One man’s trash is another man’s kleskolleksjon!

Kolleksjonen min skal være laget av redesignede plagg fordi jeg ønsker å inspirere til gjenbruk og vise hvor mye kult man kan lage av gamle tekstiler. Det er nok av tekstiler der ute, og jeg ønsker å vise at man kan bruke allerede eksisterende plagg, endre dem litt eller mye og føle seg like fresh som i helt nye plagg. 

Utfordringen med å lage en kleskolleksjon av redesignede materialer er at det ikke er like lett å få tak i akkurat det man ser for seg i hodet. 
Så det har gjort at ting tar litt lenger tid enn jeg hadde sett for meg, for jeg vil jo at alt skal bli like fett som jeg ser det for meg. 

Jeg har brukt mye av sommeren på å jakte etter skatter til kolleksjonen min, og heldigvis har jeg kommet over veldig mye bra! Både på loppis og hos familie og venner. Bildet under er fra Campingturen jeg var på med mamma i Sverige i sommer, det var dårlig vær, så vi bestemte oss for å utforske litt og kom over hele fem second hand butikker og loppiser. 

Bildet under var et loppemarked en mann hadde satt opp i hagen sin. Jeg tror kona eller moren drev med søm en gang for å si det sånn. Eller kanskje det var han selv?  Uansett var det mye nice der, og det kostet ingenting sammenliknet med når man kjøper det nytt i butikker. 

Vi har en 2hand butikk i Sandefjord også – Slappen. Før tenkte jeg aldri på den som et sted man kan finne fete unike plagg, men det var ganske mye bra der. Klær i første etasje og en hel etasje under med tekstiler og møbler. 

De siste bildene er fra tante og onkel som inviterte meg hjem for å se gjennom moren til tante sine gamle klær. De har flyttet til en leilighet og ryddet ut av huset sitt, sykt mange skatter! Hun pleide å sy klær til hele familien. 

Så nå gjenstår det bare å få alt på plass, jeg gleder meg til å teste alle ideene mine.
Ønsk meg lykke til, og kom gjerne på Jarga Art and Fashion Weekend i september og se på moteshowet hvis du er i Oslo. Billettene ligger ute nå, og de ble veldig raskt utsolgt i fjor.

Link her

Ingrid B

Business-mandag!

I dag har jeg vært i et møte med en start-up som jeg skal designe en genser sammen med. Det er veldig tidlig fase enda, men jeg tror det komme til å bli sykt bra! Jeg la kun ut en liten teaser på instagramstoryen min fra det i dag, men jeg gleder meg veldig til å vise frem mer etter hvert. 

Etter møtet ringte jeg Ingrid Lysne og pratet med henne resten av formiddagen. Vi har en del planer for september som snart skal annonseres. Så det jobbes hardt med det om dagen for å få alt på plass. Samtidig surrer tankene om kleskolleksjonen hele tiden i bakhodet. Jeg har så mange ideer som skal testes ut, og lite tid til feil. Akkurat nå venter jeg på målene til modellene, slik at jeg kan begynne å sy. Det er søren ikke mer enn en måned til de 10 antrekkene skal være ferdige! Håper jeg rekker å vise frem mens jeg jobber. 

Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er fordi jeg har lyst til å dele litt fra hverdagen med å drive business. Det er så mange ups & downs og feil og riktige ting som gjøres hele tiden. Akkurat nå er jeg supermotivert og føler at ting går min vei, men det har vært dager som har vært vanskelige også. 

Likevel er jeg veldig glad for at jeg har satset, selv om det er litt skummelt. 
Ha en nydelig mandag! 

Ingrid B 

Ny gardinskjorte!

Hele toppen er laget av 2hand materialer. Skjorten har jeg fått og blondene er en gardin jeg skaffet meg på loppis i Sverige i sommer. 

Utfordringen med å lage denne toppen er at man må være superforsiktig når man spretter opp sømmen langs knappestolpen og kragen. Ellers er den veldig grei å sy. 

 

 

Hvis du vil ha beskrivelse av hvordan jeg lagde toppen så du kan lage din egen finner du det her

Ingrid B 
 

Hekta på brodering!

Jeg har brodert i hele sommer. Mest i bilen på vei rundt i Norge. Jeg tenkte egentlig det bare skulle være en ferieting, men nå som jeg er hjemme igjen har jeg ikke klart å slutte. Det er dritgøy, og avslappende. 

