Festvalbag mandag.

Jeg har akkurat kommet hjem etter en svipptur innom Stoff og Stil for å kjøpe strikktråd. Jeg skal tilbringe arbeidernes dag på Aprés i morgen for å fikse håret sammen med Malin. Det er det strikktråden skal brukes til. Jeg er superspent på hvordan det blir! 

I dag har jeg vært på jobb, på skolen. Etterpå dro jeg til denne nydelige locationen for å ta bilder av to av festivalbagene jeg har sydd til Mablisfestivalen. Det nærmer seg nå ass, da jeg snakket med de fra Mablis for første gang føltes det ut som en evighet til, og jeg var helt i hundre for at de tok kontakt og ville ha et samarbeid. Jeg er fortsatt i hundre egentlig, for det er et dødskult samarbeid, men det begynner å hope seg opp av prosjekter så jeg må jobbe på hvis alt skal gå i boks sånn jeg vil at det skal! 

Planen for disse bagene er å dele dem ut som giveaways. Mablis og jeg skal samarbeide om det fremover, vi må bare få trykket på logoen deres. Hvis du syr og er keen på å lage lik lagde jeg en oppskrift i fjor. Link her. 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Begge festivalbagene er sydd av gardiner fra Fretex. Kanskje ikke verdens fineste gardiner, men de gjør seg ganske godt som gymbager! 
 

Jeg gleder meg til å vise dere resten. 

Ingrid B

Ina Wroldsen i mitt design!

I går hadde Ina Wroldsen konsert i Bergen. Og hun hadde på seg en outfit jeg har laget!  JEG har sydd den outfiten der. Haha. Det er helt vilt! 

Jeg har holdt dette hemmelig en evighet nå, men endelig er det på tide å fortelle det! Det startet med at Ina tok kontakt med meg rundt november. Hun spurte om jeg var keen på et morsomt samarbeid! Jeg bare JAA! shit, er det sant? Hun sa at hun syns det jeg holder på med er kult og ville møtes for å diskutere stage-wear. 

BiH_pyyn36Z
 
Så da befant jeg meg plutselig hjemme hos Ina rundt juletider i fjor. Vi tok en kaffe og pratet en stund før vi gikk ned til klesskapet hennes og så på de plaggene hun digger mest. Fy søren for en fantastisk dame! 
 
BiJmXYKlPao
 
Jeg brukte flere uker på outfiten, vi startet med å maile frem og tilbake og diskutere ideer til fargekombinasjoner og sånn og landet på de på bildene. Outfiten har fransk søm over alt, og den er satt sammen av fargeblogger i ulike størrelser. 
 
Jeg begynte å jobbe med outfiten i januar, og var ferdig i begynnelsen av februar. Jeg hadde så sykt lyst til å fortelle det hele tiden, men det ble med noen snikbilder av hva jeg jobbet med. 
 
 
 
Skjørtet er sydd av samme stoffet og med linning som matcher toppen. I tillegg har den gule stikninger som kontrast til det sorte stoffet. 
 
 
Syk følelse <3 
 
Takk til Ina Wroldsen som turte å satse på meg, og tenker annerledes når hun velger outfit. 
 
Ingrid B

 

Hva er egentlig Fashion Revolution?

Jeg har hørt om fashion revolution flere ganger, men jeg forsto ikke helt hva det handlet om før for et par måneder siden da Lene Gravdal spurte om jeg ville være med i en mini-serie hun holdt på å lage om klær man har et spesielt forhold til. Hun fortalte meg om fashion revolution og at det var en reaksjon av ulykken som skjedde i Bangladesj 2013 der 1133 tekstilarbeidere omkom fordi bygningen de arbeidet i raste. 

Fashion Revolution week er en uke hvert år som markerer hvor viktig det er at klesprodusentene sørger for skikkelige forhold for sine ansatte. Det vil jeg være med å støtte. 

Det er mange måter å støtte kampanjen på. Man kan for eksempel legge ut et bilde med denne posteren i sosiale medier og tagge klesprodusenter. Målet med det er å oppfordre produsenter til mer åpenhet om produksjonen slik at man kan forbedre vilkårene til de som arbeider i tekstilindustrien. 

Eller man kan være med på #haulternative som er et alternativ til vanlig fashion haul hvor man shopper og viser frem det man har kjøpt. Haulternative handler om å vise at det finnes andre måter å shoppe eller fornye seg på enn å gå for masseprodusert. 

Det finnes flere kategorier innen #haulternative man kan for eksempel poste en video om redesign, 2hand eller klær man har et spesielt forhold til. Det var dette Lene Gravdal ønsket å lage en mini-serie om. Der hun intervjuet folk om klær de har et spesielt forhold til. 

Her er videoen hun laget av oss. 

Jeg skal prøve å få tid til å støtte kampanjen enda mer i løpet av uken! For jeg har virkelig troen på at det er oss forbrukere som har makten til å endre dette! 

Les mer om hva du kan gjøre for å støtte kampanjen her:

https://www.fashionrevolution.org/about/get-involved/

Ingrid B 

I juni blir jeg blogger på fulltid!

