Tomine Harket var keen på en redesignet hårstrikk!

Altså jeg digger Tomine Harket! Jeg ble nesten litt forelsket da hun sang på Stavernfestivalen i år! Så dere den fete outfiten? 

BWYJbGdjfqO
 
Uansett, har hun ofte på seg den scrunchien hun har i håret på bildet over, så jeg tenkte kanskje hun ville ha en redesignet en. Derfor la jeg ut dette bildet på instagram i går kveld: 
 
BXEKNPqDTu0

Teksten jeg skrev var: 
Kjære @tomineharket ✨ Dette innlegget og hårstrikken på bildet er dedikert til deg! Jeg har nemlig lagt merke til den rosa hårstrikken du ofte går med. Jeg driver og syr hårstrikker av tekstiler folk ikke vil ha lenger. Denne du ser her var en gardin fra @fretexbreigata i sitt tidligere liv, nå håper jeg den kan bli din nye hårstrikk! (Som du ser er den litt rosa). Jeg digger musikken din og det du står for, Tomine. Og for å komme til poenget lurte jeg på om du kunne tenke deg en redesignet hårstrikk? #redesign #syom #hårstrikk

Så gikk jeg i dusjen og vurderte typ 30 ganger om jeg skulle slette det men såå! SVARTE TOMINE! 

Altså hun er så sykt søt! 

Glad jeg ikke slettet den for å si det sånn! 😀 

Strikken jeg sender henne er redesignet av en gardin fra Fretex i Stavanger. Jeg syns den er supersøt. Jeg selger dem på ’tise også. Jeg lagde 7 og nå har jeg solgt 4 stk. Så hvis du vil sikre deg en kan du følge denne linken. 

Ellers vil jeg bare takke dere for at dere kikker innom bloggen min! I dag er en merkedag faktisk, jeg er på 55 plass over mest leste blogger! DET ER SYKT! Plutselig var det søren meg nesten 1200 folk innom her i går. Tuusen takk 🙂 Send meg gjerne tilbakemeldinger om hva jeg burde blogge om. Dere er gode <3 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! 🙂

#oppskrift #hårbånd #sommer #mote #sy #hobby #redesign

Turban – hårbånd, steg for steg oppskrift!

Jeg har fått kjempemange spørsmål om jeg kan lage denne oppskriften, både på instagram, e-post og facebook. Jeg digger sånne tilbakemeldinger! 

Her er noen bilder av forskjellige hårbånd jeg har laget tidligere. 

BWctYhFDxhQ
Dette bildet er hårbåndet jeg laget i oppskriften. 
BW7I2P_DetH
 
BWj6FhQjJ69
 
BWQB6sQDno9

Hårbåndene er veldig enkle å lage, du trenger kun:

– To stoffbiter på 14 x 47 cm. 
– En strikkbit (jeg bruker Stoff & Stil sin som er ca 2,5 cm bred). 
– Symaskin og utstyr. 
– Strykebrett og strykejern.

Her er et bilde av de to stoffbitene som begge er 14 cm i bredden og 47 cm i lengden. Jeg har brukt en gammel t-skjorte jeg fant hos pappa så det er litt stretch i stoffet. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Det første jeg gjør er å brette stoffet i to på langsiden slik som på bildet her. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Så syr du en rett søm ca der jeg har tegnet den røde linjen. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Etter at du har sydd vrenger du begge stoffbitene og stryker dem slik at de få sømmen midt foran. På bildet under har jeg kun strøket den øverste, så det er lett å se hvorfor de skal strykes. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Når du har strøket begge legger du dem ned ved siden av hverandre slik som på bildet under. Sømmen som jeg sa skulle være midt foran skal nå inn mot hverandre. På bildet under ligger den øverste stoffbiten med sømmen opp og den nederste ligger med sømmen ned. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Så legger du dem oppå hverandre slik som på bildet under. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Bretter den nederste over den andre. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Og så den øverste rundt den nederste. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Hvis du holder i begge ender og trekker hårbåndet fra hverandre vil det danne seg en slags “knute”, se bildet under: 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Så må du måle hvor mye strikk du trenger. Det varierer litt ut i fra hodestørrelse. Til denne klippet jeg av 10 cm strikk. Da har jeg medregnet at noe av strikken blir spist opp av at hårbåndet og strikken festes sammen. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Når jeg fester strikken bretter jeg egentlig bare stoffet rundt strikken først og så bretter jeg den delen av stoffet som blir liggende under i samme størrelse og syr en rett søm over. Se siste bilde for å se hvordan den sømmen blir seende ut til slutt. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hvis du vil ha oppskrift på hårstrikkene jeg lager finner du det her. 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! 🙂

#oppskrift #hårbånd #sommer #mote #sy #hobby #redesign

 

 

 

Scrunchie with a view..

..eller hårstrikk med utsikt! <3 

Jeg har vært uten symaskin i litt under en uke, og da måtte jeg jo ha med meg litt sysnacks. Så jeg gjorde masse hårstrikker klare så det bare gjensto håndsøm og pakket dem med meg på tur. Det var så utrolig vakkert der jeg var (Sandsøya utenfor Ålesund), derfor ble alle bildene utrolig fine. Utsikten fra familiehuset til samboeren er noe av det fineste jeg har sett.

