Hvordan redde plantene i ferien?

Veldig mange anbefalte meg å putte en flaske med vann opp ned i jorda, men det kom flere andre gode tips også. Sjekk dem ut nederst i innlegget. 


Det er altså den gjengen på bildet over jeg skal prøve å holde i live 😛 

  1. Montér en flaske vann og blomstertut man får kjøpt i blomsterbutikken. Sett flasken opp ned og planten drikker litt hver dag. Du kan bruke store flasker så lenge flasken står støtt. 
  2. Hvis de står i potter med hull i bunnen kan du sette plantene i en balje med vann. Eller fylle vasken med vann og plassere dem oppi der. 
  3. Feriekoloni i dusjen på vått avispapir. 
  4. Vannperler fungerer utrolig bra.
  5. Klipp opp en bleie/ et bind og blande pulvere inni med masse vann. Ha den massen på toppen av jorda. Da trekker den sakte ned. 

Jeg gikk for vann i vasken, for jeg hadde ikke så god tid før jeg reiste. Men si fra hvis du har enda flere tips eller om du har testet noe av det som fungerer! 
Takk for tipsene <3 

Ingrid B 

Redesignet bluse og sminkefri helg.

Jeg har bestemt meg for å kjøre resten av uken (som vil si helgen siden det allerede er torsdag) uten sminke. 

Det kan jo ikke være sånn at man ikke kan gå på butikken uten, så nå får vi se om det endrer synet mitt eller om jeg bare blir fanget resten av livet.  

Det med sminken var en liten digresjon. Egentlig skal dette blogginnlegget handle om en bluse jeg har sydd, som jeg ble helt sinnsykt fornøyd med. 

BkkxvGhBPco
 
Den er sydd av en herreskjorte og en kort hekleduk. Ser du for deg typen? Jeg tror pappa hadde en på kjøkkenet da jeg var liten, sånn som hang tvers over vinduet i midten uten mål og mening. Utansett ga den mye mening i kombinasjon med denne skjorten her, og havnet raskt på topp 10 beste ting jeg har sydd lista. Jeg har ikke laget oppskrift steg for steg som jeg pleier, men jeg tenkte jeg kunne forklare litt om hvordan jeg lagde den hvis du vil lage lik. 

Det første jeg gjorde var å prøve skjorten på og markere foran hvor jeg ville at gardinstoffet skulle starte. Jeg klippet et hakk før jeg tok av skjorten og klippet ut den delen. Jeg klippet ut langs sømmene i skjorta. 

 
Så spratt jeg opp kragen og fjernet den før jeg spratt opp den delen forstykket og bakstykket er festet i. 
Jeg klippet ut den øverste delen av ryggen også. Da det var gjort så skjorten sånn ut: 
 

Så klippet jeg av ermene.

Nå hadde jeg fire løse mønsterdeler: 
– 2 x forstykker
– Bakstykke
– Ermer

 
Jeg la disse oppå gardinen og klippet ut (husk sømrom på ca 1,5cm) 

Før jeg begynte å sy skjorten sammen igjen klippet jeg skjorten fra hverandre i sidesømmen også. Skjorten jeg tok utgangspunkt i var for stor til meg, så for å få best mulig fit sydde jeg den litt inn. 

Så begynte jeg å pusle skjorta sammen igjen.
Først sydde jeg bakstykkene sammen for det var det enkleste. 
Deretter forstykket, litt tricky å få hjørnet mellom knappestolpen og bunnen pent, men her lot jeg litt stoff være igjen da jeg klippet, så jeg sydde først bunnen, før jeg klippet et hakk og sydde siden. Det hvite skjortestoffet som var til overs presset jeg bakover med strykejern. 

 
Så sydde jeg skuldersømmen. 
 
Deretter ermene og så sidesømmen. 

Til slutt festet jeg kragen med nåler og sydde den på plass. Her passet jeg på at alt lå som det skulle før jeg sydde. 

