IngridTEE

I helgen hadde jeg besøk av INGRID L. Det har vært en skikkelig jobbehelg. Vi har nemlig på et par kvelder designet IngridTEE og laget IngridTEE the movie!! 
 
Målet med t-skjorten er å inspirere deg som har lyst til å sy, men som får noia av mønster, målebånd, sybegreper til å sy deg en t-skjorte på en kveld. T-skjorten skal lages av gammelt stoff, gjerne duker, gardiner eller andre tekstiler som ikke blir brukt men som kan bli en nydelig IngridTEE! 
 
I dag lanseres filmen
 
her er et par utgaver av genseren; 
BbHeifRB-3e

Her var vi på stoffjakt hos Fretex! 

 
BbFMTVuHHDp

En av variantene vi lagde. 

 
BbHkvHFnhYT

Bruk hashtaggen #ingridTEE hvis du lager den. Man kan bruke alle slags materialer så lenge det er gjenbruk. Jeg skal blant annet lage meg en IngridTEE av noen tepperester. Det kommer til å bli en favoritt. Vi gleder oss vilt til å se resultatene! 
 

Skjortene til bestefar ble starten på min sykarriere!

Redesignppgaven i mandagens episode av symesterskapet traff meg rett i hjertet. Det er jo dette jeg har drevet med og det var sånn sykarrieren min startet!

Etter påsken 2016 satt jeg med to søppelsekker fulle av bestefars gamle klær fordi jeg syns det var trist å gi dem fra meg. Mesteparten av det var skjorter av typen t-skjorte-skjorte som han likte å gå med. 

Han hadde nylig dødd og synet og lukten av skjortene hans fikk tårene til å presse på hver gang jeg tok dem frem. Bestefaren min har betydd ufattelig mye for meg gjennom hele livet mitt. Jeg har masse gode minner, men spesielt godt husker jeg gleden i øynene hans da vi kom på besøk, og de gode klemmene man alltid fikk. 

Det var en utrolig trist tid, men det var også en fin tid. Jeg brukte masse tid på å redesigne skjortene hans, som også gjorde at jeg fikk masse tid til å tenke på han. Hvordan han var som person, at han alltid fortalte hvor stolt han var av meg. 

Noen ganger hvis jeg tenker på ting jeg syns er skummelt å gjøre, men som jeg tror det vil komme noe godt ut av tenker jeg at jeg har Tore Finsrud sin fulle støtte, derfor gjør jeg det. Det gir meg en slags ekstra styrke å tenke at han backer meg uansett hvor teit andre syns jeg er. 

Dette innlegget ble ganske personlig. Men sånn var det altså, at jeg ble hekta på å sy. Etter hvert som jeg følte jeg fikk teken på syingen begynte jeg å lage ting til meg selv også. Det kan jeg vise litt bilder av senere, jeg har sydd MYE og utviklingen har vært bratt. Jeg har fremdeles mange av klærne til bestefar, og det er de aller helligste plaggene jeg eier. En dag skal min baby gå rundt i Tore Finsrud sine gamle skjorter. Det gleder jeg meg til.

Ingrid B. 

Herrejakke tilpasset modell!

Denne ukens hjemmeoppgave var å sy en herrejakke som skulle tilpasses en modell. Vi fikk vite modellens mål to dager før oppgaven skulle løses og dermed mulighet til å justere mønsteret vårt dersom målene var langt unna. En god ting egentlig, men etter lange dager med TV-innspilling var man veldig sliten på kvelden og mønstertilpasning er ikke det jeg har drevet mest med det ene året jeg har sydd. 

BbKoQsahOue

Heldigvis var alle supergira på å hjelpe hverandre. NRK leide et møterom til oss som vi brukte til å justere mønster og det benyttet alle seg av. 

Det er litt av en gjeng jeg har fått lov å være en del av. Jeg er utrolig ydmyk over å ha blitt valgt ut når nivået er så høyt! 

De tre musketerene på bildet under ble igjen til langt på natt. Jeg strevde litt med mønstertilpasningen faktisk, fordi mønsteret jeg hadde kjøpt var ganske stort i forhold til modellen min. Heldigvis fikk jeg ordnet det, selvom det kostet litt søvn! 

Dagen etter satt vi der, klare for å sy herrejakker hele gjengen! 

Ingrid B

 

Ny mandag, ny episode av Symesterskapet!!

Jeg kjenner fortsatt litt på sommerfugler i magen nå som det snart er mandag igjen og det kommer en ny episode av Symesterskapet. 