Jeg har lagt ut en del bilder av broderiene på instastory og hver gang har jeg fått masse spørsmål! Så jeg tolker det som at dere er litt interessert i brodering dere også <3 

Det jeg har fått flest spørsmål om er om jeg broderer fritt eller etter mønster. Jeg broderer fritt, men har funnet masse blomsterinspirasjon på Pinterest og instagram som jeg prøver å kopiere. Jeg googlet også en del teknikker som jeg ikke forsto meg på. Fransk knute for eksempel fikk jeg ikke til uten en youtubefilm. Det er de knutene jeg bruker inni noen av blomstene. 

Andre spørsmål jeg har fått er hvor man får tak i ringene og hva slags stoff jeg bruker. 
Ringene kjøpte jeg litt forskjellige steder. Den første hos en lokal broderi- og strikkebutikk i Ulsteinvik. Jeg fikk også tak i noen på loppis i Sverige. Men hvis du ikke er i Ulsteinvik eller i nærheten av et loppis kan de også kjøpes på Panduro eller Stoff og Stil. 

Stoffet jeg brukte på bildet under var en duk fra en 2hand butikk i Fosnavåg. Det er en av de koseligste 2hand butikken jeg har vært i tror jeg, damene som jobbet der var så skjønne. Jeg valgte den duken på grunn av glitteret i stoffet. Syns det var nice. 

Det helt hvite stoffet på de andre broderiene er bomull fra Panduro. 

 

Mitt nyeste broderi er det under. Det er det jeg ikke klarer å legge fra meg om dagen. Det skal bli en kurv med blomster. 

Jeg skal ikke bruke broderiene til noe spesielt, bare henge dem på veggen. #slowart 
 

Ingrid B 

Oppskrift på badedrakt uten mønster!

Jeg brukte jersey, men hvis jeg var deg ville jeg sett etter et stoff som er mer egnet for bading. Det går greit med jersey, men den jeg har sydd får litt mørkere farge når den blir våt. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Okei, her kommer oppskriften.

Jeg tok utgangspunkt i en body jeg hadde liggende i skapet, og klippet ut et forstykke og bakstykke. Du kan også bruke en topp og klippe omtrent den formen en badedrakt har for så å måle til mellom beina og prøve den på for å få den til å passe. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Her ligger delene ferdig klippet ut. Bakstykket til venstre, forstykket til høyre.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Overlock eller sy delene sammen med elastisk søm i skuldrene, sidesømmen og skrittet. 

Når du syr uten mønster bør du prøve ofte for å se at alt sitter som det skal. Det er lettere å gjøre endringer tidlig. Jeg fant for eksempel ut at den måtte sys inn i skrittet for å passe. Bodyen jeg brukte som utgangspunkt hadde en lukkemekanisme som gjorde at det var litt mye stoff på bakstykket. 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

De to åpningene til beina overlocket jeg og brettet en gang inn før jeg sydde elastisk søm med vanlig symaskin for å holde den på plass. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I halsåpningen og ermeåpningene sydde jeg skråbånd. Skråbåndet lagde jeg med denne lille dingsen på bildet under.
Jeg klippet en remse med bredde på ca 4 cm og lengde som var litt lenger enn lengden der båndet skal festes. Så trakk jeg stoffremsen gjennom dingsen og strøk med strykejern etter hvert som jeg trakk ut stoff. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg pleier å samle båndet i en rull mens jeg lager det slik at brettene holder seg slik det skal. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Denne gangen overlocket jeg skråbåndet til kanten. Vanligvis når jeg syr i fast stoff syr jeg det på med rett søm. Hvis du ikke vil overlocke kan du sy med elastisk søm langs bretten du ser ved siden av overlocksømmen på bildet. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så brettet jeg skråbåndet over og sydde det på plass fra rettsiden med elastisk søm. For å få det pent i begynnelsen og slutten bør skråbåndet overlappe hverandre og brettes inn når du syr det på helt i begynnelsen. Jeg så et par filmer på youtube om skråbånd første gang jeg prøvde det. Det anbefales hvis du er usikker på hvordan du skal feste det. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når skråbåndene er på plass er badedrakten ferdig! 

Blvo7ryg8Co

Nå håper jeg bare sommeren varer evig så vi kan bruke badedraktene våre lenge! <3 

Ingrid B