Herreguud! Dette er så sykt. Jeg har gått rundt i snart et år og sagt og tenkt at jeg skal prøve å leve av syingen. Jeg har virkelig jobbet hardt for det. og NÅ SKJER DET! Til sommeren skal jeg blogge og sy på fulltid. Jeg har gått og tenkt på det en stund nå. Det er ganske skummelt å gå fra en trygg fast inntekt til det helt motsatte. 

Jeg har veiet det opp mot hverandre i flere måneder. Det som fikk meg til å bestemme meg for å gjøre det er at jeg ikke har så mye tid til selve syingen lenger. Det blir mye møter, mailer og avtaler som stjeler tid fra det. Jeg digger møtene og samarbeidene, men ikke like mye som jeg digger syingen. Derfor fant jeg ut at hvis jeg skal klare å holde det gående må jeg ha mer tid. Da kan blogginnleggene mine blir mer som de var da jeg startet, masse syprosjekter, oppskrifter og inspirasjonsbilder. I tillegg til fete samarbeid! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg gruet meg litt til å snakke med ledelsen der jeg jobber, men det gikk heldigvis bra. De har vært helt supre hele veien egentlig. Masse forståelse for at jeg har lyst til å satse på drømmen min og har lagt til rette for meg så jeg har klart å kombinere syingen med lærerjobben. Men nå kjører jeg altså på og skal prøve å leve av å sy. 

Det jeg var mest redd da jeg startet bloggen var at folk skulle syns det var teit og at jeg var strebete. Men det skjedde jo ikke. Jeg har virkelig lært at man er sin egen verste fiende noen ganger. Alle jeg har snakket med har vært skikkelig støttende og de fleste sier at de digger at jeg går min egen vei. Jeg har egentlig bare fått goodwill hele veien. Det har gjort meg tøffere og stolt av å følge drømmene mine. Så det vil jeg takke alle dere som har kommentert, sagt ting eller likt det jeg legger ut for <3 

Nå håper jeg dere vil fortsette å følge reisen min. Jeg lover masse mer updates på bloggen. Oppskrifter, inspirasjon, tips og kanskje jeg til og med skal prøve å skrive litt mer om meg selv. Tanker og sånn. 

Shiit! Nu kjør vi! 

Ingrid B

Ettervektsen er borte og jeg har fått ny sponsor!

Reklame | Aprés

Det er tredje gang jeg er hos Malin på Aprés nå, og hver gang kommer jeg hjem i helt supert humør. Noen mennesker har den påvirkningen på meg, og Malin er en av dem. I tillegg er hun dødsflink med håret mitt. 

Det startet med at Malin hadde sett på Symesterskapet og fulgte meg på Instagram, en dag tok hun kontakt og spurte om jeg ville komme til henne og fikse håret. Jeg bare JAA! Haha så kult! Men så ble jeg litt nervøs også, for jeg ante jo ingenting om frisørsalongen eller henne. Frisøren jeg har hatt tidligere i Stavanger har akkurat gått ut i permisjon, så timingen var perfekt. Jeg får så nært forhold til frisørene mine. 

Det viste seg å ikke være noen grunn til å være nervøs. Aprés og Malin imponerte meg fra første stund. Det er den fresheste frisørsalongen jeg har vært i, skikkelig kult lokale innredet akkurat etter min smak. Litt barokk blandet med skandinavisk stil. 

Det som topper det hele er at Malin også syr, så vi har sydd sammen et par ganger. Det er så gøy å møte folk med samme interesse, og vi har supermasse å prate om i de tre timene det tar å stripe etterveksten min. 

 

 

Hvis du er på leting etter frisør i Stavanger vet du hvor du skal gå -> Aprés 

Ingrid B

Oppskrift på festivalhatt!

Endelig, jeg har gledet meg til å dele denne! Da jeg la ut bildet av hatten på Instagram fikk jeg masse spørsmål om oppskrift! Ble så glad. Så nå har jeg laget en youtubevideo hvor jeg viser hvordan du lager den. 

Her er den første hatten jeg sydde med samme mønster. 

Planen er å legge ut oppskrift på shortsen, t-skjorta og jakka også! Så stay tuned! 

TRYKK på linken for å komme til oppskriften på YouTube. 
Link til videoen 

Ha en nydelig sysøndag <3 

Ingrid B

Klesindustri – Miljø – Redesign

Jeg er så glad for at verden har fått øynene opp for de påvirkningene vi har på miljøet. Det er krise – som Tine Solheim ville sagt – hvordan overforbruket vårt går ut over miljøet. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Foredrag om redesign på Comfort Hotel Square.

Helt ærlig har jeg ikke vært spesielt bevisst på det eller tatt så veldig gode valg tidligere, men etter at jeg begynte med syingen har jeg blitt mer interessert i hvordan klær produseres, og det jeg har lært sjokkerer meg. 

