Redesign av ullteppe!

Jeg kjøpte et gammelt ullteppe hos Fretex i Stavanger i slutten av mai. Teppet brukte jeg til et vors jeg skulle ha på verandaen sammen med Martinus men i løpet av vorset ble teppet litt ødelagt. Siden da har det ligget i et skap og støvet ned. I dag bestemte jeg meg for å gjøre noe med det.

Ba1juPSB36H

 

SAMSUNG CAMERA PICTURESEgentlig tenkte jeg å sy om ullteppet til en jakke, men jeg hadde ikke nok stoff. Men en ullgenser passer jo like bra som en jakke nå som det har blitt kaldt. 

Jeg har ikke laget en oppskrift denne gangen, men genseren er veldig enkel å lage hvis du vil prøve deg. Jeg klipper først ut forstykke og bakstykke. Så syr jeg skuldersømmene før jeg klipper ermer. Ermene sys på og så syr jeg sidesømmen til slutt. Jeg brukte ikke mønster, bare en gensker jeg hadde fra før som jeg klippet forstykket og bakstykket etter. 

 

Her er litt flere bilder av genseren: 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I morgen begynner Symesterskapet på NRK1. Jeg er syyykt spent på hva dere syns. Skru på TVen kl. 19.45 eller se det fra og med kl. 15.00 på NRK nett TV. 

<3 I 

Kordfløyeljakke i samarbeid med Stoff og Stil!

Denne jakken har jeg sydd i samarbeid med Stoff og Stil. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Den er sydd av grønn kordfløyel og fôret med teddystoff

Under er et bilde av mønsteret jeg brukte, sammen med stoffene. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Klippingen er halve jobben når det kommer til prosjekter som denne jakken. Det er helt avgjørende å være nøye her og det tar tid. Merkingen er også veldig viktig å få riktig. 

Hullene i mønsteret fra stoff og still viser enten trådretning eller andre viktige merkinger. 

Her er alle delene av ytterjakken klippet. Under er lommene, disse er i et eget stoff egnet som fôr. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Her er fôret jeg valgte. Jeg hadde lyst på en jakke jeg kan bruke når det blir kaldere, derfor valgte jeg dette teddyfôret. 

Her har jeg strøket vliselin på belegget. Det er for å stabilisere. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nå kommer det bilder av de aller første stegene av jakken, jeg har ikke bilder og beskrivelse av hele prosessen, kun deler av den. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Her legges lommeposene på ytterjakken. De skal sys på fremsiden for så å brettes bakover. 

Før de brettes bakover klippes skrått inn. 

Her er ser du foran og bak når lommen er brettet bakover.SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bildet under viser hvordan jeg sydde sammen jakken og fôret til slutt. Det var ganske godt forklart i mønsteret. 

 SAMSUNG CAMERA PICTURES

Her fester jeg merket mitt på jakken. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Her er enda et bilde av den ferdige jakken. 

Jeg startet denne bloggen med et ønske om å inspirere andre til å begynne å sy ved å vise at det bare er å kaste seg i det. Når jeg fikk mulighet til dette samarbeidet med Stoff og Stil ble jeg jo selvfølgelig superglad, men det er også nøye gjennomtenkt fra min side. Jeg kommer ikke til å gå inn i en avtale der jeg anbefaler eller viser noe jeg ikke selv ville kjøpt. Stoff og Stil er den butikken jeg handler mest i, både på grunn av utvalget og kvaliteten derfor er jeg kjempestolt over denne muligheten. 

BaJFMO4jzda

Følg meg på INSTAGRAM eller FACEBOOK  for å få med deg neste innlegg.

Redesign!

BZynvkXjjMu

 

Det gjorde nesten vondt å ha på og ta bilder med denne kjolen, så stygg følte jeg meg i den. Haha men jeg likte stoffet, og det er ingen tvil om at det er mye stoff å utnytte her.

Jeg vurderte flere utfall da jeg skulle i gang.

Et alternativ var å lage en omslagskjole med rynker, eller å sy den inn og legge til rynker i nedre del av skjørtet.

Men jeg landet på at jeg skulle lage et skjørt og en topp.

Så da var det bare å sette i gang med klippingen.

Først la jeg til rynker i ermene og brettet skjørtet ned og sydde løpegang og la til strikk.

Til slutt la jeg til rynker nederst på overdelen. Hvis jeg hadde hatt enda mer stoff hadde jeg lagt til rynker nederst på skjørtet også.