Jeg klarte til og med å få ferdig et par hårstrikk på flyet mellom Ålesund og Oslo!:) 

Alle strikkene mine har sin egen historie. Stoffet fra denne hårstrikken har jeg tatt med meg fra Qatar da jeg var der på ferie i påsken. De hadde utrolig mange supre stoffbutikker der, jeg gikk meg nesten vill. 

De tre strikkene jeg har på hånda her er også helt unike. Den nederste er Qatar- strikken, den øverste har jeg kun en av, den pleide å være en gardin i sitt tidligere liv. Den i midten er restestoff fra en omslagskjole jeg sydde i gave til mamma da hun hadde bursdag 7. juli. 

Bildet under er et forsøk på en kreativ måte å vise frem alle strikkene samtidig.. Fungerte sånn middels! 

BWx0qEBDg_X

Norge er vakkert dere! 

Takk for at dere er så interessert i hobbyen min! Er så gøy å selge på ´tise og å legge ut bilder på insta! Dere gir meg suupermasse motivasjon! Jeg ble spurt om jeg kunne lage oppskrift på toppen jeg hadde på i innlegget redesign til barn. Det skal jeg prøve å få gjort i helgen! #Staytuned! 

 

Oppskrift på strikkene finner du her! 

 

#sommer #norge #view #hårstrikk #scrunchie

 

En av Jennys favoritter på ’tise!

Altså det her var hyggelig, Jenny Skavlan! Jeg selger en del av tingene jeg redesigner i appen til Jenny og nå har hun satt meg som en av favorittene:) utrolig hyggelig og kult!

Søk opp Ingridfortenk på 'tise hvis du vil følge meg! I det siste har jeg lagt ut en del hårstrikk, jeg legger ved et bilde av dem.

Tusen takk for at dere følger Instagram kontoen (ingridbergtunsyr) og bloggen:):)

Redesign til barn – oppskrift!

Nå har jeg redesignet en kjole til herlige Edel! Hun er snart to år og helt fantastisk.

Det hele startet med at jeg og pappa rotet rundt i skapet hans etter skjorter han ikke bruker lenger. Jeg fikk en hel haug av skjorter jeg skal redesigne senere, men blant alle disse skjortene var det også en liten en som lillebroren min brukte da han var mindre. Da tenkte jeg med en gang på lille Edel.

Toppen jeg har på meg har jeg også redesignet. Den ligger til salgs i appen ’tise! Brukernavnet mitt der er: ingridfortenk 🙂

Utstyret du trenger for å lage kjolen er:

– en barneskjorte

– symaskin og syutstyr

Det første jeg gjorde var å klippe vekk de delene jeg ikke trengte. Slik som på bildet over. Jeg brukte nesten alle stoffbitene som jeg klippet av.

Så brettet jeg ned den øverste kanten og sydde løpegang til strikk. På bildet over trer jeg strikken gjennom løpegangen.

Så sydde jeg sammen de nederste restedelene og rynket dem før jeg sydde den på kjolen.

Se bilde under.

Ermene sydde jeg bare opp. Først overlocket jeg, så brettet jeg inn og sydde dem opp.

Festivalantrekkene fra Stavernfestivalen!

Her kommer festivalantrekkene fra Stavernfestivalen. Alle antrekkene er enten helt eller delvis sydd av meg.  

Første dag valgte jeg å gå for 100% redesign! Disse kjolene er sydd av to herreskjorter. Jeg la til ekstra stoff i bunn av skjortene som jeg rynket. 

BWNCZmWD5yy

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Dag to gikk jeg for fanstilen. Jeg har kjøpt t-skjorten av Thomas Gullestad (Fingern) på Jenny Skavlan og Tise sitt bakgårdssalg. Der avtalte jeg med han å redesigne den så jeg kunne gå med den den dagen han skulle spille. 

BWPcPGMjjWu

T-skjorten er inspirert av en indianerkjole jeg hadde da jeg var liten! Den hadde perler nederst akkurat som klovner i kamp t-skjorta.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 


Ser dere hvem som gjemmer seg under capsen og hetta? 😀 

Klovner i kamp var en av de kuleste konsertene! Gutta lagde såå show på scenen! Bortsett fra det syns jeg Tomine Harket og lille Ferrari var helt rå. 

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Festivalen var heelt magisk! Den grønne toppen ligger ute på Tise kontoen min nå hvis du er interessert. Brukernavnet er Ingridfortenk 🙂 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! 🙂

#festival #outfit #fashion #redesign #antrekk #ootd #sommer #musikk 

Skjorte med rynkede armer (Steg for steg oppskrift)

Denne skjorten er en av skattene fra pappas klesskap! Det er såå gøy å være hjemme og rote rundt på loftet etter gamle klær. Det viser seg at pappa hadde ganske mange kule ting.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
 

Jeg gleder meg til å vise dere enda mer etter hvert. 

