Isangs ansigtsmaske

Reklame | BE:ECO (beecoshop.no)

I dag er siste hele dag på hytta. I morgen skal vi tilbake til Stavanger igjen. Mamma kom opp i går sammen med kjæresten sin og lillebroren min. Jeg har tatt en jobbedag nå mens de andre er ute på langrenn og slalåm. DIGG. 

I dag har jeg testet en fair trade, økologisk, vegansk og naturlig ansiktsmaske fra BE:ECO. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Masken er i pulverform, og man blander den ut med vann før den påføres ansiktet. Jeg brukte først lokket til å blande den, men så fikk jeg høre fra BE:ECO folkene at leiren som er hovedingrediens i masken tiltrekker seg positivt ladede ioner når den blir våt. Derfor anbefales det ikke å bruke metall når man blander den ut. Så jeg lagde meg en ny omgang før jeg påførte som var helt metallfri. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

BE:ECO selger tre varianter av masken. Denne er mykgjørende og virker beroligende på tørr hud. Jeg har sensitiv hud som blir lett irritert, så jeg var spent på om den etterlot huden rød som mange produkter jeg har testet tidligere har gjort eller ikke. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bland 1ts pulver med 2ts vann og rør godt til masken får en yoghurt-liknende konsistens. Så påføres den ansiktet, jeg brukte fingrene til å legge den på. Den skal kun virke i 1-5 minutter før den vaskes av med vann igjen. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Masken er laget av 50% økologiske produkter og 50% vilt høstede produkter. 16% av ingrediensene er fair trade og 32% er fremstil i EU.
Den er laget av

  • lyserød leire 
  • kolloid havre (det er havre som er finmalt og fremstil av hele havrekjerner. 
  • Lakrisrot 
  • Amalaki 
  • Amarantifrø-ekstrakt

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så til slutt, hva jeg syns om produktet;

Jeg elsker boksen, den er fresh og miljøvennlig (laget av 40-60% gjenbruksmaterialer) og jeg skal garantert bruke den til å oppbevare noe systasj når jeg har brukt opp masken. Masken var lett å blande ut, det ble litt søl med pulvere, men det var veldig lett å vaske bort igjen. Den var enkel å påføre, og det er digg at den kun skal være på i 1-5 minutter, det gjør det enkelt å bruke den i hverdagen når man ikke alltid har så mye tid til overs. 

Huden føles myk etterpå og jeg ble ikke rød slik jeg alltid blir av produkter jeg ikke tåler, så det betyr at den passet godt til min sensitive hud. Jeg kommer garantert til å bruke den flere ganger, og jeg elsker at den er produsert med tanke på miljøet og likevel gir gode resultater! 

Her er link til den i BE:ECO sitt netthandleri. 

Ingrid B

Påskeprosjekter uten symaskin!

Reklame | Stationery Island

Jeg har dratt til Skeikampen på hytta til foreldrene til M. Nå har vi akkurat kommet hjem fra en 10 km lang skitur (!!) Jeg har ikke gått på langrenn siden jeg var 12 år, så det var hardt. Men digg nå. 

Jeg har tatt med meg tre prosjekter til hytta.

Det første prosjektet 
Er sponset med tusjer fra Stationery Island. Jeg sendte dem en melding på instagram og spurte om de var interessert i et samarbeid. Jeg kom nemlig over siden dems og syns de legger ut mye inspirerende tegninger. Jeg har alltid vært glad i å tegne, jeg har tatt en liten pause fra det nå som sying er det eneste som står i hodet mitt, men her på hytta er det perfect! 

De sendte meg en pakke med tekstiltusjer da, så jeg fortet meg å sy en tote bag dagen før vi reiste. 

Jeg er veldig imponsert over tusjene. Tekstiltusjer jeg har brukt tidligere har spredt jeg stygt utover stoffet, men med disse var det akkurat som å tegne på papir. Tusjene har to sider, og de var i litt ulike farger på hver side, det var sånn jeg fikk blomstene til å se lysere ut noen steder og mørkere andre steder. 

De kan kjøpes her hvis du er keen på å teste dem ut selv. Jeg har tatt bilder av TOTE bagen underveis mens jeg lagde den også i tilfelle noen er interessert i oppskrift. Kommenter her eller send meg en melding på instagram så lager jeg det! 🙂 

Det andre prosjektet
Er et jeg har fortalt om tidligere. Jeg har bestemt meg for å brodere et verdenskart. 

