Miljøhovedstaden

Reklame | Oslo Kommune

Oslo er kåret til europeisk miljøhovedstad i 2019. Tenk at vår hovedstad har fått den gjeve tittelen. Jeg er superstolt.

For å markere starten på miljøhovedstadsåret inviterer Oslo kommune til en rekke gratis og åpne arrangementer 4.-6. januar på SALT i Oslo. I samarbeid med Klimafestivalen gjøres SALT om til en vinterlandsby med aktiviteter, workshops, konserter, poesi og foredrag gjennom hele helgen.

Lørdag 5. januar kl. 12 skal jeg ha redesignworkshop hvor du kan komme innom og lære å sy hårstrikker, sminkepads eller tøyposer til frukt og grønnsaker. Trykk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er link til programmet for helgen, håper jeg ser deg der! Sjekk også ut @miljohovedstaden på instagram for oppdateringer om arrangementet.

Ingrid

 

Jeg skal sy nyttårskjolen i gullstoff på God Morgen Norge

Denne kjolen ble så sinnsykt mye finere enn jeg hadde trodd da jeg så stoffet på Stoff og Stil. Det er et easy mønster, og er ganske enkel å lage. Det er litt vanskelig å forstå hvordan båndene skal festes hvis man ikke har så mye erfaring med omslagskjoler. Jeg slet litt med å finne ut av det, men da jeg fikk resonert meg frem til hvordan den skulle henge sammen var resten veldig enkelt.

Jeg har laget sew-along video hvis du vil lage lik kjole som viser steg for steg hvordan jeg sydde den. Du må ha mønsteret for å kunne lage lik, men den kan sys i hvilket som helst stoff. I videoen får jeg hjelp av SansGlam1 med make-up, så nå er alt i boks til nyttårsaften! Kanskje du snapper opp noen tips hvis du er like noob på make-up som meg.

I morgen skal jeg sy kjolen live på God Morgen Norge. Jeg blir hentet i taxi kl. 5.30. Burde lagt meg for evigheter siden, men er så spent. Jeg har veldig kort tid på å sy kjolen, typ en og en halv time. Så krysser fingrene for at det går!

Ingrid B.

 

Oppskrifter på julegaver du kan sy selv!

I går delte jeg disse tipsene på Kreativsnappen, og responsen var så god at jeg tenkte jeg måtte dele dem her også. Over 100 personer printscreenet tipsene, og jeg fikk masse andre tips til julegaver man kan lage selv. De deler jeg nederst i innelgget. 

Trykk på bildene for å komme til oppskriftene

Julegavetips #1 
Scrunchies 

Bilde: Amanda Villaruel 

Julegavetips #2

Sløyfe

Julegavetips #3

Gymbag

Julegavetips #4

Tøfler

Julegavetips #5

Gjenbrukbare sminkepads

Her har jeg ikke oppskrift på bloggen, men de er superenkle å lage, du klipper ut to biter av en klut/håndkle og syr sikksakk eller overlock rundt. 

 

Tipsene som kom inn på kreativsnappen var; 
sminkepung, handlenett, votter og lue

Har du noen gode julegavetips?