Men aller først kommer oppskriften på skjorten jeg har på meg i bildet over hvis du også vil lage en. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Utstyret du trenger er kun en gammel skjorte og syutstyr. Ikke noe ekstra stæsj. 

Skjorten så sånn ut fra før og var helt sikkert en dresskjorte en gang i tiden. Ofte når jeg redeisgner tenker jeg på hva plaggene ble brukt til og da lager jeg masse historier mens jeg holder på. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Det første jeg gjorde var å klippe av nederste del av skjorten og armene. Den nederste delen av skjorten som nå er klippet av skal brukes til å bli de fancy greiene i armene. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Jeg passet på at skjorten fikk ca den lengden jeg ville, både i livet og i armene, ved å prøve den ofte. 

Det første jeg gjorde var å legge opp skjorten nederst, så den ikke skal rakne der jeg har klipt den av. Jeg gjorde det ved å overlocke nederste del, brette en gang  inn, presse med strykejern og sy en stikning (synlig søm for at den skal holde seg brettet). Hvis du ikke har overlockmaskin kan du bare brette en gang inn og sy en stikning eller brette dobbelt innover og sy en stikning. 

Videre måtte skjorten gjøres mindre. Derfor sydde jeg langs den røde streken på bildet under for å minske skjorten. 
Processed with VSCO with a5 preset
De to delene på bildet under er de som skal rynkes og bli til enden av ermene på skjorten. Først sydde jeg dem sammen i kortsidene, så la jeg opp den ene langsiden (akkurat som skjorten). Den andre langsiden rynket jeg. Hvis du vil lære hvordan du rynker kan du sjekke ut denne youtubevideoen
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Sånn ser enden av ermet ut før den er festet på ermet. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Jeg nålet den fast i ermet (rett mot rett) og sydde den fast. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når du har gjort det samme med begge ermene er skjorten helt ferdig! 

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! 🙂 

#redesign #oppskrift #fashion #sommer #topp #tutorial #sy

Klipp opp buksa! #redesign

Sommerens favorittshorts er en bukse jeg kjøpte på Fretex! Den kostet 75kr. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Egentlig syns jeg den var ganske søt før jeg redesignet den også, men jeg må gaine litt mer guts for å gå med en sånn bukse til hverdags. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Derfor klippet jeg den opp, faktisk uten å sy en eneste søm – brettet beina oppover og har gått med den slik siden. Planen er egentlig å sy den litt inn i livet, men inntil videre holder det med dette hårbåndet for å holde den på plass. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg har nærmest bodd i shortsen siden jeg klippet den om til shorts <3 

BV4s5pmjhVa

 

BV9aTITjClm

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! 🙂 

 

Fra plain hvit herreskjorte til sommerens favorittkjole!

Nå kommer en halvveis oppskrift på denne kjolen. Jeg var ikke flink nok til å ta bilder da jeg lagde den til å kunne kalle det en steg for steg oppskrift. Men jeg skal prøve å forklare så godt jeg kan. Det er virkelig SUPERENKELT å lage den! 
BV0HnSvjQcu

Utstyret du trenger: 

1. En hvit skjorte, gjerne litt for stor.

2. Ekstra stoff i samme farge og så likt skjorten som mulig. 

I tillegg trenger du symaskin og syutstyr da.

Skjorten jeg lagde er fra Fretex og ekstrastoffet fra en stoffbutikk på Grønland. 
 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Først klippet jeg av den nederste kanten på skjorten. Jeg målte omtrent der jeg skulle klippe mens jeg hadde skjorten på. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Så klippet jeg av en strimmel av ekstrastoffet (ca tre ganger så langt som rundt skjorten) Bredden målte jeg ut i fra hvor lang jeg ville ha kjolen, så sjekk hvor du vil at den skal slutte og klipp ut i fra det. Jeg sydde en fin avslutning på den ene langsiden ved å overlocke og brette en gang, du kan også bare brette en gang og sy en søm. Den andre langsiden rynket jeg. Den siden som er rynket sys sammen med skjorten (rett mot rett). 

Her er en youtube video som viser deg hvordan du rynker: (trykk her hvis den ikke virker)

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det kommer en oppskrift til som har med flere detaljer og bilder underveis i prosessen!

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! 🙂 

Blomster i håret! #sommer

Jeg fikk låne Gucci på St. Hansaften <3 

Han er en herlig Chihuahua med en instagramfanklubb på 18,1k. Hvis du trykker på navnet hans øverst kommer du rett til instagramprofilen:) 

Å lage blomsterkransen kastet meg rett tilbake til barndommen! Det hadde jeg ikke gjort siden løvetannkransene jeg lagde på SFO da jeg var liten. Etter litt tenking gikk det seg til 🙂 Jeg måtte lage en til Gucci også. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Toppen jeg har på er den jeg redesignet på skjorteverkstedet med Jenny Skavlan, men det syns ikke så godt, det er flere bilder av den her. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg! 🙂

#blomsterkrans #sommer #ferie #sol #hyttetur #chihuahua #hund #diy