Fra kjole eller topp og skjørt til jumpsuit!


window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag(‘js’, new Date());
gtag(‘config’, ‘UA-122954329-4’);

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag(‘js’, new Date());
gtag(‘config’, ‘UA-122954329-3’);

Jeg går ikke så ofte i kjoler eller skjørt. Denne sommeren har jeg ombestemt meg litt angående skjørt, men kjoler er fortsatt ikke go-to plagget mitt. Jumpsuits derimot, det er en favoritt! Og denne havnet rett blant topp ti! 

For å beholde mest mulig av detaljene på overdelen, valgte jeg å lage en shorts som startet veldig langt ned på rumpa og foran. Du ser det tydelig på bildet over. Shortsen er sydd etter mine mål, så den passer bra, mens overdelen er ganske stor, så stoffet rynker seg opp mot midtjen. Jeg forklarer hvordan jeg fikk dem til å passe når jeg sydde dem sammen lenger ned i oppskriften. 

Jeg digget både lommene, fargen, kragen og knappene foran med dette plagget, men passformen var heelt krise! Heldigvis var det mye stoff. Det er eneste forutsetningen for om det går an å redesigne et plagg. 

Okei, la oss starte på oppskriften; 

Du trenger;

– En kjole eller en topp og et skjørt
– Syutstyr + strykebrett og strykejern
– En gammel shorts eller et shortsmønster som passer deg

Før vi starter må jeg vise dere hvordan outfiten så ut før jeg redesignet den. Den hadde skulderputer, amazing lommer og helt vill passform. Jeg har to sett i samme farge og stoff, ett med skjørt og et med bukse. Jeg bruker skjørtet og toppen på bildet for å lage jumpsuiten. Sparer altså buksa til en annen gang. 

Så. What to do? 

Jeg startet med å finne frem en gammel shorts som jeg ikke bruker lenger. Det er den samme jeg brukte da jeg lagde jumpsuiten i sommer. Siden jeg ikke bruker shortsen lenger klippet jeg den opp for å bruke som mønster. Jeg klippet av nederste del av skjørtet og la mønsterdelene oppå og klippet rundt. Her er det viktig å huske å legge til sømrom. 

Det skal bli to forstykker (speilvendte) og to bakstykker (også speilvendte). 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fordi jeg ville beholde mest mulig av toppen la jeg shortsdelen ganske langt opp på stoffet. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når du har alle delene er du klar til å begynne å sy dem sammen. Jeg startet med å overlocke rundt hele, for å slippe å gjøre det etterpå. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så la jeg dem rett mot rett og sydde sidesømmen på hver side. Husk å presse med strykejern for hver søm. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Deretter la jeg de to delene oppå hverandre rett mot rett og sydde de to buede formene. Den største buen er bak og en korte buen er foran. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når den er presset og vrengt bør den se omtrent slik ut; 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Da er det bare en søm igjen og det er buen mellom beina. Start med å legge sømmene i midten mot hverandre og fest med en nål før du syr. Da vet du at sømmene treffer hverandre. 

Så skal shortsen sys på overdelen. For å være sikker på at alt ble som jeg ville tok jeg på meg overdelen på vranga før jeg nålet shortsen på plass. Da fant jeg ut hvor langt ned jeg skulle klippe overdelen for perfekt passform. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Overdelens omkrets var 5 cm lengre en shortsen. Derfor sydde jeg et innsnitt i hver av sidene på overdelen som tok inn overdelen med 2,5 cm på hver side. 

Når shortsen var sydd på plass presset jeg sømmen mot overdelen og sydde en stikning på toppen. Helt til slutt sydde jeg et bånd av noe av restene. Båndet knøt jeg i livet. 

Lykke til med jumpsuiten! 

Ingrid B <3 

2 kommentarer

Siste innlegg