Oppskriften kjøpte jeg her 

Ikke noe spons på dette prosjektet. Utstyret kjøpte jeg hos Stoff og Stil. Jeg måtte skjøte to biter for å få nok stoff. 

Det siste prosjektet 
Er å håndsy scrunchiene til BE:ECO. Jeg har preppet halvparten av de 86 strikkene de bestilte. Med prepping mener jeg sy, vrenge og stryke dem. Det som er igjen er å sette i strikk og håndsy dem. Jeg gleder meg til å vise frem den nye kolleksjonen, de er supernice! 

Har du noen påskeprosjekter på gang? 

Ingrid B

 

Regnskapsfører eller ikke?

Jeg har tatt med meg JOCO koppen jeg fikk i posten av BE:ECO i går på café. Jeg tenkte jeg skulle prøve å komme meg litt ut av leiligheten de dagene jeg ikke har avtalte møter fremover. Det blir mye jobbing hjemmefra, og mye av det jeg driver med kan jo skje hvor som helst. Så nå sitter jeg på Espressohouse i Stavanger og svarer på mail, blogger og planlegger dagen. 

Dagens største oppdrag er å skaffe meg regnskapsfører. Jeg har lenge forsøkt å sette meg inn i regelverket for enkeltpersonforetak som IngridBergtunSyr er. Uten hell. Eller det vil si med en gang jeg tror jeg har oversikt dukker det opp en ny ting jeg ikke forstår, og formuleringene i regelverket er kronglete og det er vanskelig å forstå hva som gjelder mitt foretak. 

Jeg hadde egentlig ikke planer om å skaffe regnskapsfører, men heller føre regnskap selv. Jeg trodde det i utgangspunktet bare var inntekter og utgifter man trengte å føre opp på og sende inn. Men så kom MVA inn i bildet, og da ble det vanskelig. 

Økonomi er en mye større del av businessen min enn det jeg kanskje har gitt uttrykk for tidligere, så jeg tenker å dele litt fra tankene mine rundt det fremover også, kanskje noen av dere har planer om å starte business, så kan dere lese hva jeg driver med. Det er jo til slutt det det handler om hvis jeg skal leve av blogging, design og søm. 

Ingrid B

 

Stylingbymalin og promoinnspilling.

For en dag det har vært. Når jeg får oppleve dager som denne tenker jeg at all den harde jobbingen som noen ganger kan føles litt kvelende er verdt det. 

Dagen startet kl. 07.10 hos Malin på Aprés frisørsalong i Stavanger. Det er lenge siden jeg har gått ut av leiligheten usminket og med sovesveis, men i dag skulle Malin ordne sminke og hår. Jeg hadde nemlig min første promoinnspilling på agendaen i dag. 

Jeg og Malin bytter hår/ sminke mot sykurs. Det er tidenes deal, og hun er helt fantastisk å henge med! 

Klokken 08.05 kjørte jeg fra frisøren på Storhaug til Madla for å levere bilen på hotellet til M. Han trengte den nemlig på jobb og jeg skulle videre til promoinnspilling rett i nærheten.

Mens jeg var der hadde jeg tid til å ta litt bilder av det nyeste produktet jeg har designet for BE:ECO. Jeg sparer et eget blogginnlegg til å fortelle om det. Men her er et bilde likevel. Jeg syr tøyservietter i 2hand materialer for dem. De kommer for salg i nettbutikken når jeg er ferdig med den siste bestillingen til dem. 

Ydalir hotell er perfekt location for bildene mine, så jeg kommer nok til å benytte meg av det mer! Hva tror dere om tøyserviettene? Kommer de til å slå an? 

Klokken 8.30 kjørte Martinus meg til Fretex Madla som var første Location for filminnspillingen. Jeg gleder meg sykt til å vise frem resultatet, og håper alle som leser bloggen min er gira på å bli med på det vi inviterer dere til. Jeg nevnte to stikkord i det forrige blogginnlegget; redesign og gratis ting fra Fretex!! 

Her er litt behind the scenes bilder fra dagen. 

Gøyeste jeg har gjort i år tror jeg. 

Filmen skal kun vare i et minutt, for å passe Instagram sitt format, likevel brukte vi hele dagen på filming. Hver setning skal ha sin egen location rundt omkring i Fretexbutikkene. 

Denne scenen er fra Fretexsorteringen, de har en egen butikk der med masse møbler. Det er så mye KULT! 

