del ting jeg kommer til å satse mer på. 

Masseproduksjon - no go! 

Jeg skal ikke masseprodusere like mye som jeg har gjort før. I sommer sydde jeg over 500 scrunchies og solgte på ´tise og til nettbutikken Be:Eco I tillegg redesignet jeg skjorter i haugevis og solgt disse også. Jeg har bestemt meg for å fortsette samarbeidet med BE:ECO, fordi de er helt fantastiske og de turte å satse på meg da jeg ikke hadde bevist noe for noen enda. Men det blir ikke andre masseproduseringssamarbeid med mindre noe heelt sykt fett dukker opp. Men det går ikke an å leve av det og det er ikke så kult heller å sy de samme tingene 500 ganger.. 

Blogging - Mer av det! 

Det jeg derimot har bestemt meg for å gjøre mer av er blogging! Shit, det kommer til å bli skummelt, for jeg skal blogge mer om ting jeg bryr meg om. Ikke bare sying. Det var en ganske stor barriere å starte denne bloggen, mest på grunn av mine egne fordommer og tanker om hva folk ville si og tenke. Jeg bryr meg fortsatt om hva folk tenker, men jeg har funnet ut at verden er litt snillere enn jeg først antok, så jeg krysser fingrene for at den fortsetter å være det. Derfor skal bloggen ikke bare oppdateres med oppskrifter fremover, den skal bli så personlig som jeg tør å la den bli. 

Kurs og foredrag - ja og ja. 

Jeg digger å holde kurs. Shit det gir meg så mye å møte folk med samme interesse og å kunne lære bort det jeg har sugd til meg av kunnskap om søm de siste årene. I det siste har jeg fått noen forespørsler om foredrag også, så det gleder jeg meg til. 

Samarbeid med kommersielle aktører - jo og ja, men vel.  

For 5000 følgere på Instagram siden fikk jeg min første forespørsel fra en random kommersiell aktør som lurte på om jeg ville ha et gratis mobildeksel mot at jeg la ut bilder av det på kontoen min. Jeg tenkte da jeg begynte med bloggingen at det må være det feteste som kunne skje at noen ville gi meg gratis ting. Men da jeg fikk spørsmålet var jeg ikke i tvil om hva jeg skulle gjøre. Hvor random hadde det ikke vært om jeg med min spirende sykonto presterte å legge ut et bilde av et übernice mobildeksel, kanskje med noen fine blomster ved siden av? Jeg hadde avfulgt meg selv med en gang. Så jeg overså e-posten og bestemte meg for at hvis jeg skal inngå samarbeid skal det være noe jeg kan promotere på ekte og noe jeg ville delt på instagramkontoen min uavhengig av om det var gratis eller ei. I det siste har jeg inngått en del spennende samarbeid med kommersielle aktører som jeg er stolt av å presentere og som jeg ville presentert uansett. 

Syoppdrag - nope nope nope! 

Jeg har tatt på meg en del private syoppdrag og egentlig syns jeg at det har vært veldig hyggelig å ta disse oppdragene. Men jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal gjøre det lenger. Det tar for lang tid og jeg kan ikke leve av lønnen jeg får for det. I tillegg ønsker jeg heller at folk skal sy selv, det er en helt egen mestringsfølelse å lage noe eget som alle burde føle på! 

Samarbeid - Ja-ass

Jeg har kjempelyst på flere spennende samarbeid. Jeg har ganske mange på gang allerede som jeg gleder meg til å fortelle mer om. Nå som jeg skal blogge mer fremover kommer jeg også til å dele mer inside fra businessen. Syingen så langt har gitt meg utrolig mange nydelige nye folk i livet mitt som jeg blir inspirert av, lærer av og har blitt god venn med. Det er noe spesielt med å møte folk med samme interesse eller som jobber med å bygge opp noe eget! 

Youtube - Skjer!

Jeg tror Youtube er fremtiden. Heldigvis har jeg basic iMovie-skills, så de håper jeg holder. Akkurat nå jobber jeg med en festivalkolleksjon (shit, hadde tenkt å holde det hemmelig) og planen er å legge ut oppskrifter så alle kan stille på sommerens festivaler i hjemmesydde klær! 

Hva tenker du om planene mine fremover? Henger du fortsatt med hvis jeg begynner å blogge for realz? 
Hva vil du se mer av på bloggen min? 