BbJKr1VBqa4

Som man skjønner av den lille teaseren til episode 2 går det ganske galt når jeg skal rynke en lang stoffbit.. haha. Klippet er faktisk akkurat slik jeg husker det! Brage sa det han sa og så gikk det et par sekunder og så ryker tråden! Helt krise.. Nå begynner det virkelig, en av oss skal hjem og konkurransen er i gang på ekte.

Jeg er utrolig takknemlig for tilbakemeldingene som har kommet etter første episode. Det har vært over all forventning og gitt meg enorm motivasjon til å fortsette med syprosjektene mine. Bildet over er fra episode 1, under frokosten. Bjørgen er virkelig en nydelig dame. Jeg fortalte henne at jeg var nervøs for hva folk ville tenke og sånn om å være på TV. Hun lærte meg at man velger helt selv hvilke tanker og innspill man velger å ta med seg videre og hvilke man ikke bærer på. Dette har jeg tatt til meg og prøver å huske på når jeg begynner å tenke negativt, for det skjer jo i blant. 

 

Bildene over er fra et av favorittøyeblikkene mine fra den første episoden. Bonding på høyt nivå! 

Jeg gleder meg og er veldig spent på hva folk tenker om episode 2!! 

Ingrid B

 

Skjørt av ruskinn

Dette skjørtet sydde jeg på tirsdag. Jeg har hatt stoffet liggende en stund og ENDELIG fikk jeg sydd det. 
 
Ba9a5ZyhB6d

Jeg har brukt dette mønsteret og det var superenkelt å sy. Dette er i størrelse 38, men jeg måtte ta inn ganske mye før jeg sydde på glidelåsen. 

Jeg har jo ikke noe syrom, så her klippes det stoff på kjøkkengulvet mens middagen står i ovnen.

Etter at glidelåsen var satt på syns jeg fremdeles skjørtet var litt stort, så her brettet jeg inn sidene før jeg sydde det enda mer inn. 

Nå passer det perfekt og jeg elsker det! 

<3 Ingrid 

Litt tanker etter at første episode av Symesterskapet er sendt på NRK!

Jeg ble kastet rett tilbake i syrommet av å se første episode. Stemningen, stresset, varmen, tidspresset.

Og dette er virkelig noe av det morsomste jeg har gjort. 

Jeg fortalte litt om det i dette intervjuet som Byas gjorde av meg, her forteller jeg litt om forbedredelsene og hvordan jeg begynte å sy. 

Jeg tror ikke jeg skjønte hvor breialt det var å melde seg på Symesterskapet når man bare har sydd i ett år, men jeg er virkelig glad jeg ikke lot meg stoppe av frykten for å ikke få det til. 

Bildene som kommer under er fra dag 2 av innspilling hvor vi sydde kosebuksen. Bildene er tatt av fotograf Marit Hommedal. 

Heldigvis gikk alt som planlagt da jeg sydde buksen. Omslagsskjørtet vi sydde som første oppgave gikk jo litt over stokk og stein som Andreas Feet sa da han skulle bedømme det. 

Jeg har fått en del spørsmål om mønsteret og stoffet buksa er laget av. Begge deler er kjøpt hos Stoff og Stil. Men jeg har ikke klart å finne igjen mønsteret. Det opprinnelige mønsteret er av en bukse med strikk i livet. Jeg droppet strikken og la til skjult glidelås midt bak. Stoffet tror jeg de fremdeles selger. 

Det var ganske rart å ha Tine Solheim og Andreas Feet gående rundt mens man sydde, men ganske hyggelig også. 

Absolutt alle følelsene kom tilbake da jeg så episoden, og det var utelukkende positive følelser. Jeg er utrolig imponert over hvordan klippegjengen i NRK har klart å fremstille settingen akkurat slik jeg opplevde det! 

Egentlig er bloggen min ment for oppskrifter og syinspo, så jeg prøver å oppdatere den et par ganger i uken, men hvis du vil ha oppdateringer oftere legger jeg ut bilder på instagram hver dag så der er det veldig hyggelig hvis du vil følge meg:) 

Bildet under er fra dag jeg prøvde reflekskjolen jeg sydde i episode 1. Satt som et skudd, så halloween kostymet mitt er i boks! 😀 

Ba6vHxGB79I

Tusen takk for alle de positive tilbakemeldingene! Si fra hvis det er noe du vil jeg skal skrive om på bloggen. 

Ingrid B