Det ligger flere bilder på instagramstoryen min fra dagen. 

What a day! Nå skal jeg fortsette å jobbe litt. 

Ingrid B

 

Mandag – ny uke nye muligheter. Sånn er jeg.

Nå sitter jeg hjemme i sofaen og reflekterer litt igjen. Jeg har akkurat dusjet og funnet frem selvbruningsmoussen jeg brukte i fjor sommer. Jeg håper den er best før, ikke dårlig etter for å si det sånn.

Planen er å bli like tan som på bildet under til i morgen. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I morgen skal jeg nemlig spille inn en liten promofilm i samarbeid med Hjem2018 og Fretex. Vi skal snart invitere dere til å bli med på årets feteste konkurranse! Et stikkord er redesign og gratis ting fra Fretex, resten er hemmelig! Følg med på instagramkontoen hjem2018 fremover. Der kommer informasjonen først. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Uansett, det jeg sitter her og reflekterer litt rundt er alle de “monday go away” postene jeg ser på instagram hver mandag. Jeg kjenner meg så sykt lite igjen. Jeg gjorde det kanskje før, da traff de meg litt, men i dag har jeg innsett at ting har forandret seg der. 

Jeg trodde ikke jeg ville bli en sånn; ny uke nye muligheter person, men helt seriøst lever jeg for mandager om dagen. Det skjer alltid noe spennende. Det føles litt som om mandag er dagen folk kontakter folk for samarbeid. I hvert fall er det mandager jeg får flest nye spennende e-poster eller meldinger i inboksen på Instagram. Jeg gleder meg til å oppdatere dere på hva dagens to nye syke muligheter innebærer, men jeg må jo lande dem først..

Jeg har også fått en stor bestilling fra Be:Eco i dag, det blir blant annet syoppskrift og ny scrunchiekolleksjon i tillegg kommer det nye produktet jeg har prøvesydd for dem. De har sendt meg produktene jeg skal teste for dem også nå. DET gleder jeg meg til. Selvom M hadde en liten alvorsprat med meg i går. Han mener jeg må begynne med sånn-en-ting-inn-en-ting-ut system, jeg er jo en liten samler, og i går sa han at han snublet tre ganger på vei mot sengen før han skulle legge seg. Velkommen hjem, baby. 

Vi krysser fingrene for at jeg ikke er helt grønn i ansiktet i morgen!! 

Ingrid B

 

Stavangers neste store GRØNNE event!

Det går i ett om dagen! 
Det neste store kule eventet jeg skal være med på i Stavanger er DEN STORE KLESBYTTEFESTEN til Comfort Hotell Square. Lørdag 14. april er den nasjonale klesbyttedagen (Naturvernforbundet sitt insj) og i den anlesdning inviterer Square til klesbytting på hotellet sitt. De har ordnet DJ’er og jeg skal holde foredrag om redesign hvor jeg viser enkle tips og foreller hvordan man lett kan gjøre om klær som ikke brukes lenger til unike skatter. 

Mer praktisk info finner du her og du kan komme og levere klær fra og med 4. april. 

Jeg syns arrangementet er heelt genialt! Tenk hvor mange plagg folk har i skapet som er for fine til å kastes men som ikke brukes lenger. Nå kan du “shoppe” i andres skatter og samtidig spare miljøet. Det er Naturvernforbundet som har satt i gang den store klesbyttedagen, og de skriver at dersom alle i Norge byttet tre plagg i året i stedet for å kjøpe tre nye plagg, ville vi kuttet like mye CO2 som om alle bileiere i Norge lot bilen stå i fem dager. Det er sykt! Jeg visste at klesindustrien bidrar med mye forurensing, men tenkt at så lite kan gjøre så mye. 

Sjekk også ut denne artikkelen i Aftenposten og se om du kjenner deg igjen! Jeg gjør i hvert fall det, haha. 

Jeg skal redesigne en skjorte til klesbyttefesten også, som jeg skal bytte bort! Jeg håper jeg ser deg der.
Dette er et fantastisk initiativ av Naturvernombudet og Comfort Hotell Square. 

Ingrid B

 

 

Sykurs på KVADRAT (blogginnlegg med oppskrift)

Nå har jeg landet litt etter sykursene jeg hatt i dag. Kvadrat arrangerte Grønne Dager denne helgen, og i den anledning inviterte de Kvadrat Pluss kundene sine til å komme på redesignkurs med meg. 30 fantastiske damer har redesignet hver sin skjorte. Noen rakk å sy to plagg til og med, mens andre hadde litt igjen. Alle på kurset var så nydelige. Topp motiverte og fantastisk herlige å bli kjent med. 

