To billige julebordantrekk i velour!

Jeg er ikke så fan av å bruke masse penger på klær, men jeg er likevel ganske bevisst på hva jeg går med. Da jeg begynte å sy trodde jeg helt ærlig at man måtte lage en viss type klær (som jeg ikke syns er så fete) og ble utrolig positivt overrasket da jeg fant ut at jeg kunne produsere ting man like gjerne kunne kjøpt i en butikk. Det høres kanskje naivt ut, men jeg forbant hjemmesydd med noe litt negativt. Heldigvis har jeg lært at hjemmesydd er utrolig mye kulere enn fabrikksydd og man kan lage sine helt unike plagg, det er jo det beste med det! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det er ikke alltid det blir billigere når man syr i stedet for å kjøpe klær, men disse to antrekkene jeg viser frem i dette innlegget er garantert billigere enn hvis man hadde kjøpt dem i butikk. 

Til å sy gull-jumpsuiten brukte jeg stoff jeg fant hos Fretex. Jeg har aldri kommet over en så stor velourduk tidligere, så jeg forsto da jeg så den at dette var en skatt! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hvis man ikke er så heldig å komme over en velourduk hos Fretex er en annen mulighet å kjøpe det i butikk! 

Til å sy denne kjolen brukte jeg velour fra Stoff og Stil. Vedlig enkelt å jobbe med. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Til begge outfitene bruke jeg mønster fra Stoff og Stil. Kjolen endret jeg en del da mønsteret i utgangspunktet var veldig enkelt. Jeg la til rynkene nederst og båndet i livet. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kjolen i stoff fra Stoff og Stil kostet rundt 300kr og jumpsuiten kostet ca 200. 

Hva syns dere om outfitene? 

Ingrid B

 

9 kommentarer
  1. Meget fint! Jeg finner mye inspo i det du gjør siden jeg har lenge vurdert selv at jeg skal begynne å sy..skal følge med videre 🙂

  2. Dritstilig! Er amatør og har for det meste bare sydd inn noen klær som har vært for store og lukket noen hull, men har veldig lyst til å lage noe redesignet! Hvilket mønster har du brukt og hvordan finner man det?

  3. Suzanne: Så gøy at du vil teste redesign! Begge mønsterne er fra Stoff og Stil. Kjolemønsteret har jeg ikke nummeret på men jeg endret det ganske mye. Jumpsuitens mønsternummer er 20035 🙂 lykke til med syingen:D

  4. Så fine plagg! Jeg har et langt svart A-linje velour-skjørt jeg ønsker å sy om, litt kortere eller smalere som et pencil-skjørt. Jeg er ganske uerfaren i syverdenen, og lurer på om du har noen tips til en med en billig symaskin som aldri har sydd i velour før?

  5. Linda: Hei! Det høres ut som et overkommelig prosjekt altså! Hvis den passer i livet og sånn kan du bare sy den opp til den lengden du ønsker! 🙂 Jeg syns velour er ganske greit å sy i egentlig. Bruk masse nåler så alt holder seg på plass og stryk etter hver søm! Lykke til:):)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg