Hva er egentlig Fashion Revolution?

Jeg har hørt om fashion revolution flere ganger, men jeg forsto ikke helt hva det handlet om før for et par måneder siden da Lene Gravdal spurte om jeg ville være med i en mini-serie hun holdt på å lage om klær man har et spesielt forhold til. Hun fortalte meg om fashion revolution og at det var en reaksjon av ulykken som skjedde i Bangladesj 2013 der 1133 tekstilarbeidere omkom fordi bygningen de arbeidet i raste. 

Fashion Revolution week er en uke hvert år som markerer hvor viktig det er at klesprodusentene sørger for skikkelige forhold for sine ansatte. Det vil jeg være med å støtte. 

Det er mange måter å støtte kampanjen på. Man kan for eksempel legge ut et bilde med denne posteren i sosiale medier og tagge klesprodusenter. Målet med det er å oppfordre produsenter til mer åpenhet om produksjonen slik at man kan forbedre vilkårene til de som arbeider i tekstilindustrien. 

Eller man kan være med på #haulternative som er et alternativ til vanlig fashion haul hvor man shopper og viser frem det man har kjøpt. Haulternative handler om å vise at det finnes andre måter å shoppe eller fornye seg på enn å gå for masseprodusert. 

Det finnes flere kategorier innen #haulternative man kan for eksempel poste en video om redesign, 2hand eller klær man har et spesielt forhold til. Det var dette Lene Gravdal ønsket å lage en mini-serie om. Der hun intervjuet folk om klær de har et spesielt forhold til. 

Her er videoen hun laget av oss. 

Jeg skal prøve å få tid til å støtte kampanjen enda mer i løpet av uken! For jeg har virkelig troen på at det er oss forbrukere som har makten til å endre dette! 

Les mer om hva du kan gjøre for å støtte kampanjen her:

https://www.fashionrevolution.org/about/get-involved/

Ingrid B 

Siste innlegg