Bivokspapir

Reklame | Be:ECO (beecoshop.no)

Ingrediensene jeg bruker har bakteriedrepende og vannavvisende egenskaper, derfor egner de seg bra til oppbevaring av mat. På bildet under ser du hva de ulike ingrediensene heter. 

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften til Be:Eco. Den finner du her. 

Jeg tok 50g treharpiks, 50g bivokspellets og 1,5 spiseskje jojobaolje og smeltet det sammen i vannbad. 

Nå gleder jeg meg til å teste bivokspapiret med matrestene etter middagen! 
StayTuned! 

Ingrid <3 

SkandinaviaSyr september 2018

Idéen bak konkurransen kom fordi jeg opplevde sying som en litt ensom hobby. Jeg kjente ingen som sydde, samtidig så oppdaget jeg at det var sykt mange med samme hobby på Instagram og facebook. Disse hadde det vært gøy å bli bedre kjent med og å finne enda flere flinke syfolk. Jeg ringte Ingrid en dag i januar og pitchet idéen og hun var HELT med! Vi fikk også med de andre i Symesterskapet, og en hel haug av sponsorer. Alt gikk veien, slag i slag og i underkant av en måned etter telefonsamtalen med Ingrid var konkurransen i gang.

Etter februar i fjor var vi heelt utslitt, det var sykt mye å holde styr på på samme tid og vi ville jo følge med og like alle bidragene i konkurransen. Så både jeg og Ingrid satt på Instagram 24/7, haha! Det ble delt over 11000 bilder totalt i konkurransen. Sjekk ut #skandinaviasyr på instagram for å se bidragene fra forrige gang.

Nå har vi ladet opp og er klare for en helt ny runde med SkandinaviaSyr. Vi har brukt litt lenger tid på planleggingen denne gangen. Konkurransen varer kun i 14 dager og vi skal avslutte med et foredrag og en egen konkurranse på Design by Me. Så hvis du er bittelitt interessert i søm eller har sydd hele livet er du hjertelig velkommen til å delta i konkurransen. Jeg lover deg et større nettverk og enda flere cyberspace syvenner.

I løpet av de neste dagene kommer det mer informasjon på våre instagramprofiler, vi kommer til å presentere sponsorene vi har med oss, og vi kommer til å kjøre en liten konkurranse, også vil temaene og reglene for denne runden bli presentert. Jeg kan nesten ikke vente til det starter!! Det kommer til å bli inspirasjonsfest på insta igjen med fokus på SØM!!

Ha en nydelig dag <3 

Fra kjole eller topp og skjørt til jumpsuit!


window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag(‘js’, new Date());
gtag(‘config’, ‘UA-122954329-4’);

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag(‘js’, new Date());
gtag(‘config’, ‘UA-122954329-3’);

Jeg går ikke så ofte i kjoler eller skjørt. Denne sommeren har jeg ombestemt meg litt angående skjørt, men kjoler er fortsatt ikke go-to plagget mitt. Jumpsuits derimot, det er en favoritt! Og denne havnet rett blant topp ti! 

For å beholde mest mulig av detaljene på overdelen, valgte jeg å lage en shorts som startet veldig langt ned på rumpa og foran. Du ser det tydelig på bildet over. Shortsen er sydd etter mine mål, så den passer bra, mens overdelen er ganske stor, så stoffet rynker seg opp mot midtjen. Jeg forklarer hvordan jeg fikk dem til å passe når jeg sydde dem sammen lenger ned i oppskriften. 

Jeg digget både lommene, fargen, kragen og knappene foran med dette plagget, men passformen var heelt krise! Heldigvis var det mye stoff. Det er eneste forutsetningen for om det går an å redesigne et plagg. 

Okei, la oss starte på oppskriften; 

Du trenger;

– En kjole eller en topp og et skjørt
– Syutstyr + strykebrett og strykejern
– En gammel shorts eller et shortsmønster som passer deg

Før vi starter må jeg vise dere hvordan outfiten så ut før jeg redesignet den. Den hadde skulderputer, amazing lommer og helt vill passform. Jeg har to sett i samme farge og stoff, ett med skjørt og et med bukse. Jeg bruker skjørtet og toppen på bildet for å lage jumpsuiten. Sparer altså buksa til en annen gang. 

Så. What to do? 

Jeg startet med å finne frem en gammel shorts som jeg ikke bruker lenger. Det er den samme jeg brukte da jeg lagde jumpsuiten i sommer. Siden jeg ikke bruker shortsen lenger klippet jeg den opp for å bruke som mønster. Jeg klippet av nederste del av skjørtet og la mønsterdelene oppå og klippet rundt. Her er det viktig å huske å legge til sømrom. 

Det skal bli to forstykker (speilvendte) og to bakstykker (også speilvendte). 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fordi jeg ville beholde mest mulig av toppen la jeg shortsdelen ganske langt opp på stoffet. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når du har alle delene er du klar til å begynne å sy dem sammen. Jeg startet med å overlocke rundt hele, for å slippe å gjøre det etterpå. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så la jeg dem rett mot rett og sydde sidesømmen på hver side. Husk å presse med strykejern for hver søm. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Deretter la jeg de to delene oppå hverandre rett mot rett og sydde de to buede formene. Den største buen er bak og en korte buen er foran. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Når den er presset og vrengt bør den se omtrent slik ut; 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Da er det bare en søm igjen og det er buen mellom beina. Start med å legge sømmene i midten mot hverandre og fest med en nål før du syr. Da vet du at sømmene treffer hverandre. 

Så skal shortsen sys på overdelen. For å være sikker på at alt ble som jeg ville tok jeg på meg overdelen på vranga før jeg nålet shortsen på plass. Da fant jeg ut hvor langt ned jeg skulle klippe overdelen for perfekt passform. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Overdelens omkrets var 5 cm lengre en shortsen. Derfor sydde jeg et innsnitt i hver av sidene på overdelen som tok inn overdelen med 2,5 cm på hver side. 

Når shortsen var sydd på plass presset jeg sømmen mot overdelen og sydde en stikning på toppen. Helt til slutt sydde jeg et bånd av noe av restene. Båndet knøt jeg i livet. 

Lykke til med jumpsuiten! 

Ingrid B <3