Hva skal skje med IngridBergtunSyr?

I det siste har jeg tenkt mye på hvordan jeg skal drive den lille businessen min videre. Å leve av å sy kan jo være så mye. Jeg føler de valgene jeg tar nå avgjør om det kommer til å gå eller ikke, så jeg stresser litt med å velge riktig. 

Sånn det er nå jobber jeg tre dager i uken som lærer og to dager med enkeltpersonforetaket mitt og alt det innebærer av ulike prosjekter og samarbeid. Det gjør at jeg har en fast inntekt som dekker alle utgiftene mine og en variabel inntekt som jeg prøver å spare til den dagen jeg skal kjøre på for fullt, (merk deg at det står prøver..). Med alle prosjektene jeg har på gang nå holder det ikke med to dager i uken, derfor skal jeg utvide businessdagene til tre dager etter sommeren. 

Men hva skal disse dagene fylles med? Det er jo mange måter å leve av å sy. Etter den lille erfaringen jeg har fått så langt har jeg bestemt meg for en del ting jeg ikke har tenkt til å fortsette med og en del ting jeg kommer til å satse mer på. 

Masseproduksjon – no go! 

Jeg skal ikke masseprodusere like mye som jeg har gjort før. I sommer sydde jeg over 500 scrunchies og solgte på ´tise og til nettbutikken Be:Eco I tillegg redesignet jeg skjorter i haugevis og solgt disse også. Jeg har bestemt meg for å fortsette samarbeidet med BE:ECO, fordi de er helt fantastiske og de turte å satse på meg da jeg ikke hadde bevist noe for noen enda. Men det blir ikke andre masseproduseringssamarbeid med mindre noe heelt sykt fett dukker opp. Men det går ikke an å leve av det og det er ikke så kult heller å sy de samme tingene 500 ganger.. 

BUrfwSGDGL1

Blogging – Mer av det! 

Det jeg derimot har bestemt meg for å gjøre mer av er blogging! Shit, det kommer til å bli skummelt, for jeg skal blogge mer om ting jeg bryr meg om. Ikke bare sying. Det var en ganske stor barriere å starte denne bloggen, mest på grunn av mine egne fordommer og tanker om hva folk ville si og tenke. Jeg bryr meg fortsatt om hva folk tenker, men jeg har funnet ut at verden er litt snillere enn jeg først antok, så jeg krysser fingrene for at den fortsetter å være det. Derfor skal bloggen ikke bare oppdateres med oppskrifter fremover, den skal bli så personlig som jeg tør å la den bli. 

Kurs og foredrag – ja og ja. 

Jeg digger å holde kurs. Shit det gir meg så mye å møte folk med samme interesse og å kunne lære bort det jeg har sugd til meg av kunnskap om søm de siste årene. I det siste har jeg fått noen forespørsler om foredrag også, så det gleder jeg meg til. 

BgRagE1Fy2y

Samarbeid med kommersielle aktører – jo og ja, men vel.  

For 5000 følgere på Instagram siden fikk jeg min første forespørsel fra en random kommersiell aktør som lurte på om jeg ville ha et gratis mobildeksel mot at jeg la ut bilder av det på kontoen min. Jeg tenkte da jeg begynte med bloggingen at det må være det feteste som kunne skje at noen ville gi meg gratis ting. Men da jeg fikk spørsmålet var jeg ikke i tvil om hva jeg skulle gjøre. Hvor random hadde det ikke vært om jeg med min spirende sykonto presterte å legge ut et bilde av et übernice mobildeksel, kanskje med noen fine blomster ved siden av? Jeg hadde avfulgt meg selv med en gang. Så jeg overså e-posten og bestemte meg for at hvis jeg skal inngå samarbeid skal det være noe jeg kan promotere på ekte og noe jeg ville delt på instagramkontoen min uavhengig av om det var gratis eller ei. I det siste har jeg inngått en del spennende samarbeid med kommersielle aktører som jeg er stolt av å presentere og som jeg ville presentert uansett. 

Syoppdrag – nope nope nope! 

Jeg har tatt på meg en del private syoppdrag og egentlig syns jeg at det har vært veldig hyggelig å ta disse oppdragene. Men jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal gjøre det lenger. Det tar for lang tid og jeg kan ikke leve av lønnen jeg får for det. I tillegg ønsker jeg heller at folk skal sy selv, det er en helt egen mestringsfølelse å lage noe eget som alle burde føle på! 