 
SAMSUNG CAMERA PICTURES
 
Håper gardinblusen din bli smashing! 
Send meg en melding på insta hvis du lurer på noe da.
 
Ingrid B 
 

 

 

DIY festival fashion

Det er veldig gøy å lage egne klær. Festivaler er en super arena hvor jeg føler alle tør å være litt mer crazy når det kommer til hva de har på seg. 
Mine festival outfits er ikke så veldig crazy, men jeg håper de vil inspirere deg til å være kreativ og lage dine egne outfits. 

Sjekk ut filmen fra festivalen jeg lanserte kolleksjonen på. #mablis

A N T R E K K E N E 

Festivalhatt, topp og shorts i viskose.

Toppen er sydd på samme måte som #ingridTEE
 

Oppskrift på hatten:
 

Shortsen er sydd på etter et mønster på en herreshorts fra Stoff & Stil. Jeg gjorde den litt kortere og tilpasset strikken i livet etter mine mål. 

Olajakke av gamle jeans

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Oppskrift:

Tekstiltusj på t-skjorter
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Oppskrift
 

Rumpetaske

Oppskrift:
 

Ha en nydelig festivalsommer <3 
Ingrid B

Min siste arbeidsdag som lærer

I morgen har jeg min siste arbeidsdag på skolen. Jeg går ut i et års permisjon for å leve av å sy. Nå skjer det. 
De siste ukene har vært merkelige. De har gått utrolig fort. Jeg har blogget lite og det har vært mye å gjøre både på skolen og med syingen. 

Jeg skal blogge oftere når jeg har landet litt etter avslutningen med elevene. Men jeg har hatt veldig behov for å ha dem i fokus de siste ukene. 
De har vært så viktige for meg de tre siste årene. Jeg har ikke delt noe særlig fra den siden av livet mitt, og skal ikke det heller, men de betyr virkelig mye for meg den gjengen der. 

Nå som det er sagt er det mye spennende som skjer på syfronten fremover. Jeg var jo veldig bekymret en periode for at det ikke skal gå, men nå har jeg landet noen avtaler som gjør at jeg kan senke skuldrene litt. Det som er aller størst skal snart annonseres og det gleder jeg meg skikkelig til å dele. Jeg trenger litt hjelp av dere også, og det har med redesign å gjøre. 

Tusen takk for at dere vil følge med på syreisen min! 
Jeg er veldig takknemlig for det.

Ingrid B

Bullet journal – dagbok

Ny måned ny bullet journal. Denne gangen skal jeg fortelle litt om hvordan jeg bruker bullet journalen min. Mange bruker den som kalender, siden jeg lager et nytt design for hver måned og ikke for hele året på en gang kan jeg ikke bruke min som kalender. Jeg er avhengig av å kunne planlegge fremover i tid. Jeg bruker den som dagbok i stedet. 

Jeg har begynt å skrive dagbok de siste ukene. Ikke hver dag, men som regel. Gründerlivet har sine ups & downs, og det hjelper å skrive ned ting. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

På litt over et år har det skjedd sinnsykt mye i livet mitt. Veldig mye av det har vært veldig gøy, men i vår har jeg vært ganske sliten. Ting som burde være dritgøy har vært vanskelig å sette pris på. Jeg tror litt av grunnen er at jeg har kjørt på et gir hele veien uten noen særlige pauser og plutselig sluttet ting å være gøy. Jeg har funnet igjen gnisten nå, men det tar litt kortere tid før jeg blir sliten og prøver å være flinkere til å gi meg selv pauser. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En av utfordringene mine er at jeg hele tiden føler jeg kunne gjort mer for businessen. Der er dagboken helt gull, jeg skriver ned hva jeg har gjort og kan se svart på hvitt at jeg gjør ganske mye. 

Designet er inspirert av kaktuser, det var gøy å tegne dem. Sjekk ut videoen hvis du vil lage lik. 

Ingrid B