Ingrid B 


 

 

Jersey genser - hello yellow (oppskrift)

Denne genseren er sydd i samarbeid med Mikki Stoff som spesialiserer seg på Jersey. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Stoffet jeg valgte er gul jersey i en ganske dus gulfarge. Jeg likte fargen umiddelbart da jeg så bildet av stoffet på nettsiden, og ble kjempepositiv da jeg fikk det hjem og det var like fint som jeg så for meg. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nå skal jeg vise steg for steg hvordan du kan sy din egen genser lik den jeg har sydd. Det blir fokus på hvordan jeg klipper ut mønsterdelene når jeg ikke har mønster og hvordan jeg dobbeltsyr avslutningen i halsen. Avslutningen i ermene og nederst på genseren har jeg ikke dokumentert, men den er brettet dobbelt opp og sydd med rett søm. 

Utstyret du trenger for å sy en genser som denne er: 

- Symaskin og syutstyr (saks, knappenåler, sytråd osv.) 

- Jerseystoff 

Når du har dette på plass kan du begynne prosjekt genser uten mønster. 

1. Finn frem en genser du liker. Jeg pleier ofte å ende opp med å bruke den på bildet under. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Legg genseren flatt oppå stoffet. Følg sømmene så godt du kan og brett ermene inn mot midten. Klipp rundt. pass på å legge til sømrom. Hvis ikke blir genseren for liten. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Klipp ut halvparten og brett over før du klipper resten. Da sikrer du at genseren blir symmetrisk. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES        

Bruk biten du akkurat har klippet ut til å klippe ut en lik.

SAMSUNG CAMERA PICTURES        

Når den er klippet ut legges den ene av de to identiske delene dobbelt, så klipper du halsutringningen litt større (dette blir da forsiden av genseren). 

SAMSUNG CAMERA PICTURES  

Her ser du baksiden og forsiden av genseren. Disse legges rett mot rett oppå hverandre. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES        

Det første som sys er skuldersømmen. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES 

Når skuldersømmen er sydd og presset legger du genseren flatt ut slik som på bildet under og klipper ut ermene. Disse skal passe inn i ermeåpningen under skuldersømmen. Husk å klippe ut sømrom også. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES        

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så sys ermene fast. Her er det lurt å bruke mange knappenåler. Når de er sydd på vil det se ut som bildet til venstre under.

SAMSUNG CAMERA PICTURES        

Så legges genseren slik som på det høyre bildet og sidesømmen og underermet sys. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når det er gjort er genseren klar for avslutning i halsen. Turtleneck/ pologenser er en av favorittene om dagen så det er det jeg tenkte å vise her. 

Først måler du halsutringningen. Min målte 40 cm. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så klipper jeg ut en del av stoffet som er 40 cm lang (ikke sømrom her) og dobbelt så høy som jeg vil ha halsen. Jeg valgte 12 cm. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så legges halsen dobbelt og sys sammen til en sirkel. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når den er sydd ser den da sånn ut. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så brettes den dobbelt slik som på bildet under. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nå er det viktig å markere sidene, midt foran og midt bak. Dette er fordi halsen er litt mindre enn genseren og da er det viktig at den blir jevnt strukket ut. Jeg markerer med knappenåler som på bildet under. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nå fester jeg den i halsutringningen med knappenåler. Den legges inn slik som på bildet over og jeg passer på at nålene jeg bruker til å markere stemmer med sidesømmene og midt foran og midt bak. 

Så sys den fra innsiden av halsen, nå er det ganske mange lag som skal sys, så pass på at alt holder seg på plass. Når halsen er ferdig sydd er det viktig å presse både sømmene men også der stoffet er brettet dobbelt.

Til slutt presset jeg ermene og kanten nede dobbelt innover med et strykejern og sydde stikninger. 

Lykke til med genseren! Tagg meg gjerne hvis du legger ut bilde av din genser på instagram så jeg kan se resultatet! 

 

Ingrid B 

 

Sykurs skjer!

Altså, dette er kult! 

Jeg og Ingrid L holder sykurs på Tastasenteret i Stavanger 27. januar! Dette blogginnlegget skulle egentlig være en oppfordring til å bli med på kurset, men nå etter bare få timer er det allerede fullbooket! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hvis du likevel vil lage deg en #ingridTEE kan du sjekke ut oppskriften vår på YouTube. 

 
T-skjorten skal være superenkel å sy for alle og det er meningen at man skal bruke gjenbruksmaterialer! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vi designet den sammen i november og det er utrolig kult å se alle #ingridTEE ene der ute. Det kuleste med dem er at de er helt unike! SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bruk hashtaggen #ingridTEE hvis du vil vise oss din eller sjekke ut andres t-skjorter! SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ingrid B 

Et lite tilbakeblikk på syåret 2017!

Nå er vi snart ferdig med 2018s andre dag. I morgen skal jeg ha min første arbeidsdag i INGRIDBERGTUNSYR (enk). Jeg har jo ikke gjort annet enn å jobbe med businessen min siden jeg startet den i august, men likevel er det noe spesielt med dagen i morgen siden jeg har gått ned i stilling for å satse! 

 

Før jeg begynner å fortelle om planene for første kvartal av 2018 tenkte jeg å ta et tilbakeblikk på 2017, som virkelig har vært et magisk år for sykarrieren min! 

 

2017 måned for måned:

 

J A N U A R  

Jeg hadde akkurat fått mail om at jeg var videre til første intervjurunde i Symesterskapet. Jeg gjorde ikke annet enn å sy med den gamle Singer maskinen jeg hadde fått av farmor. Instagramprofilen min eksisterte ikke enda men sygleden var økende for hvert prosjekt. 


F E B R U A R 

Februar handlet bare om å suge til seg så mye sykunnskap som mulig! Jeg ville lære alt og sy alle plaggene forestilte meg i hodet. 

 
M A R S
Mestringsfølelsen rundt syingen økte og jeg ble like overrasket hver gang jeg klarte å sy noe jeg elsket å gå med. Her visste jeg ingenting om at denne buksen skulle bli en av hjemmeoppgavene i Symesterskapet. 

A P R I L 

Jeg ble valgt ut som en av 10 deltakere i Symesterskapet 2017! Hele april handlet om å forberede hjemmeoppgavene, men i Påsken rett før innspilling reiste jeg til Qatar med samboeren min og familien hans, så det ble litt ferie også. De to antrekkene på bildene under sydde jeg før vi reiste. 

 
BStb9MkDxDu

M A I 

En ny syvennegjeng + masse tro på meg selv. Mai var favorittmåneden min fra før, men mai dette året slo mange tidligere maimåneder. 


Men den nye vennegjengen min måtte holdes hemmelig helt frem til oktober, og gutsen kunne jeg heller ikke fortelle hvor kom fra. Så jeg valgte å starte denne bloggen og for alvor satse på instagram! Jeg hadde også fått opp øynene for redesign og var sykt hekta på det! 


Dette settet var et dynetrekk fra Fretex som jeg klippet på skrå og sydde sammen til et skjørt og en off-shoulder topp.

J U N I 

I juni skjedde det utrolig mye. Jeg og Ingrid L fikk være med på Jenny Skavlan sitt syverksted arrangert av Tise. 

 
Jeg prøvde å spre redesigninteressen min til Magnus Carlsen og sydde en sløyfe til han av gardiner. 

Noen dager senere sydde jeg en sjakksløyfe til Lahlum. Han gikk med den resten av Norway Chess!! Det var ganske rått! 

Jeg fikk være med i en av favorittpodcastene mine: Jentegarderoben. Episoden heter "Redesign valgkampen" hvis du vil høre den. 

 
I juni fikk jeg også prate litt om redesign med Tore og Adam! 


Til slutt fikk jeg lov til å redesigne en av Thomas Gullestad sine Klovner i Kamp t-skjorter. 


J U L I 

Stavernfestival, pappas gamle skjorter og masseproduksjon av scrunchies! 

Tomine hadde også egendesignet outfit denne dagen! 
Pappa og broren min sine skjorter redesignet til oss to. 

#scrunchieWithaView

A U G U S T 

Fjordfesten, Tise pop-up salg og gymbager. 


 S E P T E M B E R

Jumpsuits og redesign


O K T O B E R 

Soon to be realitydeltaker og stagewear til Izabell

N O V E M B E R 

Symesterskap, 3 weeks of fame og IngridTEE 

 


D E S E M B E R 

Jumpsuits og nye samarbeid 


Det er veldig mye annet også som har gjort 2017 til et år som sent glemmes. Først og fremst menneskene jeg har blitt kjent med, og all støtten jeg har fått. Alle kommentarer, instatagging og nydelige meldinger jeg har fått har jeg tatt vare på og tar frem innimellom. Det samme skal jeg gjøre med dette innlegget her. For jeg vet jo at det vil komme vanskeligere dager hvor motivasjonen ikke er helt på topp. Men nå skal jeg nyte alle oppturene jeg har hatt en gang til. 

2018, nu kjør vi! 

Ingrid B