Jeg blir alltid litt nervøs før kursene jeg skal holde. Tenk hvis det kommer noen som er kjempekritiske eller oppskriftene mine ikke virker? Igjen – som alltid – viser slike tanker seg å være helt unødvendige (!!) 

Deltakerne valgte mellom tre forskjellige oppskrifter jeg har designet. Alle tar utgangspunkt i skjorter til herre eller gutt. 

Jeg har fått veldig mange spørsmål om oppskriftene. Jeg deler en av dem her. De andre to kommer for salg etter hvert 🙂 

Her er litt bilder fra dagens happening. 

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Lever drømmen om dagen ass, men det er hardt arbeid! <3 

Ingrid B. 

Ambassadør for BE:ECO!

For noen måneder siden hadde jeg besøk fra Oslo. En av gründerne bak netthandleriet BE:ECO kom for å bli bedre kjent med meg som leverandør og for å diskutere muligheter fremover. 

Det var et kjempehyggelig møte og vi pratet i flere timer om nettbutikken deres og om syingen min. Jeg har frem til da kun hatt kontakt med dem per e-post, og det var hyggelig å møte henne i virkeligheten. 

Vi ble enige om et nytt produkt jeg skal designe for butikken. Det er foreløpig hemmelig, men jeg kan avsløre at det er noe kundene i nettbutikken har etterspurt og at det mest sannsynlig skal lages i gjenbrukstekstiler. Jeg holder på å testsy for dem om dagen. Jeg skal også lage oppskriftsbrosjyrer med enkle redesignprodukter. Hvis det blir gjenbrukstekstiler skal jeg bruke stoffene på bildet under i første bestilling. 

Nå henger de til tørk etter vask, snart klare for klipping. 

En annen ting vi ble enige om på møtet er at jeg skal bli ambassadør for nettbutikken. Jeg er kjempestolt av samarbeidet vi har så langt og dette kommer til å bli veldig gøy. De har utrolig mange flotte produkter og nå skal jeg velge noen som jeg skal teste og skrive ærlige vurderinger av. De har blant annet satset på DIY – hudpleie. Det gleder jeg meg til å teste ut. Jeg skal også dyrke noen grønnsaker på kjøkkenet hjemme. 

Jeg digger små ting man kan gjøre for å redde verden litt, og jeg håper samarbeidet med BE:ECO skal gjøre det lettere for meg å produsere mindre søppel i hverdagen, samtidig som jeg kan vise frem alle de fantastiske produktene de har! 

Ha en super helg u guys. 

Ingrid B

Brodering – resten av livet.

I påskeferien skal jeg på hytta med M og familien hans. I den anledning har jeg fundert litt på om det går an å ha noen prosjekter på gang der. Å ta med symaskinen er uaktuelt dessverre så jeg måtte finne noe annet. 

Jeg har landet på at jeg skal brodere. Et verdenskart faktisk, haha kunne ikke valgt noe mini som jeg faktisk kommer til å bli ferdig med på en uke.. Men det blir ganske gøy tror jeg, også kan jeg legge ut fremgangen her.

Jeg har en app på telefonene som heter Been. Den fungerer som et scratch-map bare digitalt hvor man markerer man land man har vært i. Jeg prøver å være i like mange land som jeg er år gammel, ganske teit, men jeg ligger bra an så langt. Kartet jeg broderer skal fungere på samme måte. Jeg skal farge de landene jeg har besøkt. 

I kveld har jeg sittet med det siden jeg kom hjem fra jobb, og så langt har jeg klart å outline halve Canada. 

Da jeg var liten pleide pappa å kjøpe med noe kreativt å holde på med på ferie. Det kunne være malesaker, tegnebøker og en gang fikk jeg et broderingskit for barn. Det skulle forestille en hund og det hadde farger man skulle følge med korssting. Det er min eneste erfaring med brodering så langt, så jeg har gjerne tatt meg litt vann over hodet her, men jeg gleder meg til å jobbe videre med det. 

Møsteret til kartet kjøpte jeg her. Ingen spons eller noe, bare en ide jeg fikk til et nice hytteturprosjekt.

Ingrid B