Jeg har endelig landet litt etter den hektiske uken forrige uke, jeg holdt kurs og foredrag på tre miljøvennlige eventer, tre dager på rad. Nå tenkte jeg at jeg skulle fokusere litt mer på miljø på bloggen fremover. De tre arrangementene jeg deltok på inspirerte meg veldig, derfor skal det første innlegget denne uken handle om miljøet – krydret med bilder fra helgens eventer. Siden jeg syr og driver med redesign føler jeg at jeg et lite ekstra ansvar med tanke på å ta valg som er bra for miljøet. Så her kommer litt tanker om det. 


Live radiosending på Feelgoodfestivalen. 

Hvis jeg skal melde noe om miljøet må jeg jo snakke om det innenfor et felt jeg kan litt om – nemlig sying, tekstiler og klær. Jeg holder derfor på å lære meg mer om tekstilindustrien. Tekstilindustrien har utviklet seg til å bli den 2. mest forurensende industrien i verden. Det er sykt og det er trist å tenke på, men samtidig føler jeg det er enklere å gjøre noe med den industrien enn oljeindustrien som er den aller mest forurensende. Jeg føler meg ikke så maktesløs når det kommer til klesindustrien. Det føles enklere å gjøre noe med hva man tar på seg eller kjøper av klær enn oljeindustrien. Hvis man har kunnskap om materialer og hvordan de ulike klesprodusentene påvirker miljøet kan man velge å kjøpe klær som ikke er like skadelige for miljøet som de verste! 

Så nå har jeg bestemt meg for en del enkle grep jeg skal begynne med. Jeg har egentlig holdt på med det en stund, men jeg har fått et enda mer bevisst forhold til det i det siste; 

  • Jeg skal unngå å kjøpe nye varer i materialer som ikke er nedbrytbare. Polyester, akryl, nylon, flis. De skiller ut mikroplast når man vasker dem, som havner rett i havet. Og alt som er produsert i disse materialene finnes fremdeles på jorda, det er så sykt med tanke på hvor mye som blir produsert. Men det er viktig å ta i bruk de tekstilene som allerede er produsert, derfor er det positivt for miljøet hvis man redesigner eller bruker plagg i disse materialene lenger. 
  • Nye klær jeg kjøper skal fra nå av alltid bestå av naturlige, nedbrytbare materialer som lin, ull, økologisk bomull, bambusviskose osv. 
  • Jeg skal unngå kleskjeder som masseproduserer og driver med fast fashion. 

Disse tre punktene skal jeg prøve å leve etter fremover. Forrige ukes eventer ga meg troen på at det er overkommelig og at vi er på vei i riktig retning nå med så mye engasjement rundt miljøvennlige arrangementer. 

Har du noen miljøvennlige tips? 

Redesigne noe til hjemmet.

Hjem2018Fretex og jeg arrangerer redesignkonkurranse! Dette har jeg gledet meg masse til å annonsere, og nå er vi i gang.

Filmen under oppsummerer hva konkurransen går ut på: 

BhRBkB5ggpR

Fretex har skrevet litt om den tidligere (Trykk på bildet for å lese innlegget) 

Endelig påmeldingen åpen og jeg håper mange melder seg på. Har du litt male, snekre, tegne, sy eller en annen kreativ skill. Da er denne konkurransen for deg. Vi velger ut 20 deltakere som får velge seg alt de trenger av materiale fra Fretex. Vi skal ha et inspirasjons kick-off der alle deltakerne møtes og jeg, hjem og Fretex forteller mer om konkurransen. I oktober får 5 av deltakerne lov til å stille ut produktet sitt på Hjem2018 og en jury velger en vinner som får gavekort og andre kule premier. Deltakerne beholder det de har redesignet selv, eller dere kan velge å selge det gjennom Fretex til den prisen dere måtte ønske og egen inntekt. 

Klikk deg inn på påmeldingsskjemaet her og bli med. Du kan melde deg på alene eller sammen med andre. 

Her er litt redesign-inspirasjon:  

Trykk på bildene for å komme til nettsidene jeg hentet dem fra (:

 

Ingrid B

 

 

 

Ny redesignet skjorte

Etter at jeg begynte med sybloggen er det ganske mange som har spurt om jeg vil ha klær de skal gi til Fretex. Det er sykt nice for nå har jeg et lite lager med redesignobjekter å velge fra når jeg skal i gang med et nytt prosjekt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dagens prosjekt er fra det lageret. Jeg har nemlig redesignet en skjorte til en bluse med rynket avslutning i ermene i dag. Men jeg skal ikke beholde blusen selv. Den er til byttefesten som Comfort Hotel Square arrangerer 14.april. 

Her er link til arrangementet!

Jeg syns det er et supert initiativ, og jeg tror det kommer til å være dødsmasse skatter der. Ta med deg noe fint som du ikke bruker lenger og bytt det i noe fint som du kommer til å bruke. Jeg gleder meg. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg skal holde et lite foredrag om redesign der også. Litt tips og triks til hva man kan gjøre for å redesigne plagg man ikke bruker lenger.  

Håper jeg ser deg der! 

 

Ingrid B