Samarbeid – Ja-ass

Jeg har kjempelyst på flere spennende samarbeid. Jeg har ganske mange på gang allerede som jeg gleder meg til å fortelle mer om. Nå som jeg skal blogge mer fremover kommer jeg også til å dele mer inside fra businessen. Syingen så langt har gitt meg utrolig mange nydelige nye folk i livet mitt som jeg blir inspirert av, lærer av og har blitt god venn med. Det er noe spesielt med å møte folk med samme interesse eller som jobber med å bygge opp noe eget! 

Youtube – Skjer!

Jeg tror Youtube er fremtiden. Heldigvis har jeg basic iMovie-skills, så de håper jeg holder. Akkurat nå jobber jeg med en festivalkolleksjon (shit, hadde tenkt å holde det hemmelig) og planen er å legge ut oppskrifter så alle kan stille på sommerens festivaler i hjemmesydde klær! 

Hva tenker du om planene mine fremover? Henger du fortsatt med hvis jeg begynner å blogge for realz? 
Hva vil du se mer av på bloggen min? 

Ingrid B 

 

 

16 kommentarer
  1. Hei, først og fremst vil jeg bare si at du er utrolig inspirerende og har fått meg til å ta ned symaskinen jeg har fått fra mormor ned fra loftet! Den står nå på rommet og er klar for dyst! Jeg må bare tørre å begi meg ut på et prosjekt, først..
   Jeg synes du har en god plan videre og at du velger fornuftig. Det viktigeste er at du finner en måte å bevare motivasjon og syglede på!
   Jeg ønsker meg veldig gjerne tips og triks for nybegynnere som synes det er skummelt å klippe i stoff og får angst om tråden detter ut av symaskinen. Der er jeg, nemlig. Men inspirert, det er jeg!
   Stå på, jeg heier på deg, og blir glad for å se at du skal blogge mer!

  2. Wow👍💪👏⚘ Må berre seie meg mektig imponert 💪👏💪👏👍 Stå på – viktige valg. Kjenn på det rette for deg og “vipps” så er du på plass!!
   Heier på deg!!!
   ⚘⚘⚘⚘

  3. Synes du har gjort veldig viktige og bra valg for sy-fremtiden din. Jeg sydde masse for en del år siden og lærte meg fort å si nei, til å legge opp gardiner, bukser og å skifte glidelås. Det dreper kreativiteten når man har sånn bestillinger hengende over seg. Masseproduseringer er også dritkjedelige! 😄 Kjør på, og skriv. Om alt. Så ser du etterhvert hva du vil legge ut på bloggen. 👍 Ikke legg bånd på deg selv.

  4. Det jeg liker best med bloggen din er tutorials, og inspirerende innlegg om hva du har sydd. GJerne med tips og triks til hvordan det kan syes!

  5. Jeg syns det er flott st du vil spre syglede, og ønsker at folk skal sy selv. Hvis du vil leve av sømmen din så må man satse fult, og helst utdanne deg innenfor feltet. Man kan fint gå opp som privatist og ta fagbrev i voksen alder, og da åpnes flere muligheter for deg. Hvis man er heldig og oppdager at det er søm man vil leve av i ung alder så kan jeg anbefale å gå VG1 Design og Håndverk, Vg2 Design og Tekstil, og så ta Vg3 Kjole- og Draktøm med påfølgende fagprøve for å få fagbrev. Evt søke læreplass å få opplæring i bedrift (dette er litt vanskeligere pga svært få læreplasser, men ikke umulig). Etter det er det mulig å gå på høyskole enten i Norge eller utlandet for å fordype seg i design eller søm. Jeg kan anbefale å ta mestebrevs utdannelse etterpå for å få utdannelse i hvordan drive bedrift og velge retning for foretaket. Søm er fult mulig å leve av 🙂

  6. Kine H. Grindheim: Så hyggelig! Jeg sjekket ut instagramprofilen din. Fantastisk arbeid! Jeg har veldig lyst til å lære meg søm profesjonelt en dag. Jeg har faktisk tenkt på Esmod blant annet. Men jeg må vente med å realisere det til jeg flytter til Oslo. Utrolig kult at du jobber med søm, plaggene du lager er dødsfine.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg